Stalker Call of Pripyat, imas bench, ne treba ti cijela igra.
Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
Nisam mislio benchmark tool nego da isprobas sam igre i da javis utiske kolko imas fps u igricama tipa far cry 3, metro last light, hitman i tako te novije igre i gledaj kako ti radi boost clock u igrama :)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB MSI GTX 770 Lightning Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M2
:: navedite koje igrice sa benchmark tool da skinem pa cemo da vidimo...: :: :: Intel® Core™ i5 3570k + Megashadow Push/Pul :: Asus GTX760 DirectCU O :: Gigabyte GA-Z77-UD4H :: Kingston ddr3 2x2gb 1600Mh :: SSD Intel 520 120G :: ::
vidim da ti je boost 1215 to si malo klokovao? Inace boost mi je isao do 1280 sa klokom od 1150, memoriju sam testirao do 3500 cisto radi probe. Evo par primera i od mene da ne otvaram novu temu Tomb raider sa kosa efektom radi za nijansu losije od 560ti bez kosa efekta, oko 45FPS Far cry 3 sa fxaa i najvisim podesavanjima ne pada ispod 40, vecinom je na 50+ skyrim sa poboljsanim texturama i ambient occlusion-om na quality, 8X AA, 16X AF retko pada ispod 50+FPS. To je to na brzinu,posto kartu imam tek 3 dana. Jedino WOT se cudno ponasa, tu imam neki low GPU usage sa i5??
far cry 3 40+ sve na high,trenutno imam samo to instalirano...stavicu metro last light bench @vladapsd drzis memoriju na 7000Mhz??da nije malo previse? 1150mhz bez problema ali necu da preterujem ,a za memoriju isto nisam hteo...koliko drzis memoriju? i jel imas msi i kolike su ti temp u kombusteru?
Pa dobro temp u 3DMark testovima nisu tako velike. Ja referentnu 580 mogu da drzim na 75C 900/1100/1800shaders 1.100v. Naravno sa fan profilom. To je to, rezultati kao GTX580. Vidite kada se pojavila serija 6xx, GTX580 je spao na jacinu srednje vise klase negde GTX670, sa pojavom serije 7xx spao je na jacinu GTX760. Tako to ide kada srednja i visa klasa se sastoje iz istog cipa. Zato sam ja insistirao na GK110 najaci moguci, da bi klokovan i NVIDIA Premium Cip od soma evra bio ispod mene. Mislim ja nemam nikakvog razloga da ga zovem premium jel je losija opcija svakog ko voli hladnu kartu i bogat pojacan PCB, Dual BIOS, jake faze, EVBot konektore i ostala cuda. Ali ajde cenovni Premium ili memoriski premium. Naravno ja memoriju jako slabo OC jel sam provalio da je ona samo mala podrska koja nikako ne treba da se nateze nego cisto da isprati jel je razlika u skoru minimalna. Tipa za GTX580, 20-50 poena u 3DMark11.
Zato mi je GK110 bitniji od svega, nikada nisam insistirao toliko na nekom cipu kao na ovome. Sa jedne strane hocu da budem i pred sobom OK da sam se oduzio NVIDIA sto nam je omogucila ovo. Pazite samnom se ne slazu neki, dok ja to gledam sa te strane umesa se onaj sa Titanom koji je besan. Planirao je SLI, sta sada da radi. Ne mogu da prodaju Titan za 800$ prakticno nov. Jel i ko ga ima razmislja da prodaje ili trazi bas jeftino za SLI, a ko je planirao SLI Titana taj iz ,momenta ide na 3 way SLI 780 Classified. Tako da ne gledaju svi bas svi na ovo sa srecom. Predlog njihov je bio da NVIDIA za 780 sto vise zategne kartu, izvuce max performanse i stavi eventualno 6GB memorije a da ostane GK104. To bi bilo tesko njesra a 770 bi bio 10% slabiji. Memorija se ne bi palila uopste ispod rezolucije 5xxx stajala bi za ukras. To bi bilo fer po recima vlasnika Titana.
Meni se svidja taj malecki ASUS GTX760, naravno ne za kupovinu ali prema DCII i prema Lightening je mnogo lepsi.
Mada u male masine svi danas watercooling i Titan, 690 ili 780. Ovo je bas ono za studente koji nose komp sa sobom jos da mogu da nadju Lian-Li mala kucista, ROG mITX Impact plocu, noctua onaj mali kuler i sve to su performanse sa kojima moze da se igra. Ne ono sto ja trazim od kompa ali da bude zanimljivo. Inace ASUSove karte su godinama odvratne, godinama, Zadnja lepa karta sto sam ja video ASUS su Radeon 4870 I Radeon EAH5870 V2. To je zadnja lepa karta iz ASUSa ostale su rugobe.
Onu sam se pojeo sto nisam nasao a kada sam je nasao pojavila se druga sa 2GB RAMa. Evo je
Da je NVIDIA to uradila sto kazem da su predlagali neki vlasnici Titana sto bi njima odgovorala da imaju cip zaseban za 1000e a da smo mi dobili GTX780 jaci 10% od GTX770, isti cip sa 4GB ili 6GB memorije ja ne bi uzeo graficku sada ni Classified. Ne bi nikakav razlog imao da uzmem cip godinu dana kasnije koji je i planiran bio za srednju klasu a prosle godine bio visa. Zasto, kao prvo zakljucala klokovanje a onda kada se pojavile jace igre onda otkljucala klokovanje. Ja to ne bi kupovao, ali ovako sa GK110 treba ih nagraditi stvarno. Onda bi mi se napinjali za 650$ da pridjemo na 20% od Titana, oni bi se mangupirali sa premim cipom a najbolje bi prosli vlasnici GTX770 kao i proslih godina vlasnici 470, 570, 670 koji bi klokovanjem imali 5% slabije i jace performanse nego mi. ALI TO SE SRECOM NIJE DOGODILO I JA TO MORAM NAGRADITI. Inace bi bio idiot sam sebi kada bi propustio ovo a sledeci put krenuo da citam koja je bolja i uporedjujem, jel ovako nece biti ponovo. Mislim ASUS DCII nije lep ali je prema Ligtening GTX780 pesma. Suncokret je medalja za neukus.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
http://www.dodaj.rs/f/t/12L/1KBuGK81/kombustor.jpg evo temperature u kombustoru. Memorija je 3505 efektivno (1752 u GPUz), inace, to je radi probe, trenutno bas nemam ni neke potrebe da radim overklok.
:: far cry 3 40+ sve na high,trenutno imam samo to instalirano...stavicu metro last light benc :: @vladapsd drzis memoriju na 7000Mhz??da nije malo previse? 1150mhz bez problema ali necu da preterujem ,a za memoriju isto nisam hteo...koliko drzis memoriju :: i jel imas msi i kolike su ti temp u kombusteru :: :: Intel® Core™ i5 3570k + Megashadow Push/Pul :: Asus GTX760 DirectCU O :: Gigabyte GA-Z77-UD4H :: Kingston ddr3 2x2gb 1600Mh :: SSD Intel 520 120G :: ::
hvala ,asus je limitiran sto se tice oc-a ne mogu preko 1250core i 1600 memorije..ogranicen sam 105%power limit jbg jedan 8-pin prikljucak ali i dalje se oc dobro...msi je dobar za oc ali vidim imali su problema sa njim tacnije sa biosom ako ne gresim,msi preko 1300 core 1700memorijai bez problema..ali opet sve to mizarno u real gamingu 1-3 frame top...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.