Posto planiram da uzmem 120Hz monitor, a nadam se uskoro i nov komp, koja bi mi (ajde da je nazovem tako) graficka trebala koja bi mogla to ladnjaka da gura na 120Hz-a a mozda cak i na 144Hz-a. Molim bez prica o tome kako ljudsko oko ne moze da registruje vise od 60Hz-a, ili da uzmem IPS monitor, bla bla. Strastveni sam FPS gamer, znam sta mi treba. Trazim savet.
Pa sve ce da ti `guraju` na 120 al se ti monitori koriste za 3d prikaz.Ako si na to mislio tj s kojom grafickom ceš moci da igraš sve igre u 3d onda je odgovor da ce ti na midium-high podešenje završiti bilo koja sadašnja karta iz nekog srednjeg segmenta tj AMD 7870,gtx 760...
I dalje se tako pojedinci javljaju i sire (ne)znanje. Ne uzima covek 144hz monitor da bi ganjao 50/60 fps-a. Tako da prica o mid segmentu grafickih kartica otpada. Covek veoma dobro zna tematiku i zeli fluidan gejming od bar 80-ak fps-a na vrhunskom monitoru.
Znaci mora jaka graficka, ili ces morati neke kompromise sa podesavanjima... Pazari 770-icu i smanji par opcija, ali gledaj da na takvom monitoru nemas ispod 60-70 fps-a ni u jednoj situaciji...
:: Pa sve ce da ti `guraju` na 120 al se ti monitori koriste za 3d prikaz.Ako si na to mislio tj s kojom grafickom ceš moci da igraš sve igre u 3d onda je odgovor da ce ti na midium-high podešenje završiti bilo koja sadašnja karta iz nekog srednjeg segmenta tj AMD 7870,gtx 760.. ::
60 fps-i preko osetis i na monitoru od 60hz a kamo li na monitorima sa vecim refresh rate. Treba ti karta poput GTX770 i mozes opusteno da gruvas mnoge naslove preko 70 fps . Neces mozda bas moci Far Cry 3 ili ti Crysis 3 ali ok mozda si fleksibilniji na kompromise po mozes da setujes grafiku malo drugacije. Svakako je GTX780 za miran san ako imas dovoljno novca. Ako ne moja preporuka GTX770 Lightning pa je malo zategni i milina.
P.S.Postoji objasnjenje i za IPS i refresh rate i reduciranje laga na monitorima od 60 Hz u odnosu na TN od preko 100 Hz ali necu sad o tome a i to nije taj IPS koji svi nude !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Obzirom da poznajes tematiku, trebalo bi I to da znas. Elem, za 120Hz idealno bi bilo da imas 120fps-a u odredjenoj igri zarad sto bolje fluidnosti. U 3D taj fps se deli na dva, sto ti dodje 60 fps-a po oku. Nisi napisao koliko si zahtevan gejmer po pitanju detalja. Generalno i neka mid range karta bi ti mozda bila dovoljna sa spustenim detaljima, zavisno od igre. Za napucane detalje u nekoj ultra zahtevnoj igri (C3 npr) ni dva Titana ti ne bi izgurala 120 fps-a.
Kakve veze ima dal je na 60 il 120 hz u iskorišcenosti grafike.Dal se vidi vidi se al kakve veze to ima sa jacinom karte. Imam monitor na 120hz i nikakve razlike ne vidim.Evo sad sam pustio igru sa spuštenim detaljima na preko 100 fps i na high na 35 fps.Koja razlika.
Jel mozes makar na mail malo o tim stvarima, posto bih voleo nove tehnologije, ali necu da se mirim sa 60hz.
:: 60 fps-i preko osetis i na monitoru od 60hz a kamo li na monitorima sa vecim refresh rate :: Treba ti karta poput GTX770 i mozes opusteno da gruvas mnoge naslove preko 70 fps :: Neces mozda bas moci Far Cry 3 ili ti Crysis 3 ali ok mozda si fleksibilniji na kompromise po mozes da setujes grafiku malo drugacije :: Svakako je GTX780 za miran san ako imas dovoljno novca :: Ako ne moja preporuka GTX770 Lightning pa je malo zategni i milina :: :: P.S.Postoji objasnjenje i za IPS i refresh rate i reduciranje laga na monitorima od 60 Hz u odnosu na TN od preko 100 Hz ali necu sad o tome a i to nije taj IPS koji svi nude :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ne znam koje fps igre igras, ali zelim da ti skrenem na nesto paznju. Ako zelis da budes najbolji i da postizes najbolje rezultate, pogledaj podesavanja u samim igrama od boljih igraca sveta. Apsolutno svi imaju maksimalno smanjene detalje i igraju u preko 150 fps-a, na 144hz Asusu. Zamaras manje mozak i oci sa visokim detaljima, i mnogo je sve preglednije.
