Sada ide najava zavisno od toga sta imaju: AMD ce biti dosta povoljniji od NVIDIA a u paketu ce doci to i to... Time spremaju ljude i ublazavaju reakciju zbog odnosa AMD vs NVIDIA ili ide bombardovanje testovima ako imaju nesto sto misle da je dobro. Za nas koji predjemo na NVIDIA to vise nije dobro i ja vam kazem iskreno prva karta NVIDIA koju sam probao je neki ASUS bio nije mi se svidela slika davno davno, posle toga EVGA 9800, najlepsa karta. EVGA je zapocela to sa zatvaranjem karti 8800GT/9800GT ali i dalje mi je Radeon imao bolju sliku, nije imao nikakav lag pitao sam se kakvi to ljudi kupuju NVIDIA kada je Radeon bolja grafika. Posle godinama sam samo kod drugova gledao i uvek znao da prepoznam koja slika je NVIDIA a koja Radeon. Ljudi su se cudili, kada udjem kazem A to je neka NVIDIA koja je...??? E posle sam probao onu ASUS GTX580 i to je vec bila sasvim druga prica, naravno karta je bila neispravna i vracanjem na AMD sam ja opet video ostriju sliku a ne vise realniju sliku bila je NVIDIA realnija...Zato vam kazem predjite, probajte, pustite 2 nedelje da se priviknete samo i necete vise pomisliti na AMD. Necete imati mucanje u igrama.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
S godinama, kako sam u stvari otkrivao a i dalje otkrivam, a verovatno ću i skončati a da ni približno neću imati prilike ili mogućnosti da saznam sve što je narod (naš i tuđi, jer se mudrost srećom, prepisuje i prisvaja kao i glupost) već ODAVNO smislio, otkrio, iskustveno zaključio... nalazim da sve ono za šta sam smatrao da je novo, jedinstveno, da se dešava samo meni, samo mojoj generaciji, samo u vreme u koje JA živim (jer sam, jel`te, jako bitan za vreme)... topla voda i odavno opisanu u narodnim mudrostima. Recimo, za tvoje iskustvo sa grafičkim kartama, ima jedna izreka: `Od pune vreće pič.k., ti izvučeš kitu`. Mani se tvojih iskustava, bednih i pojedinačnih. Sve o čemu pričaš već je prošlost i u fabrikama su nove generacije kartica... to će možda biti isto, možda suprotno, možda bolje, možda gore... u svakom slučaju, zabole ih kitoyko šta je tvoje iskustveno zaključenije, biće onakve kako diktira mnogo što-šta. Kupuj i `ebi šta te volja, ne nameći to drugima.
Budale računaju na sreću.
:: Sada ide najava zavisno od toga sta imaju :: AMD ce biti dosta povoljniji od NVIDIA a u paketu ce doci to i to.. :: Time spremaju ljude i ublazavaju reakciju zbog odnosa AMD vs NVIDIA ili ide bombardovanje testovima ako imaju nesto sto misle da je dobro :: Za nas koji predjemo na NVIDIA to vise nije dobro i ja vam kazem iskreno prva karta NVIDIA koju sam probao je neki ASUS bio nije mi se svidela slika davno davno, posle toga EVGA 9800, najlepsa karta :: EVGA je zapocela to sa zatvaranjem karti 8800GT/9800GT ali i dalje mi je Radeon imao bolju sliku, nije imao nikakav lag pitao sam se kakvi to ljudi kupuju NVIDIA kada je Radeon bolja grafika. Posle godinama sam samo kod drugova gledao i uvek znao da prepoznam koja slika je NVIDIA a koja Radeon. Ljudi su se cudili, kada udjem kazem :: A to je neka NVIDIA koja je...?? :: E posle sam probao onu ASUS GTX580 i to je vec bila sasvim druga prica, naravno karta je bila neispravna i vracanjem na AMD sam ja opet video ostriju sliku a ne vise realniju sliku bila je NVIDIA realnija...Zato vam kazem predjite, probajte, pustite 2 nedelje da se priviknete samo i necete vise pomisliti na AMD. Necete imati mucanje u igrama :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
