Odustao sam od prodaje mog pc i imam jedno pitanje koju karticu da uzmem za 40.000 rsd? Imao sam gtx 570 a gledao sam msi gtx 770 games verziju nekako mi se cinii da je ok. Cuo sam da bi cene mogle ici dole kad amd izbaci novu seriju kartica. Da li da cekam ili da pazarim ovog MSI???
Price cut for the GeForce GTX 780 and - for the GeForce GTX 770.
Problem je sto se ne zna tacno datum a i to kako ce se to odraziti na nase trziste tj koliko ce stare cene da stoje (verovatno dok se lager ne ocisti ) Ako je to skoro vredi cekati ..
MSI Gaming je ok kartica mada kad bi mogao da se napnes za Assus DCUII ili Lightning (jos bolje) bilo bi ekstra..
@phoboskv
Imas mail..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma sacekaj, ista situacija i kod mene. Imam novu 570-icu tf3 jos smrdi na novo, menja mi se za jacu, ali sacekacu. Drage su mi te fermi karte, tako da sigurno necu prodavati cak i kada budem kupovao drugu kartu.
Uh `nisi` trebao ovo da pises ..Sad ce odmah biti ti si fanboy , psiholoski si opsesivan brendom..Thermi i sl . nebuloze..
Sta planiras da uzmes ? Nesto bazirano na GK104? ili mozda cekas shrinkovan GTX780?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Ma sacekaj, ista situacija i kod mene. Imam novu 570-icu tf3 jos smrdi na novo, menja mi se za jacu, ali sacekacu. Drage su mi te fermi karte, tako da sigurno necu prodavati cak i kada budem kupovao drugu kartu. :: :: ::
Uzecu veoma jaku kartu u tom trenutku, eh sada kada ce to biti... Recimo da cekam intela da me obraduje sa tim rifresom i da lepo castim sebe intelom i kartom koja ce biti jedna od jacih u tom trenutku.
:: Uh `nisi` trebao ovo da pises ..Sad ce odmah biti ti si fanboy , psiholoski si opsesivan brendom..Thermi i sl . nebuloze. :: :: Sta planiras da uzmes ? Nesto bazirano na GK104? ili mozda cekas shrinkovan GTX780 ::
Pametno..Na Intela ces malo da se nacekas ali zato na karte neces. E sad cene kod nas sigurno nece biti bas najsjajnije ali videcemo.. P.S.Procesor uvek mogu da ti nabavim ispod cene i pre nego sto se pojavi kod nas u prodaji..
@phoboskv
Odgovorio..
:: Uzecu veoma jaku kartu u tom trenutku, eh sada kada ce to biti.. :: Recimo da cekam intela da me obraduje sa tim rifresom i da lepo castim sebe intelom i kartom koja ce biti jedna od jacih u tom trenutku. :: :: :: :: :: Uh `nisi` trebao ovo da pises ..Sad ce odmah biti ti si fanboy , psiholoski si opsesivan brendom..Thermi i sl . nebuloze. :: :: :: :: Sta planiras da uzmes ? Nesto bazirano na GK104? ili mozda cekas shrinkovan GTX780 :: :: ::
Nista, ostaje da se sljaka vredno i da se stedi. Bice dana za megdanda, pa valjda cu da se kompletiram kroz godinu dana... Do tada vadim dusu ovom fermiju :P
:: Pametno..Na Intela ces malo da se nacekas ali zato na karte neces :: E sad cene kod nas sigurno nece biti bas najsjajnije ali videcemo. :: P.S.Procesor uvek mogu da ti nabavim ispod cene i pre nego sto se pojavi kod nas u prodaji. :: :: @phobosk :: :: Odgovorio. ::
U svakom slucaju hvala, javicu ti sigurno kada budem kupovao best buy za gejming u tom trenutku. Pa da ga ebem, mora da ide bar na 5 ghz lagano sa ovim megahalemsom...
@zolo Mislim posle nove godine, mozda metar dana, mozda cak i dva meseca.
