pa ono,kad cele noci radis u cad-u i nerviras se dal ces stici na predaju,dobro bi mi doslo malo tisine...:) al citam po forumu da se svakom drugom sprzila .. hvala...
Pravo da ti kažem ,nikad nisam neki fan kartica sa pasivnim hlađenjem. Koliko god kartica da se greje, bilo bi joj lakše sa aktivnim hlađenjem. Ranije su Radeoni 9200(SE) i neki FX5200 umirali samo zbog toga, jer su se pržili u prazno, a usput i dizali temperaturu u kućišti. A neka varijanta da se uzima kartica sa pasivnim hlađenjem pa da se onda dodaje ventilator zbog nje ili šrafi u hladnjak, to mi stvarno ne ide u glavu.
Ima ljudi koji žele da im kompjuter bude što tiše moguć, ali oni te treba da jure najjače komponente.
Uzmi lepo karticu sa aktivnim hlađenjem, pa ako te baš bude nerviro ventilator na njemu uzmi RivaTuner 2 i uspori ga malo. Bolje to nego da se čip prži ispod parčeta aluminijuma ili bakra.
to za hladjenje su mi i ostali govorili,a i meni je nelogicno da posle dajem 20 evra za hladjenj...Geinward onda...bilo bi lepo da je jos i bolji od ASUSA nevezano sto se tice hladjenja nego ovako.....
Pa i ovaj Gainward je sa pasivnim hlađenjem, bez ventilatora, bar koliko vidim na slici, tako da ti ne bih preporučio ni jedan od ova dva modela. Inače, pošto ne planiraš da se igraš, bolje ti je da kupiš GAINWARD BA7800GS-512-GS-TV-DD 512MB DDR3 (ima kuler, 512 DDR3 rama, a uz to je i GOLDEN SAMPLE) a i malo je jeftinija od obe kartice...sve što ti treba.
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
Da se razumemo, to da li je kartica pasivno ili aktivno hladjena savrseno nema nikakve veze ako je pasivan qler kvalitetan i moze da drzi tu kartu na istoj t-ri kao i aktivan... Ja sam svoj stock aktivni qler sa 7900gt zamenio za pasivan Cooler Master Cool Viva Z1 i snizio temperaturu gpu-a za otprilike 5 stepeni, a kad sam mu zvizno jos jednu osmicu t-ra je pala za jos 5 stepeni... Hladi kao blesav iako je pasivac... Plus sto mnogo lepo izgleda sa onim heat-pipeovima i sveukupna slika kompa je mnogo zesca, a i daje lep odraz u ogledalu pored X-Fi kartice.... FX5200 serija su office kartice, i nema sile da riknu od pregrevanja ako se koriste za ono za sta su napravljene... Isto kao i 9200, 6200, 7300 itd... Jedino ako neko uzme pa igra igrice na njoj, e pa onda je normalno da ce da rikne, nista cudno tu nije, i za to nije kriv qler....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.