Posto u oglasima nema nista normalno za kupiti, odlucio sam se za novo. Bolje dodati 10-15e i kupiti novo. Izbor je pao na Msi Gtx 650ti boost 1gb Msi 7850 1gb.
Gledao sam nekoliko testova kartice su tu negde. 7850 je skuplja nekih 1000din. Za koju se oduciti ili mozda nesto drugo uzeti, Budzet je max 150e.
Gomila igara ako stavis texture na max a realno to ti je i najbitnije da ne izgleda igra musavo dok recimo gomila nekih dimova ili filtera qq lele x32 nije realno bitna da stvarno vidis razliku a da ne zagledas ko debil, trosi skoro 2 gb rama na full hd rezoluciji.
Idi na 2 gb rama kartu, stize nova generacija i konzola i igara, sad kupujes neces menjati na 6 meseci pa ako sta ima veze gledas da ustedis.
mislim da bi trebao ozbiljno da porazmislis da uzmes samo 2gb verziju.... cini mi se da su sve boost osim jednog msi sa 2 gb... i da imas za manje od 150 msi TF verziju naravno sa 2Gb... e sto se tice 7850 isto bih gledao 2Gb, ali nazalost tu do 150 jevreja postoji samo jedna karta sa 2Gb i to msi onaj standardni...
Obrati paznju na uzasno ceste prevare na oglasima pogotovo KP, samo licno preuzimanje i test na licu mesta ako kupujes tako, nije dzabe nesto extra povoljno...
:: Obrati paznju na uzasno ceste prevare na oglasima pogotovo KP :: samo licno preuzimanje i test na licu mesta ako kupujes tako, :: nije dzabe nesto extra povoljno.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Za 150e imas glanc nove boost ili 7850 karte i to od 2gb sa 3 godine garancijom. Ako i nadjes 7870 te su rudarile 24h neprestano mesecima, pa ti sad vidi...
Pa zato i kazem da je bolje kupiti novu. Ok 2 gb verziju cu uzeti. E sad koju ili 7850 ili Gtx650 boost. I jos ima nekoliko modela, ima onih obicnih MSI?
Prakticno ni nema razlike izmedju 650 Ti Boost I GTX 660. Ni to MSI obicno hladjenje nije lose, tiho, hladno I ostace ti par crvenih u dzepu sto nije za bacanje. Imao sam 7850 sa tim hladjenjem pa znam. Asusovo jeste bolje ali ti cipovi se ni ne greju mnogo da bi sad morao da dajes tih 25e vise. Opet, tvoj novac, tvoja stvar. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Onda definitivno 650 bost. Samo mnogo je bre to para za tu klasu kartica. Imao si pre metar dana 570-ice iz radnje sa full garancijom za nekih 105e. Sad ces za istu jacinu izdvojiti mnogo vise. Meni licno savest ne bi dozvolila da kupim za 160e kartu iz nizeg srednjeg ranga, prakticno ista klasa kao bivse 6790-6850.
+ GTX 650ti boost je ipak malo bolja karta. - Imaju probleme sa zadnjim drajverima (neki imaju neki nemaju a ni gtx 650ti boost nije izuzetak - tdr ili šta god vec) hd 7850 je skuplja karta a manje performanse.Za 150 evra ili msi tfIII ili gigabajt oc koja je bolja jer je tiša (samo iz tog razloga) ili subjektivnog jer mi je lepša sa 3 ventilatora. Dovoljno ti je i 1 gb.Zašto.Pa sve igre koje ce izlaziti a koje ce imati veliku zahtevnost ti sa ovom kartom neceš najcešce moci da igraš na najveca podešenja.Na manja podešenja je dovoljno i 1024 mb.E sad 10 evra više i imaš duplo više memorije.Sam odluci.Ako vec imaš 150 evra onda 2 gb naravno a reko sam ti vec koje tj moj prvi favorit a to je gigabajt.
1. `Stizu nove konzole`....kazu ti kolege, a ti lepo mozes i da obratis paznju na to koja firma pravi hardver za te konzole. Narocito za novi XBox, ciji ce OS biti prepeglan WIN kernel. Misljenja sam da ce portovi igara sa konzola na PC sadrzati par `defaulta` iz konzolaskog sveta, pa shodno tome, opet nije nevazno koji GPU imas u tvom PC-u.
2. Nikada, ali nikada ne bih dao prednost kartici sa 192-bitnom magistralom u odnosu na 256 bit-nu. Nikada. I to pravilo vazi od pocetka price sa grafickim karticama.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Potpuno drugacije arhitekture. Primer: hd 4870 256-bitna hd 5770 128 bitna Sa 4870 sam skoro uvek imao to neko ne seckanje al težinu u igrama.Kad su mi zamenili sa 5770 sve je teklo bez problema.5770 je u odnosu za 4870 osetno tecnija karta u igrama a po snazi su tu negde ustavri su iste.
A za skyrim to jeste tacno al samo sa hd teksturama koje nisu ni oficijalne nego ih eto neko radio u domacoj radinosti.U svakom slucaju reko sam vec bolje je normalno ici na 2 gb a cena je samo 10 evra veca ili ni toliko.
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: Kad vec trazis konkretno da ti neko kaze :: a ne samo predloge :: :: Ja bih na boost http://goo.gl/z8CY :: :: 3 godine garancij :: odlicna karta jako malo slabija od 66 :: odlicno hladjenj :: ne probija ti budzet ni za dinar
Sa 9800gt ortak na medium na 1680 x 1050 presao Metro Last light,savrseno igrivo,jos ima monitor na 120 hz...
sa 6850 bi ga verovatno presao na high na 1920 x 1080,i to u jedno 60fps... ugasis aa,smanjis af,ostalo doteras po potrebi...I tako ces skoro svaku noviju igru...
sa gtx 650 ti boost,ili gtx 660,imas kartu duplo brzu,u novijim igrama i vise nego duplo brzu od 6850,trosi kao upaljac,i prakticno se i ne greje. Tako da mislim da svakako vredi ove novce... Ispravite me ako gresim...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Oces da mi kazes,sa iskljucenim ssao,i recimo tessalation na normal,nemas 60 ?
Meni na gtx 580,sve do kraja,tesalacija na high,ssao iskljucen,i uz vsync imam uglavnom oko 60fps,nekad padne do 40-45 kad se negde nesto istripuje,naidjes na los neki deo,mada opet,igramo uglavnom kopije,tako da,verovatno otud dosta vise bagova...
:: Ja sa gtx 660 ti oc nemam 60fps u Metro Last Light na full hd,oko 50 realno.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.