Na kraju uzeh LG EN23S-B(nestao i ne bi im stizao do daljnjeg Dell S2340L,tamo gde sam ja jedino mogao da uzmem,a cene su bile povoljnije nego u emmi,atom,monitor...+na rate bez kamate),sa samim monitorom sam zadovoljan(stim cu morati da se prebacim na neki drugi sto/sobu,jer mi je ovo preblizu).I da napravim neke korekcije jer me vec boli glava. Samo u svakoj igri mi treperi,odnosno kao flickering da se javlja i ume da se primeti,probao sa vsyng i nista. Znali neko u cemu je problem?Jer mi sve lepo radi,recimo filmovi,animacije neke sa faksa,itd...
Edit:Mozda nisam opisao najbolje,ali treperi odozdo na gore(kao neki minijatrni flickering u talasima),znaci vsync ne pomaze,samo u igrama,ostalo je extra.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Probano sve gore sto ste naveli i nista,treperi pa treperi,odnoso talasa. Nestaje potpuno kad smanjim contrast ispod 40,sto je debilno to da gledam ni pod tackom razno,nekako mom oku odgovara 70 na ovom monitoru. Sa druge strane u World of Tanksu kad ukljucim Vsync i Triple Buffering proredi talasanje ali ga i dalje ima.Nzm zaista u cemu je fora,monitor je 1920x1080,60hz.D-sub(vga)je video ulaz,nema DVI(ili HDMI). Na starom monitoru na DVI 1280x1024,75hz sve normalno.
Otkaci sve konektore sa kompa, ostavi samo tastaturu, misa i naravno monitor. Ako linije nestanu, vracaj jedno po jedno dok se opet ne pojave... Hoce to ako imas kablovski internet ili TV tuner sa prikacenom kablovskom. Probaj sa DVI na D-SUB adapterom, posto si rekao da ti je dobro radilo na starom monitoru preko DVI, mozda te zeza D-SUB na grafickoj.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Stoji DVI adapter na D-sub,probacu kad se vratim kuci da stavim direktno D-sub u grafu.Probacu da promenim ovaj DVI adapter.Nemam Kablovski net niti TV tuner,Telekomom ADSL je u pitanju.Takodje video sam na netu,posto meni je ovaj problem SAMO U IGRAMA,da je vrlo moguce da je do drivera,mada mi je to pomalo apsurdno,kako to da radi na starom monitoru i TV-u ? Aj videcu kako i sta,pa javljam.
Tako da saveti nas koji ne citamo kako treba padaju u vodu :-) 99% onda nije nista od onoga sta sam naveo a vrlo lako moguce da je do drajvera, ili tako neke gluposti, tim pre sto su razlicite rezolucije... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Totalno sam prevideo to,onako iz navike sam odma vunuo dvi-vga konverter na ulaz od grafe i kraj :) Sad cemo da vidimo sa legendarnim Geforce-om sta je i kako je.
Bar ja mislim,nemas ta drugo,jer su sve zive konbinacije probane,sto vi sto ste rekli ili sto sam nasao na netu. E sad pitanje sta je po vama bolje da kupim:
DVI-VGA kabl ili VGA(muski)-DVI(zenski)adapter?Posto vec imam DVI-DVI kabl. Ja drugo resenje ne vidim,jer sa monitorom je sve ok,nemogu da je do njega,ako samo u igrama lete talasi.Kazem desk,browseri,animacije,filmovi,sve normalno.
ja sam imao isti problem, resenje je bilo monitor sa hdmi ili DP ulazom, bez onog dvi agp adaptera i gluposti... ako imas nekog prijatelja sto ima monitor sa takvim ulazom.. obavezno probaj. agp port je golo govno*izvinjavam se na recniku* samo hdmi ili DisplayPort dolaze u obzir, nove grafe prave previse frame-ova na monitoru da stari lcd/led monitori nemogu da propuste kroz svoje arhaicne agp portove... bar je to moj zakljucak jer cim sam stavio na novi monitor preko DP ulaza... sve je kristalno(taj stari monitor shljaka normalno na kompu sa ddr2 grafickom kartom sa normalnim agp(dsub) ulazom...
kakve veze imaju kvantne cestice sa nasom okolinom.. pojma nemam ali ima. moj monitor sto je imao isti slucaj treperenja u igrama, nikakva `custom` podesavanja rezolucije, editovanja fajlova i antialiasing i Vsync podesavanja... na staroj masini radi normalno, a na novoj(graficka ddr5 770 lightning) sve igre trepere, cak se treperenje nazire i u steamovom app-u na kompu. sve je to bilo preko adaptera za d-sub na dvi, uzeo sam lepo dell u2412m(display port) i slika je perfektna, boje. kontrast, ugao praznik za oci :D
Ako nesto moze da napravi zbrku tog tipa to su adapteri. Eventualno probaj da monitor bocnes direktno u drugi steker za struju I da probas monitor na DVI ili VGA direktno bez adaptera kako bi iskljucio monitor kao problem. Sto nisi uzeo monitor sa DVI izlazom? Primetna je razlika u odnosu na VGA, pogotovo sto imas solidnu graficku. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
A na grafi ja vidim samo ona dva DVI.Uzeo sam jer mi je to bila jedina opcija,posto sam imao neke troskove,a pare sam planirao za neki naravno drugi.Uslovi su bili odlicni,a i monitor je sasvim dobro ocenjen na netu i bio je dostab bolji od ostalih opcija.
Uzeo sam ovaj(koji je ovako 16.000)za 15k i to na 12 rata bez kamate,jbg cash je otisao na neke neplanirane stvari(gluposti),kako to obicno biva. Sa monitorom sam zadovoljan,slika je extra,osim ovih talasa.
Sad sam tek video,kad sam slepac. Naime drugi dan koriscenja monitora i odma MRTAV PIKSEL,video sam na benchu da LG od 2010. godine i kod nas ima praksu,ako se pojavi mrtav piksel u toku prva 72h,ide reklamacija bez problema. 72h se navrsava sutra u 20.00h,ujutru zovem zvanicnog uvoznika Pin Computers,pa da vidim sta i kako.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.