Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
KWorld Studio Terminator LTV7131RF VS Leadtek TV2000 XP Deluxe
STRANA 1 OD 1
desha66 KWorld Studio Terminator LTV7131RF VS Leadtek TV2000 XP Deluxe 02.09.2007. 19:10 T5471

status: user
broj poruka: 400
Dvoumim se između ove dve tv karte,pa me interesuju Vaša iskustva i utisci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.09.2007. 20:21 #26670

broj poruka: 12057

Imao sam K-World-a, super jeftina kartica, dobar čip Philips SA7131E, lep daljinac, malo je softver shit jer snima u Honestech MPEG encoderu, pa kad recimo to što si snimio uvezeš u Premeier ili Vegas poludiš jer je snimio u odnosu 0.9 (umesto PAL 1.067). Ono što karticu spašava je korišćenje programa Fly2000 TV (http://members.home.nl/fly2000/index_e.html). Apsolutno genijalan program, ali onda dalinac možeš da frljneš.
Iz nepoznatih razloga kartica je riknula. Počela je prvo da brljavi sa kanalima, pa onda da ih gubi, sve dok slika nije konačno nestala. Međutim, osim meni ne znam, niti sam čuo nikoga kome se ovo desilo.

Posle sam imao Leadteka TV2000XP Expert, jer sam se nagledao opisa i zaključio da nije loša kartica, međutim sa njom sam izludeo! Dve kartice sam vratio jer je zvuk strašno pucketao i šištao. Treću sam dobio potpuno neispravnu...... Možda sam samo naleteo na lošu seriju, dešava se....

Odlučio sam da zvaknem pare i ne žalim. Uzeo sam Leadtek PVR3000 Deluxe i prezadovoljan sam. Konačno kartica koja ima sjajan hardwer (hardwerski MPEG), dobar softwer i dobar daljinac.

Od te dve gore teško je odlučiti se, ali ako sam ja u pravu da je ono bila loša serija, Leadtek je kompletniji proizvod sa boljim softverom, međutim, K-world ima Philips čip koji je mnogo podržaniji od Conexanta na Leadteku ako hoćeš da se igraš sa Chris TV programom npr. Leadtek ima bolji daljinac i bolju podršku proizvođača (novi softver i drajveri).

K-world je dobro parče hardwera i ako te ne mrzi da se malo igraš sa Fly2000 TV-om i nije ti neophodan daljinac bićeš i sa njim super zadovoljan.
operator Evo resenja ! 03.09.2007. 04:30 #26680

broj poruka: 4266
Leadtek ima super sliku( odnosi se na Expert), a pucketanje se resava audio driverima sa sajta proizvodjaca maticnih ploca.
Za Leadtek-a je jos potrebno da se skine i nova aplikacija WinFast PVR2 31.07.07 koja i resava sve ostale probleme, a i oko namestanja kanala.
Sve ostalo sto je rekao bax2003 se slazem, a jos bih dodao da nekupujes Leadtek Deluxe zbog malo mutne slike.
Pozzz
P.S Iz nepoznatih razloga slika je Ok na intelu, a na AMD-u kasni zvuk kod snimanja u Divx+MP3. Nista ne pomaye osim snimanja u MPEG formatu pa konverzija u DivX

Equinoxe Re: operator 03.09.2007. 17:17 #26703

broj poruka: 12057

Za pucketanje je kriva kartica 200%. Imam Creative Audigy sa novim drajverima, tako da nije integrisana. Kartica je nošena na drugi komp, na drugu kablovsku, itd. da sve ne nabrajam šta sam probao zakucaće se ceo forum.

Za sliku se slažem dobra je.

PVR ima strahotično dobru sliku. AMD-a imam od kad imam kompi od uvek se zezam sa videom. Nikan ali NIKAD nisam imao problem sa sinhronizacijom. Oni koji ne znaju sistem da podese kako treba i da instaliraju kodeke, nije fore da krive nešto što nije krivo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs