Pomoc drugari, formatirao sam skroz ssd i stavio novi win7 ultimate 64bit i posle toga nece da se instalira drajver za graficku. Uvek skidam poslednje sa oficijalnog sajta, i zacudio sam se zasto me nije pitao koji model serije 5xx, kao sto me je uvek pitao koji model od serije 4xx, kada sam instalirao za gtx480. Znaci nikada problema nisam imao sa proslom karticom, a isti postupak je bio u pitanju. Takodje da napomenem da nisam obrisao drajvere za cipset sa drajver sviperom.
Karta je radila normalno, samo sto nisam radio nov sistem niti drajvere za nju. Nabo sam je u slot, na vec postojece za gtx 480 i posle toga je komp nesto rovario i jedan restart i sve je bilo u redu.
:: Nisam najbolje shvatio da li si koristio normalno karticu pre promene sistema ili si je tek nabavio :: :: ::
Odmah na pocetku, ne krece nista. Ovo drugo ja mislim sto si pomenuo. Nesto ne prepoznaje kartu, ne znam sta je u pitanju. Vindovs je proveren 100% koristi ga mojih 10 drugara, sp1 ima vec u sebi i ne mora da se aktivira. Nikada problem sa njim nisam imao.
:: Driver krene instalaciju pa zabode negde/restartuje ili javi da nije pronasao kompatibilni hardver ::
pogledaj ovu temu, ljudi su imali slicnih problema, neki su uspeli da rese stavljajuci starije drivere (od 310.90) mislim da je sa 306.xx radilo normalno...
Znaci mogu glavu na panj da dam za ovaj vindovs, ali cu i njega proveriti. Sto se tice same grafike, kako je moguce da sam do pre 2 sata normalno igrao i da sada nece obican drajver da se instalira? Zar graficka ne pokazuje neke druge anomalije ako vec ne radi 100% ispravno, i crkavanje je na putu? Stvarno sam zbunjen. Hvala vam drugari u svakom slucaju, javicu sta je bilo na kraju...
Jesi li instalirao najnoviji NetFramework i DirectX?
:: Pomoc drugari, formatirao sam skroz ssd i stavio novi win7 ultimate 64bit i posle toga nece da se instalira drajver za graficku. Uvek skidam poslednje sa oficijalnog sajta, i zacudio sam se zasto me nije pitao koji model serije 5xx, kao sto me je uvek pitao koji model od serije 4xx, kada sam instalirao za gtx480. Znaci nikada problema nisam imao sa proslom karticom, a isti postupak je bio u pitanju. Takodje da napomenem da nisam obrisao drajvere za cipset sa drajver sviperom. :: :: Sta bi moglo biti ::
Ja sam ranije imao problem sa 6870 , mozgao sve probao i jedino resenje je lezalo u tome, da pustim da windows zvekne svoj drajver za graficku,pa tek onda ubacim najnoviji sa amd sajta....
Dakle moj savet,obrisi windows,sve formatiraj,nova instalacija,instaliras drajvere od ploce,zatim upali Windows update i pusti da sam povuce drajvere za graficku...
PRE INSTALACIJE - IZVADI GRAFIKU,OCISTI SLOT,VRATI GRAFIKU...Oce to znas kako da zeza.... !
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Pazi, ovo moje objasnjenje uzmi sa rezervom, jedno je preko foruma polemisati a sasvim nesto drugo na licu mesta odrediti defektazu. Imao sam slicna iskustva sa grafikama. Jednostavno drajver ne moze da se instalira. Probam grafiku na vise mesta i svuda isto. Na kraju shvatim da je vrisnula. Probaj da je izvuces iz slota, ocistis i resetuj bios. Pa ponovo.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Znaci mogu glavu na panj da dam za ovaj vindovs, ali cu i njega proveriti :: Sto se tice same grafike, kako je moguce da sam do pre 2 sata normalno igrao i da sada nece obican drajver da se instalira? Zar graficka ne pokazuje neke druge anomalije ako vec ne radi 100% ispravno, i crkavanje je na putu :: Stvarno sam zbunjen :: Hvala vam drugari u svakom slucaju, javicu sta je bilo na kraju.. :: :: ::
Lepo ti kaze covek, ocisti dobro nekom cetkicom slot PCI-E i ocisti dobro konektore na grafickoj nekom krpicom.
Posle toga probaj da instaliras... Takodje, probaj i u drugi PCI-E slot.
Ako se ne varam(a ne varam se) - imas i dalje moju M4N98TD - koja ima 2x X16.
