Pozdrav ljudi, hoću da zamenim stari monitor (Philips 221V), pa gledam da izvučem maksimum iz nekih 150€ koliko trenutno mogu da izdvojim.
Dvoumim se između: PHILIPS LED TFT 24` E-line 247E3LSU2/00 Full HD ili DELL LED TFT 23` S2340L IPS Full HD
Prvobitno sam hteo da uzmem Philips jer mi se sviđa dizajn (pritom je jako jeftin s obzirom na diagonalu), ali me je drugar odgovorio i rekao da su IPS paneli mnogo bolji što se tiče slike, a da razliku u ms neću ni osetiti. Igram uglavnom WoW, SC2, NFS i ponekad neki FPS poput Far Cry 3 itd. Takođe gledam dosta filmova u blu ray formatu.
Ko ti je rekao da razliku osetiti neces ips vs tft(led)taj te slagao samo tako.(sad ce kontra) Hteo sam ja da uzmem taj philips za gaming,stvarno je super,ali stigao je kod nas pre nekoliko dana :
Malo skuplje (oko 800din.) ti je Dell S2440L i preporucio bih ti njega. Uzivaces uz filmove, lepog je dizajna i sto se tice gaming-a, neces imati problema. :)
Bitno mi je jedino da me ne zeza u igrama ako se već odlučim za IPS panel. Ukoliko je potrebno, dao bih do 20 hiljada, ali da odradi posao u naredne 2-3 godine.
Sto se tice Dell U2312HM modela, dosta ljudi ga ima sa foruma, i koliko sam upoznat, slabo stoji sa manama i losim utiscima. Preporucujem ti njega, mada ja da kupujem isao bih na ovaj S2440L, a isto bih ga koristio za gledanje filmova, serija, normalan rad i naravno igrice. Sad da li je bolji to ne znam, verovatno su neke sitne razlike, a iskreno mrzi me sada da trazim da ih uporedjujem, ali to je to. Sto se tice ostalih brendova, Asus je isto dobar.
Vreme Odziva 6ms Osvetljenje 250 cd/m2 Kontrast 5000:1 Dinamički kontrast 8,000,000:1 Primetio sam da nema DVI, imam 7850HD, ne znam da li će praviti problem to.
Ja imam AOC I2367FH i toplo ti preporucujem ako uspes negde da nadjes. To ti je odlican monitor za tu kintu i cim su dosli na nase trziste odmah su se ragrabili. Uostalom procitaj review-e na stranim sajtovima za njega.
:: Dell S2340L :: :: Vreme Odziva 6m :: Osvetljenje 250 cd/m :: Kontrast 5000: :: Dinamički kontrast 8,000,000: :: Primetio sam da nema DVI, imam 7850HD, ne znam da li će praviti problem to :: :: Dell U2312HM :: :: Vreme Odziva 8m :: Osvetljenje 300 cd/m :: Kontrast 1000: :: Dinamički kontrast 2,000,000:1
Se normalno ponaša u igrama-nema nikakvog ghostinga. Za filmove je još bolji... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.