Znaci,muci me temperatura za Ati x800xt AIW. Kada ne radim nista zahtevno krece se oko 60 stepeni a pod igricama se penje i preko 95.U igrama je i dalje maksimalno stabilna(nema resetovanja,zakucavanja i tih stvari) i posle visecasovnog mucenja :) 3dmark 2003 prolazi bez problema itd... Da li su ove temperature normalne za ovu karticu jer znam da vuce dosta struje ili ipak treba da razmislim o kupovini nekog boljeg kulera (Zalman) ili o ciscenju njenog fabrickog? Nisam jos stavio u ATI tool-u da se kuler stalno vrti na 100%,mogu i to da probam... Hvala.
:: Znaci,muci me temperatura za Ati x800xt AIW :: Kada ne radim nista zahtevno krece se oko 60 stepeni a pod igricama se penje i preko 95.U igrama je i dalje maksimalno stabilna(nema resetovanja,zakucavanja i tih stvari) i posle visecasovnog mucenja : :: 3dmark 2003 prolazi bez problema itd.. :: Da li su ove temperature normalne za ovu karticu jer znam da vuce dosta struje ili ipak treba da razmislim o kupovini nekog boljeg kulera (Zalman) ili o ciscenju njenog fabrickog? :: Nisam jos stavio u ATI tool-u da se kuler stalno vrti na 100%,mogu i to da probam.. :: Hvala
Ne znam kolika temperatura kod ATI kartica treba da bude, ali znam da najčešće BIOS ne očitava dobro temperaturu. Jedini način da saznaš da li ti se kartica pregreva je veoma jednostavan, ako ti se igre ne blokiraju, iliti narodski `smrzavaju`, usred igre ili ne dolazi do jako vidljivog izletanja tekstura ili do restarta čitavog sistema, ili gašenja monitora iz čista mira, znači da je sve u redu i da se kartica ne pregreva.
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
Generalno u idle rezimu za karte 60 stepeni je normalno(55-65), tako da nemas brige, a sto se tice max opterecenja i njenih 95+, to me malo brine, mada mozda bolje da ti neko odgovori ko ima istu tu kartu(pa da vidis i njegova iskustva). Generalno ako nisi cistio njen hladnjak i kuler verovatno je vreme da je ocistis(pogotovo ako je vec dugo koristis a nisi cistio), takodje ne bi bilo lose da, ako vec nemas u kucistu dva kulera(jedan napred/jedan pozadi), da ih ubacis i na taj nacin napravis lepo provetravanje unutra, sve temperature(i ploce, i cpu-a...) ce se smanjiti.
:: Generalno u idle rezimu za karte 60 stepeni je normalno(55-65), tako da nemas brige, a sto se tice max opterecenja i njenih 95+, to me malo brine, mada mozda bolje da ti neko odgovori ko ima istu tu kartu(pa da vidis i njegova iskustva) :: Generalno ako nisi cistio njen hladnjak i kuler verovatno je vreme da je ocistis(pogotovo ako je vec dugo koristis a nisi cistio), takodje ne bi bilo lose da, ako vec nemas u kucistu dva kulera(jedan napred/jedan pozadi), da ih ubacis i na taj nacin napravis lepo provetravanje unutra, sve temperature(i ploce, i cpu-a...) ce se smanjiti
Kartu sam uzeo polovnu tako da ne znam kad i da li je ciscena... Imam 2 dodatan kulera pozadi i na napajanju jedan veliki kuler koji duva na dole. Hvala na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.