Ako ti nista ne pomogne, dodji do mene - ponesi grafu... Imam dovoljno jako napajanje za tu karticu, pa mozemo da probamo u mom racunaru...
Takodje, mozes da probas da instaliras drajvere rucno.
Ako ni to ne upali - jasno ti je da je graficka riknula.
Trebao si ljudima da napomenes da si uzeo repariranu GTX570.
A to sto je ona radila 2h, ne znaci apsolutno nista.
Mnogo puta se desava da kartica ulazi u Windows - a jednostavno nece da primi drajvere.
Dakle, sve je relativno.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pazi, ovo moje objasnjenje uzmi sa rezervom, jedno je preko foruma polemisati a sasvim nesto drugo na licu mesta odrediti defektazu :: Imao sam slicna iskustva sa grafikama. Jednostavno drajver ne moze da se instalira. Probam grafiku na vise mesta i svuda isto. Na kraju shvatim da je vrisnula. Probaj da je izvuces iz slota, ocistis i resetuj bios. Pa ponovo :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: Znaci mogu glavu na panj da dam za ovaj vindovs, ali cu i njega proveriti :: :: Sto se tice same grafike, kako je moguce da sam do pre 2 sata normalno igrao i da sada nece obican drajver da se instalira? Zar graficka ne pokazuje neke druge anomalije ako vec ne radi 100% ispravno, i crkavanje je na putu :: :: Stvarno sam zbunjen :: :: Hvala vam drugari u svakom slucaju, javicu sta je bilo na kraju.. :: :: :: :: :: ::
Ubaci joj novi BIOS. Kakvo ciscenje konektora sanse za to su minimalne da se tako nesto desilo. Cim on ima sliku na toj kartici a nece da instalira driver. Ili nije instaliran neki update program koji je potreban ali za goli driver ne treba nista ili se pogubila pa joj treba BIOS ubaciti. Imas na TPU VGA BIOS Collection i pazi da bude tacno model koja je. To ne mora da znaci uopste sto nije installirao odmah driver. Mene je skoro napao virus koga sam pustio u komp samog. Znaci neverovatno GPU zauzece 99%.u idle. Sta li je sada ja se setim da sam ubacivao novi COD Black Ops II igricu koja nije imala nikakve poruke drugih ljudi ni dobro ni lose i setim se da sam ja raspakovao i video da mi se pojavila neka ikonica kao da ubacim sifru kao za neki accout. Ja odem pogledam firewell off. Ja upali restartujem racunar firewall ponovo iskljucen. Ja pritisnem modem iskljucim posle 1-2min samo vidis opada GPU Usage ali karta i dalje radi malo i toplija nego sto treba. Tada mi je vec bilo jasno o cemu se radi tu a suvise je toi bilo nezgodno za trazenje resenja dok karta radi full snagom.Pogotovu jel ga nisu nasli ni spybot ni microssoft security ni malware ... Ja ukljucim modem opet kako pronadje vezu GPU USage na 99%. Samo sam se izbervirao rekao tanaaa nemas vise vezu govno malo... Isklucio modem, diskonektovao storage drive. Acronics upalio i obrisao disk, instalirao windows pa jos jedanput secure erase. I instalirao windows. Hocu da kazem tada kada se to desilo ja sam sve zive updajtove i sve zive drivere instalirao osim grafickog, shvatio sam da nemam zadnji driver. Onda sam se tek konektovao na net, znaci kada je sve bilo gotovo i uzeo i instalirao driver naravno bez onog NVIDIA Experience sranja koja mi ne treba. Ne mora uopste da je do toga kada si instalirao driver. Da jedino nije bio Service Pack 1 instaliran i nekoliko onih security i update sranja. Sacuvas sve sto ti treba vazno NET Framework 3, 4, i instaliras i driver mozes zadnji.
Ako na svezi Windows ne prima drajver, onda je kartica neispravna. Bilo i bice. Zauvek i uvek. Menjanje njenog biosa eventualno moze da pomogne ako je proizvodjac uvideo i ispravio greske nekompatibilnosti sa nekom plocom, cipsetom itd. Ali samo tada. To je, ipak, veoma redak slucaj, u vecini slucajeva biosom se malo `peglaju` naponi, brojevi obrtaja ventilatora i sl.
Ako je reparirana, onda moze imati faze `zivota` i faze `fail-a`, tu nema i nikada nece ni biti pravila. Sa takvom karticom ces uvek biti u konfuziji radi-ne radi. Da sam na tvom mestu ja bih prihvatio ponudu kolege clana i definitivno je istestirao kod njega...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.