imam u jednom racunaru powercolor ati 5450 512mb,64bit-a,i ponekad se zabaguje,zacrni ekran na kratko,zatreperi slika na kratko,a grafika prolazi apsolutno sve testove izdrzljivosti....cuo sam da na powercolor kartama bios hoce da pravi iste takve probleme,sta mi treba da ubacim najnoviji bios u takvu karticu,i ako je moguce to uraditi iz windowsa??? os je vin 7 ultimate 32bit?
2d zacrni ekran ponekad,jednom u par nedelja,3d sve ok,nije ista riknulo,probani svi moguci drajveri,citao sam na stranom forumu da su neke serije powercolora problematicne sa biosima,i da se problemi manifestuju isto kao i kod mene.....kazite mi kako da flesujem bios?
Ovo sto ti je peki22 sugerisao je nejjednostavnije i najsigurnije resenje. Moja sugestija ti je da obavezno reinstaliras ceo windows nakon flashovanja biosa. Slicnu muku sam i ja imao, sredio bios (Gainward je bio u pitanju) i okozio sam se sve do reinstala Windowsa. Ne znam zasto i kako, ali ATI Winflash je bio razlog nekih nebuloza, paljenja i gasenja slike, kao da je problem ostao i sa novim biosom. Kasnije sam na forumima nasao da ATI WInflash ide `mnogo duboko` i upisuje nesto u registry. Pojma nemam sta.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ja nikad nisam imao tih problema sa windowsom , a radio sam dosta puta flesovanje.Jedino sto se kod mene desavalo je da dobijem `error like ID mismatch or Could not erase ROM` pa ne uspe flesovanje ali to se iz cmd-a odradi.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
kartica koju posedujem u biosu ima smanjene clock za core i memory, i voltage 1.125. kad se klokuje najviše što se može postići je 855/1205... Da li može da se flešuje bios sa drugim biosom od drugog proizvođača kartica gde su iste verzije biosa samo sa drugim podešavanjima za core memory i voltage,,, konkretno moja kartica http://www.techpowerup.com/vgabios/103784/msi-hd6770-1024-110418.html da li može da se zameni ASUSOV bios http://www.techpowerup.com/vgabios/104619/asus-hd6770-1024-110426.html u pitanju su iste verzije biosa samo sa većim podešavanjima kod asusa,, a pogotovo veće povećanje voltage na 1.25 Svaka sugestija je dobro došla,,,
kartica koju posedujem u biosu ima smanjene clock za core i memory, i voltage 1.125. kad se klokuje najviše što se može postići je 855/1205... Da li može da se flešuje bios sa drugim biosom od drugog proizvođača kartica gde su iste verzije biosa samo sa drugim podešavanjima za core memory i voltage,,, konkretno moja kartica http://www.techpowerup.com/vgabios/103784/msi-hd6770-1024-110418.html da li može da se zameni ASUSOV bios http://www.techpowerup.com/vgabios/104619/asus-hd6770-1024-110426.html u pitanju su iste verzije biosa samo sa većim podešavanjima kod asusa,, a pogotovo veće povećanje voltage na 1.25 Svaka sugestija je dobro došla,,,
Imas msi afterburner pa sa njim podesavas koje god klokove i kad hoces, imas i profile, ne treba ti oc kad surfujes ili blejis nesto po desktopu, ne moras zbog toga da se bakces sa biosima...
može da mi max stabilno podesi karticu 855/1205... mada vidim po testovima da core clock ide i preko 930 Mhz... pogotovo kod kartica gde je voltage preko 1.2 volta.. Inače ovako besprekorno radi,,, ja ne igram igrice,,, ali sin igra sve najnovije naslove, tako da neznam koliko bih dobio na ubrzanju ako bih uspeo još malo više da podignem clockove,,, inače pri ovim podešavanjima kartica je pri max opterećenju dosta hladna, ne greje se,,,
6770 je neki minimum minimuma za igranje igara, kao i sve karte od 100e +-
Najnoviji naslovi ce se pokrenuti na njoj ali ce raditi na jedva 30 fps-a sa niskim detaljima a veoma cesto ce ici i ispod tih minimalnih 30 frejmova.
Tesko da ces ista moci sa OC da postignes, oc je realno vidljiv i isplativ sa kartama iz srednje i vise klase, a i to je realno nekada dosta smesno i malo.
Npr. na defaultu pravi 40 frejmova kad je oc pravi 44, jaka muda. Po meni batali OC te karte neces mnogo dobiti barem ne primetno da radi bolje, a nabijaces joj tmperature i grejanje i skracivati zivotni vek, realno nepotrebno.
U principu neću onda ništa dirati po biosu, sobzirom da ja ne igram igrice, a sin mi je od devet godina i za sada on i njegovi drugari ne jure za frejmovima, podešavanje ide maksimalno koliko može da bi igrica bila koliko toliko igriva,,, a kasnije videću sa nekim upgrejdom, sobzirom da mi je ploča asus m5a97,,, ima prostora za fini upgrejd kasnije
Mozes da flesujes kartu sa bios-om drugog proizvodjaca bez problema.I onako pre flesovanja moras sacuvati original,pa ako nesto krene po zlu samo vratis stari bios.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Naravno, ostavi sad kako je, i teraj. Ako imas ok napajanje uzmes kasnije tu neki x6 ili x8 cpu, a kartu prodas i uzmes nesto tipa 7850 ili gtx 660 i opet teras 100 godina.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.