Prijatelj je uzeo grafiku: 7750 gigabyte oc 1gb/ddr5/hdmi/dvi/128bit/gv-r775oc-1gi
kad je stigla, ubode je, i na vecim rezolucijama (1920x1080) ima snega po monitoru.. kad smanji rezu, nestaje sneg.. reinstalirao je chovek win i sve sredio, ali problem je i dalje tamo.. vratio grafiku emm1-u i eo nakon 15 tak dana je dobio zamenu i potpuno isto mu se deshava.. shta je tu problem?
ostatak konfiguracije: AMD Athlon II X3 440 ASRock N68C-GS FX EE-ATX-500W-IR DDR3 4GB 1600MHz Silicon Power, CL11 SP004GBLTU160V02
po meni je tu usko grlo napajanje, odnosno ne brandirano.. shta raditi dalje?
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Pokusaj da smanjis klok na kartici za jedno 15-20 Mhz. Pokusaj da dignes refresh rate na 75hz, mislim da monitor to podrzava. Takodje resetuj monitor na fabricka podesavanja i proveri portove i kabl, koji god vec koristis DVI ili HDMi
Ili je neispravna graficka, a dobio je natrag njegovu staru. Mene je onaj budjavi winwin hteo zeznuti tako. Ali fotoaparat je radio svoje... Kakve neprijatnosti, a prodavac meni kaze, da dodeljena vam je druga ganc nova komponenta, a potura mi u ruke staru. Ahaaaa... :)
Povezano je analogno... kaze da nema na monitoru dvi tako da je to jedini nacin.
Prvu graficku koju je dobio od Emmi-a je obelezhio pre nego shto je njima vratio kako bi bio siguran da ne dobije istu karticu nazad. Nije taj slucaj, potpuno je druga kartica ali isti problem shto mi govori da je u njegovom kompu problem a ne u grafici iako ne trebamo iskljuchiti ni grafiku poshto je vrlo moguce da je ushla losha serija gigabyte-a..
vecheras cu doneti grafiku kod mene pa cu probati na mom napajanju i na vga i na dvi-u pa cemo videti shta dalje..
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Ako lepo radi na nižim rezolucijama, a na većim ne, lako može da bude problem i do lošeg VGA kabla.
Uz novije monitore stižu užasno loši kablovi, jako tanki. Ušteda, jbg.
Kod mene u firmi se x puta dešavalo da se na monitorima pojavljuju razne anomalije, duhovi, treperenje slike i sl. Svaki put je to bilo preko VGA, tj. analognog kabla i zamena kvalitetnijim kablom je to rešavala.
:: Povezano je analogno... kaze da nema na monitoru dvi tako da je to jedini nacin :: :: Prvu graficku koju je dobio od Emmi-a je obelezhio pre nego shto je njima vratio kako bi bio siguran da ne dobije istu karticu nazad. Nije taj slucaj, potpuno je druga kartica ali isti problem shto mi govori da je u njegovom kompu problem a ne u grafici iako ne trebamo iskljuchiti ni grafiku poshto je vrlo moguce da je ushla losha serija gigabyte-a. :: :: vecheras cu doneti grafiku kod mene pa cu probati na mom napajanju i na vga i na dvi-u pa cemo videti shta dalje. :: :: :: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` :: Mario Andrett :: ::
:: Monitor ima DVI- :: :: ____________________________ :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp :: :: :: Povezano je analogno... kaze da nema na monitoru dvi tako da je to jedini nacin :: :: :: :: Prvu graficku koju je dobio od Emmi-a je obelezhio pre nego shto je njima vratio kako bi bio siguran da ne dobije istu karticu nazad. Nije taj slucaj, potpuno je druga kartica ali isti problem shto mi govori da je u njegovom kompu problem a ne u grafici iako ne trebamo iskljuchiti ni grafiku poshto je vrlo moguce da je ushla losha serija gigabyte-a. :: :: :: :: vecheras cu doneti grafiku kod mene pa cu probati na mom napajanju i na vga i na dvi-u pa cemo videti shta dalje. :: :: :: :: :: :: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` :: :: Mario Andrett :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.