Na drugom kompu juce sam kupio g.kartu GAINWARD BP7600GS-256-GS-GLH-TV-DVI 256MB DDR3.E sad cuo sam da je ona ona odlican overclocker pa se pitam da li da joj malo dignem frekvenciju ( nisam planirao nsta ozbiljno preko Rivatuner-a, vec coolbits pa da on sam detektuje optimalnu frekvenciju.ne bih da mi brzo posle ovoga rikne posto sam je planirao na duge staze barem godinu i po.Jos nesto malo mi je cudno jer bi ova trebala da ima na frekvenicjie 500/1200mhz ali meni u coolbitsu ocitava 500/600mhz(mozda je i greska u ocitavanju mada mi je malo cudno.
Nećeš ništa pokvariti. Napravi neku promaju u kućištu. Slobodno probaj core do 600 memoriju do oko 700. Ali polako diži klok za po 10MHz i testiraj. Igraj se nečim malo zahtevnijim i proveri s vremena na nreme temperaturu kartice. Ako ne ide preko 85 uživaj.
To što ti piše u coolbitsu je sasvim OK. 600MHz (DDRx2=1200MHz)
...drzao na stalnih 580/1500 , pa sam onda smanjio na 580/1400...nikakav gubitak ,vise psihicki inace moja je terala do 600/1500 jer sam klokokvao iz expert tool-a i radila je bez problema... Stock vrednosti za 7600 gt su 560/1400 ,pa ti vidi ...Ako i uspes da prebacis 600 za gpu nemoj da opterecujes karticu jer je dovoljno i 580 a tu radi bez problema...Memorija se razlikuje od modela do modela i nije svaka isto klokabilna...`Ajd u zdravlje!
i ja sam povuko moj jest Leadtek i to gt varijantu, tj. samo memoriju i islo do nekih 1720 mhz (default 1600 mhz, tolko mogu samsongovi chipovi kod mene). Jezgro nisam ni heo radi na 590 mhz po defaultu. Chio Chipset
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.