ti trebas da odes kod nekog svog kolege iz struke - znaci kod nekog hodze da ti zapis neki dadne, skorz si poludio nikakva ustanova ti ne moze pomoci hahhahahha
:: ti trebas da odes kod nekog svog kolege iz struke - znaci kod nekog hodze da ti zapis neki dadne, skorz si poludio nikakva ustanova ti ne moze pomoci hahhahahh :: :: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: ::
:: Ako ja lupim ovde kod mene na poslu screen shoot desktopa i okacim negd :: ti ces da provalis po slici koja je graficka u kompu :: :: http://www.dodaj.rs/f/3l/117/3zaNuTgg/desktop-na-poslu.jp :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Ne desktop, ako dodjem a ti igras igricu znacu da li je NVIDIA ili AMD u 99%. A to zavisi od igrice, retko gde ne bi. AMD ima malo drecavije bolje i linije vise kao da su povucene olovkom. A pa nisam ja izuzetak, primetilo je to sigurno 40-50% ljudi sto govori da je to istina. Druga polovina kaze da nije, ali ne moze tako veliki procenat ljudi da tvrdi istu stvar bez veze. A tek u igri je ociglednije, AMD kao da ti zapinje mis negde a NVIDIA je to tecnije... Onda AMD ima vecu rezoluciju bez drivera. Sta to znaci, kada uninstaliras driver pasce ti na manju rezoluciju ali ti imas opciju da je povecas, ne do HD nego do odredjene a na AMD je to stepenicu vise.
Znate kako moj drug tumaci da NVIDIA ima bolji gameplay. On je AMD fan inace. Kaze da je NVIDIA pronasla nacin kako da ni ne prikaze neke detalje iz igrice a da to nadomesti i sakrije. Tako da je prakticno kao da koriste manju rezoluciju pa su samim tim i brze i zivlje dok AMD svu teksturu prikazuje. Ali to naravno nije istina. Jel su im sada igre skoro identicne cak se i ja nadjem u situaciji da ne mogu da ne bi mogao da prepoznam.
Sto hoces da kupis jedno ili drugo. Sacekaj jos nedelju dana rekao sam ti krajem Septembra mi je receno da dolazi covek iz Nemacke sa kartama i ako hoces da uzmes. Koga briga sta AMD radi, on ima svoje pristalice. Ja i ovako patim od malog stola jos da mi AMD zapinje nemam nameru. Bice 10% jaci GK110 i bolji cip za gaming i to je to.
Videcemo ko ce biti slabiji kada se pojavi AMD i kada klokuju se obe karte. NVIDIA ima skuplji cip i napredniji, a bolje uradjene karte i najbolji proizvodjac grafickih karti na svetu pravi samo za NVIDIA a racuna se ukupno kao najbolje graficke. Ti bi stigao GTX780 AMD mora prvo da prestigne Titana od 1000e. Zar mislite da mogu da naprave kartu koja daje 15fps vise od HD7970 na 2560 rezoluciju u najzahtevnijoj igri na svetu. Ako stave jos jedan HD7970 skalirace toliko otprilike. Davace skor jaci od GTX780 ali nece imati mnogo jaci i stabilniji fps. Zar mislite da je sposoban sa kartom od 500-550e da prestigne Titan. To znaci da NVIDIA mora da obori 400e cenu svojoj najskupljoj karti ili da ispadne smesna i neozbiljna. Tesko, mnogo je to razlike. Sa sledecom generacijom mozda. Mislim NVIDIA prvo da samo mala poboljsanja a AMD veca da bi se primakao. Preko 1200-1300 poena je razlika u Valley. Tesko je to da se dostigne, citava GTX570 skoro GTX580 izmedju HD7970 i GTX780 Classified. U stvari sta njima treba. Njima fali cip performansama slican kao GK110. Mislite da niko ne bi znao da ga AMD ima, kao NVIDIA. Na bulju bi progovorili oni sada da zaustave prodaju GTX780 kod ljudi koji se dvoume, ovo je period nikad veceg prelaska ljudi sa AMD na NVIDIA jel su performanse bolesne.