Ako igras za svoju dusu i ne zelis da postignes ``nesto`` kao sto sam ja bio u jednom trenutku za kanter, onda odresi kesu za visoku klasu grafickih kartica...
Prvo imaj monitor na 120 hz pa onda govori o ovim stvarima. Pitanje je bilo koja grafika može da tera igre na 120 hz. Odgovor je svaka može da tera na 120 hz. Znaci on zna da kad ima monitor na 120 hz treba da mu fps bude 120.Da tako piše.Dal si nekad vido igru koja ide na 120 fps na 120 hz.Ja jesam.Dal si tu igru vido na 60.Ja jesam.Osim osecaja da imaš nešto što ide na 120 razlike nema.Ti što imaju sli sa titanima krizu 3 ne igraju na 120 fps vec na 60.To su oni koji stavljaju sve na maksimum cak i da razlike nema stavice na maksimum sva podešenja.To je sve u glavi. Jedina koristo od 120 hz je igranje u 3d i to vredi ako naravno nemaš epilepsiju.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Jel mozes makar na mail malo o tim stvarima, posto bih voleo nove tehnologije, ali necu da se mirim sa 60hz :: :: :: :: 60 fps-i preko osetis i na monitoru od 60hz a kamo li na monitorima sa vecim refresh rate :: :: Treba ti karta poput GTX770 i mozes opusteno da gruvas mnoge naslove preko 70 fps :: :: Neces mozda bas moci Far Cry 3 ili ti Crysis 3 ali ok mozda si fleksibilniji na kompromise po mozes da setujes grafiku malo drugacije :: :: Svakako je GTX780 za miran san ako imas dovoljno novca :: :: Ako ne moja preporuka GTX770 Lightning pa je malo zategni i milina :: :: :: :: P.S.Postoji objasnjenje i za IPS i refresh rate i reduciranje laga na monitorima od 60 Hz u odnosu na TN od preko 100 Hz ali necu sad o tome a i to nije taj IPS koji svi nude :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Ako vec uzima monitor sa 120/144hz znaci da nece igrati samo jednu igru nego ce imati ugodjaj za sve igre jer je za tu svrhu stvoren. Radi se o FPS zanru , covek je lepo napisao na pocetku.
E moj druze, sa 120hz monitorima sam u kontaktu od davne 2008/2009 kada je kgb dobio takve monitore i kada sam u lanu vezbao sa ekipom cs 1.6 ...
Dalje necu komentarisati tvoj post, stvarno sam razocaran... Pomeranjem strelice obicne po desktopu se vidi da je nebo i zemlja u pitanju, a ti pominjes gejming i neku dublju dubiozu.
Ehej, samo cu reci, pomeranje obicnog prozora i strelice, sta dalje da pricamo... :(
:: Prvo imaj monitor na 120 hz pa onda govori o ovim stvarima :: Pitanje je bilo koja grafika može da tera igre na 120 hz :: Odgovor je svaka može da tera na 120 hz :: Znaci on zna da kad ima monitor na 120 hz treba da mu fps bude 120.Da tako piše.Dal si nekad vido igru koja ide na 120 fps na 120 hz.Ja jesam.Dal si tu igru vido na 60.Ja jesam.Osim osecaja da imaš nešto što ide na 120 razlike nema.Ti što imaju sli sa titanima krizu 3 ne igraju na 120 fps vec na 60.To su oni koji stavljaju sve na maksimum cak i da razlike nema stavice na maksimum sva podešenja.To je sve u glavi :: Jedina koristo od 120 hz je igranje u 3d i to vredi ako naravno nemaš epilepsiju ::
Znaci mogo bi da prepoznaš na dva odvojena monitora koji je 120hz sa 120 frejma a koji je 60 hz sa 60 frejma ili treci koji je 120 hz na 50 frejma. Kaži kad i gde u 1000 evra da neceš prepoznati.
Prepoznam rodjeni razliku izmedju 80 i 100 fps-a na 120 hz, o cemu dalje pricas bre ? :D Sto se tice 60hz monitora, tu mi treba samo da stavim saku na mog razer pacova i da pomerim strelicu po desktopu, o kakvom gejmingu ti pricas ?