Jel ok cena 260 eura za 3770K nov naravno sa garancijom
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Pametno..Na Intela ces malo da se nacekas ali zato na karte neces :: E sad cene kod nas sigurno nece biti bas najsjajnije ali videcemo. :: P.S.Procesor uvek mogu da ti nabavim ispod cene i pre nego sto se pojavi kod nas u prodaji. :: :: @phobosk :: :: Odgovorio. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Uzecu veoma jaku kartu u tom trenutku, eh sada kada ce to biti.. :: :: Recimo da cekam intela da me obraduje sa tim rifresom i da lepo castim sebe intelom i kartom koja ce biti jedna od jacih u tom trenutku. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Uh `nisi` trebao ovo da pises ..Sad ce odmah biti ti si fanboy , psiholoski si opsesivan brendom..Thermi i sl . nebuloze. :: :: :: :: :: :: Sta planiras da uzmes ? Nesto bazirano na GK104? ili mozda cekas shrinkovan GTX780 :: :: :: :: ::
Sacekaj NVIDIA je najavila 780i, osakaceni GK110 ili GTX770Ti, kako ce se zvati to se ne zna jos a kartaa ce se prodavati po ceni GTX770. Sa GTX570 ne vredi nista manje od GTX770. Prosto serija za seriju uzimati to samo test vidi, gde fali fali dosta i to jedna serija nece nadoknaditi ni klokovanje. Svaka druga ili treca minimum. Ma padu cena se ne nadaj, ono sto padne cena toga nece biti, kada budes pitao ponudice ti samo ono sto nije pala cena, to je vidjen scenario starih prevaranata. Sada ako izadje K20 za 3 meseca optimizovan za gaming PC Berza ce videti koliko sam ja lud a koliko su pametni oni koji kupuju karte ovde. Isto sa EVGA nema cekanja, kupujes odmah GTX770, step-up na GTX770Ti i to je to. To samo TAJ MOCNI ASUS NEMA. Ali zato on i jeste poseban, posebno skup i posebno za izbegavanje, kod EVGA bar platis i takvu mogucnost ako te zadesi.
A ti ako ceskas Intela sa refreshom neces se usreciti, refresh i ako osete osetice 4770K verzije za 50MHz-100MHz, vise ne moze pa ne znam sta da je, nego ako stvarno hoces nesto dobro sada jedino Ivy ili Ivy Extreme. Vidis da ce igrice koristiti 6 jezgra, spremis se lepo i to je to.
10evra je jeftiniji od naj jeftinijeg u prodavnici .po meni OK.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: :: Jel ok cena 260 eura za 3770K nov naravno sa garancijom :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Pametno..Na Intela ces malo da se nacekas ali zato na karte neces :: :: E sad cene kod nas sigurno nece biti bas najsjajnije ali videcemo. :: :: P.S.Procesor uvek mogu da ti nabavim ispod cene i pre nego sto se pojavi kod nas u prodaji. :: :: :: :: @phobosk :: :: :: :: Odgovorio. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: Uzecu veoma jaku kartu u tom trenutku, eh sada kada ce to biti.. :: :: :: Recimo da cekam intela da me obraduje sa tim rifresom i da lepo castim sebe intelom i kartom koja ce biti jedna od jacih u tom trenutku. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Uh `nisi` trebao ovo da pises ..Sad ce odmah biti ti si fanboy , psiholoski si opsesivan brendom..Thermi i sl . nebuloze. :: :: :: :: :: :: :: :: Sta planiras da uzmes ? Nesto bazirano na GK104? ili mozda cekas shrinkovan GTX780 :: :: :: :: :: :: ::
Neznam ni sam lovu imam spremitu e sad pitanje je da li sad da uzmem ili za nekih mesec dana??? Sta cu imati na raspolaganju za tih mesec dana i po kojoj ceni to niko nezna! Onda da li da cekam ili da pazarim pa kud puklo da puklo?!?
Sto si prodavao kartu dok nisi znao sta da uzmes. Na tvom mestu ja bi sacekao da se pojavi GTX770Ti, ASUS ce bezglavo da donosi to po ceni GTX770 sadasnje. Sacekao mi mesec ipo dana da sam na tvom mestu ali da imam kartu. Inace za sebe znam sta hocu i cena tome nece padati niti ce se zelja menjati.
ima smisla samo coveku ko kupuje novu kartu bez da prodaje staru ( kao u ovom slucaju). Jer ako pojeftine NOVE moraju i STARE koje prodajete da bi kupili novu, tako da mozda i bude gora situacija (ako hocete hitno pa spustite cenu skroz). Ovo je moje licno misljenje, neka svako radi kako misli da mu je najbolje.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Nece do kraja meseca da se zna, do krajaa Novembra mozda, treba NVIDIA da izbaci jos svoje 2-3 karte jos, medju njima je i obogaljeni GK110 koji je kakav takav GK110 i verovatno klokovan moze da se primakne tu negde kao GTX780, ta nova GTX770Ti sto kazu. Ako nju daju za 450-500$ bice dobro za sve ljude koji su cekali da kupe sredjnju klasu a GTX770 padne na 380$. Kada se setim 2009-2010 smo kupovali najace AMD za 350-400e a najace NVIDIA za 400-450e. Gledaj sada skoro duplo. A oni umesto da prave bolje igre da primame ponovo gamere za PC, oni prave neke next gen koje ce da jedu Intel od 8 jezgra i dve grafike od 1000e za max detalje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.