Ja samo molim sve NVIDIA fanove da ne nasedaju na provokacije. Odrzite formaciju posto ce krenuti bombardovanje i hype AMDa, realnost surova ceka posle nedelju dana. Izdrzite dotle ne nasedajte na marketing. Tamo je Sapphirko najaci. Slabasan je on prema nasoj sekti Masonskoj. Zato se naoruzajte sa GK110 cipovima, Classified higly recommended i nas ceka mnogo ozbiljnija stvar nego AMD, juris na Titanov skor, AMD ce da se vrzma tamo oko GTX770 i tu nad njim da se izviljava ali ne mojte obracati paznju na njih.
Kazu da sa lakocom uniste titana u 3dmarku videcemo kad izadju jel marketing ili stvarnost... Sto se tice te GTX770 pa nju i tahiti sahrani havaji ce kazu od 40-50% da donesu prednosti tj. radja se titan killer. DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Ma kazu oni da imaju...rekli oni imaju i 2600K jos malo jaci jos pre 2 god. Bulldozer... Najavljivali kao Isusa 2 god... Kad ono... Cekali Isusa docekali leproznoj mesiju...
Upravo na tom sam mislio kada sam rekao da si zadrzi mir i poverenje u NVIDIA I ne naseda. Jel oni ce prvo birati graficki manje zahtevne igre gde je ukljucen i CPU dosta da prikazu kako je to slicno, ovo ono, birati pazljivo igrice za najave...
Iskren da budem ja necu ni pogledati najave... Pogledacu posle nekoliko dana.
:: Ma kazu oni da imaju...rekli oni imaju i 2600K jos malo jaci jos pre 2 god :: Bulldozer... Najavljivali kao Isusa 2 god... :: Kad ono... Cekali Isusa docekali leproznoj mesiju.. :: :: Upravo na tom sam mislio kada sam rekao da si zadrzi mir i poverenje u NVIDIA I ne naseda. Jel oni ce prvo birati graficki manje zahtevne igre gde je ukljucen i CPU dosta da prikazu kako je to slicno, ovo ono, birati pazljivo igrice za najave.. :: :: Iskren da budem ja necu ni pogledati najave... :: Pogledacu posle nekoliko dana :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
NEMA SANSE! PA OVO JE MNOGO BOLJE. PROSTO JE TAKO I TO SE VIDI. ZABORAVIO SAM NA PROBLEME TOKOM IGRE OD DRIVERA OD POCETKA 2012 GOD, CPU JE JAK, KLOKUJE SE 1200-1300MHz PREKO SPECIFIKACIJA. TEMPERATURNI SENZORI NISU KOPIJA JEDAN DRUGOG I NESTO IMAGINARNO NEGO POKAZUJU STVARNU TEMPERATURU. MANJE TROSI. PAZITE DA RAZGRANICIMO ODMAH. JA NEMAM FRKU DA GRAFICKA KARTA KOJA JE ODLICNA TROSI 300W ili DA TROSI 500W. AJDE OK, TREBA JOJ, KLOKOVANA, DAJE BOLJE PERFORMANSE. ALI DA CPU KORISTI 400W KLOKOVAN A DA JE LOSIJI OD ONOG OD 120W E PA TO NECU DA PLACAM. NECU DA PLACAM I DA ZNAM POSLE MANJE OD 2 GOD DA SAM POTROSIO JEDAN 4930k NA RAZLIKU U STRUJI