:: Znaci mogo bi da prepoznaš na dva odvojena monitora koji je 120hz sa 120 frejma a koji je 60 hz sa 60 frejma ili treci koji je 120 hz na 50 frejma :: Kaži kad i gde u 1000 evra da neceš prepoznati :: :: ::
Oki možeš ja ne mogu. U 100 evra 50 nije bitno kaži kad i gde. Prepoznaješ 80 frejma i 100 frejma na 120 hz.Vecu glupupost u živou nisam cuo. Kad i gde.Ja sam iz leskovca. Adresa djuro salaja 41/11 simonovic ivan.
NIsam se nadao ovolikom odzivu. Ovako, da neke stvari razjasnim. Igrice na koje najvise bacam fokus su cs 1.6 i cs:go. To su igrice u kojima bez problema mozes da teras 100+ fps. Igram counter 10 godina, ranije igrao bas ozbiljno (turniri,lan,lige). Znaci to smo resili, svaka mid/high graficka moze da tera u tim igricama 100+fps, na 120Hz-a, ili 144Hz-a. Drugo, naravno da pored kantera zelim da odigram crysis 3, bf, i jos po nesto. Nisam zaludjenik da vidim svaki detalj, tako da nema veze ako je u tim igricama ( zahtevnijim ) fps oko 50-60, i ako nije sve na high detaljima bitno je da moze da se igra. Pitanje je bilo, koja grafika moze da tera 144Hz-a na monitoru, ne 120 fps-a. E sad, neko rece cini mi se da ne vidi razliku izmedju 120 Hz-a i 60 Hz-a. Veruj mi, na kanteru primecujem razliku od 15Hz-a .) Imam monitor koji radi na 75Hz-a i kada odem u igraoni a oni tamo monitori na 60Hz-a, meni kao da sve secka, kao da je igra na 60fps-a. Zato sam odlucio da uzmem monitor koji ce mi omoguciti fluidniju igru.
CS 1.6 na 100 FPS-a je must-have, i to svako iole normalan zna.
CS 1.6 ce gurati na 100 FPS-a i 8600GT, tako da, ono..
CS:go, dovoljan ti je i 7850 za 120 FPS-a, ako ne i 7770.
Svaka graficka ce moci da ti tera 140Hz monitor. To nije do graficke, vec do monitora.
Bacanje je para uzimati 120Hz monitor, ako ces 95% igrica igrati na 60 FPS-a - a i to je znak pitanja...
Za 120Hz monitor, i 120FPS-a, ne treba ti samo ekstra-jak setup GPU-a, vec i EKSTRA jak procesor, klokovan, recimo, 3770k na 4,5GHz sa dobrim hladjenjem je neki minimum.
Ako vec igras CS, lepo uzmes CRT monitor i uzivas kao covek. BACANJE para investirati u nesto sto NE MOZES da vidis, jer ti setup to ne dozvoljava...
Sem ako ne planiras zaista da kupujes 2x GTX780?
Ili recimo kao gospodin Adzem-ispaljivac, nadjes neki solidan 3D Monitor starije generacije, i uzmes to. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: NIsam se nadao ovolikom odzivu. Ovako, da neke stvari razjasnim. :: Igrice na koje najvise bacam fokus su cs 1.6 i cs:go. To su igrice u kojima bez problema mozes da teras 100+ fps. Igram counter 10 godina, ranije igrao bas ozbiljno (turniri,lan,lige). Znaci to smo resili, svaka mid/high graficka moze da tera u tim igricama 100+fps, na 120Hz-a, ili 144Hz-a. Drugo, naravno da pored kantera zelim da odigram crysis 3, bf, i jos po nesto. Nisam zaludjenik da vidim svaki detalj, tako da nema veze ako je u tim igricama ( zahtevnijim ) fps oko 50-60, i ako nije sve na high detaljima bitno je da moze da se igra :: Pitanje je bilo, koja grafika moze da tera 144Hz-a na monitoru, ne 120 fps-a :: E sad, neko rece cini mi se da ne vidi razliku izmedju 120 Hz-a i 60 Hz-a. Veruj mi, na kanteru primecujem razliku od 15Hz-a .) Imam monitor koji radi na 75Hz-a i kada odem u igraoni a oni tamo monitori na 60Hz-a, meni kao da sve secka, kao da je igra na 60fps-a :: Zato sam odlucio da uzmem monitor koji ce mi omoguciti fluidniju igru :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.