IZMEDJU TA DVA CPU. TO NE DOLAZI U OBZIR. PRVO KADA MI KAZETE DA SE VRATIM ASUS TO JE KAO DA MI KAZETE DA PLJUNEM U LICE ONOG KOJI ME ODGAJIO I DA ODEM KOD ONOGA KOJI ME JE VARAO. E ISTO ISTO TAKO. TO JE NEMOGUCE. VI NE SHVATATE DA JE MENI JAKO STALO DA OSTANEM EVGA MUSTERIJA I DA JA NECU PLACATI DRUGE STVARI TACNO DA SE OKRENE OVAJ GRAD NAOPACKE. KADA TO SVI SHVATE DOCI CE DO POMAKA, KAKVOG??? POCECE DOBAVLJACI I DA ZARADJUJU OD MENE A NE DA NUDE BEZVEZE. OVAKO CE IZ GODINE U GODINU DA NUDE GLUPOSTI A MENI NE PRODAJU NISTA. EVO JA SAM TO REKAO 2011 SADA JE 2013, ZAPAMTITE I 2015 PA CETE VIDETI. KOJI ESKAVATOR BRE, KOJE GLUPOSTI, SLEDECE GODINE JA SAM NA DDR4, PCIe 3.0 RAZMISLJATI O PCIe 4.0 NE DA MI PLX BRIDGE CHIP UBACUJE PCIe 3.0 JEL JE CPU NESPOSOBAN DA PODRZI KARTU NOVE GENERACIJE KAKO TREBA. SVE NEKI LEVI KONTROLERI, NISTA NATIVNI. NEMA TEORIJE. TO JE LUDO NADANJE AKO NEKO MISLI TAKO. DA LI ZNATE DA JA OD 12.1 DRIVERA RECIMO NISAM MOGAO DA KLOKUJEM HD5870 A DA NEMAM SCREEN FLICKERING. NASAO SAM RESENJE POSLE 6 MESECI KOJE JE ZNALO MANJE OD 1% POPULACIJE. CAK SAM USPEO I DA PROMENIM GRANICNIK U CCC PA SAM PREKO NJEGA KLOKOVAO KAO PREKO AFTERBURNERA. ALI JA TO VISE DA RADIM NECU. SPRAVA CE DA BUDE PORED MENE NA STOLU, PROVUCENA KROZ RUPU ZA VODENA HLADJENJA NA KUCISTU U GRAFIKU I KADA TREBA DA SE MENJA KLOK.
KAPIRATE ME PA DA SU ONI IDENTICNI POTPUNO NEMAM NIJEDAN RAZLOG DA USTEDIM DANAS 100E NA CPU I 100E NA PLOCU A DA ZA 2 GOD BUDEM U MINUSU 500-600E AKO NE I VISE. DA ZABORAVIMO NA SVE RAZLIKE GDE JE INTEL BOLJI, NEMA RAZLOGA, IDEM NA EXTREME VARIJANTE INTELA, AMD JE DALEKO OD MOG SVETA POIMANJA I INTERESOVANJA, RAZMISLJAM O ONOME STO JE KINGPIN REKAO DA RADE VEC SVI NA PLOCI ZA WELLSBURG I DA GARANTUJU EKSTRA PLOCU. JA IM VERUJEM JEL JE X79 DARK LUDILO. PLOCA IMA NAJMODERNIJI, NAJPREGLEDNIJI, NAJSAVREMENIJI BIOS. ZA HASWELL E CE BITI PONOVO PRAVLJEN ZA TU PLOCU I TU ARHITEKTURU. KAKAV CRNI AMD. IDEM NA HARDWARE KOJI SVOJOM JACINOM GARANTUJE MIRAN SAN GODINAMA A NE OSVRTANJE I PRERACUNAVANJE KOLIKO SMO SLABIJI. NA VARIJANTU KOJA MOZE DA TE ODRZI KAO DA SI WORKSTATION ILI SERVER NAPRAVIO SA XEON CPU I DA SI MIRAN 5 GOD. PREDLOGE KOJE IMATE I NADANJA SU REALNA U SITUACIJI DA ME SPICI MOZDANI UDAR PA DA NE ZNAM KAKO SE ZOVEM I STA RADIM. NI TADA.
Šta sam ja pročitao od bitnih informacija je : `amd štancuje nove karte, cene će do novembra da se urazume`. Prevod, ne bacaj narode pare, čekaj još malo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.