Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus 7950 Top (v2) overclocking
STRANA 1 OD 2  
bleach4 Asus 7950 Top (v2) overclocking 01.09.2013. 17:02 T54447

status: user
broj poruka: 211
Dali neko poseduje ovu graficku kartu,jer je imam,pa bih hteo overclock da uradim preko asus gpu tweak-a. Da li neko zna njen max.na koliko radi bez problema i nacin na koji to da uradim postepeno. Citao sam dosta po forumima i review-ima ...ajd rekoh da pitam jos vas da li mozete da me posavetujete! Hvala!

ThermalTake Element V Black Edition
i5 2500k 4.5 Ghz
Asus P8Z68-V/Gen3
Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz)
caviar green av-gp 500 Gb
SSD Kingston V+ 120Gb
Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bit
RaidMax 850 W Gold
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Tebi je ocigledno dosadno 01.09.2013. 17:10 #511693

broj poruka: 6876
I svrbi te bulj..pare :)Oces prvo CF hd 7950 pa sad OC.

Pa zasto covece?

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

saxija Re: Tebi je ocigledno dosadno 01.09.2013. 17:46 #511696

broj poruka: 4016
sta ti ima da ulazis coveku u privatnost...

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: I svrbi te bulj..pare :)Oces prvo CF hd 7950 pa sad OC
::
:: Pa zasto covece
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Adzem @Djole 01.09.2013. 18:02 #511697

broj poruka: 3797
Glupo je uopste zalaziti u to, mesanje oko licnih primanja, abnormalnih i bespotrebnih ulaganja... Ostavi to za sebe, niko ovde ne zna kakva su nasa primanja i kakve su nase okolnosti. Razmisli realno, ti da si neki privatnik i da imas cistog novca za sebe i trosak oko 2-3 soma evra mesecno, problem bi ti bio da odvojis svakog meseca 300-400+e za hardver i svoje prohteve? Ne bi osetio, tako da ostavi tu pricicu.

Da ne kazes da sam naveo 5% foruma, ja cu biti iskren i objasnicu svoju situaciju i kako se cak i u mom slucaju moze steci pogresan utisak...
Ja zivim kao podstanar sa devojkom, samo ja zaradjujem i to je nekih 40k. Moji roditelji su finansijski obezbedili da ja imam smestaj i te dazbine su placene. Racunaj da meni ostaje oko 38-40k cistog novca mesecno, od toga odbi 20k sto mi treba da se ishranim i da izadjem sa njom, provod, mek i ostale zajebancije. Onda provaljujes da mi ostane 20k koje mogu da potrosim kako god hocu, a da ne osetim nikakav gubitak, cak se sa klopom i ostalim stvarima razbacujem...
Prakticno ja svakog meseca da hocu mogu kupiti nesto sebi za tih 20k, a moje strasti su pecanje, hardver i motori. Ovo trece jos uvek malkice ceka...
I sada da krenem da postavljam teme oko kupovine, a mogu na svakih 30 dana, ti se kao ne bi zapitao da li sam normalan i koliko ja to kesa imam? :)

Prost primer kako se ipak moze, a ne razbacujem se sa novcem niposto, a gde je tu devojka i kada pocnu njene finansije? hmm, hmm... :):):)

:: I svrbi te bulj..pare :)Oces prvo CF hd 7950 pa sad OC

djokosrb Poenta je bila 01.09.2013. 19:04 #511704

broj poruka: 6876
Za sta ce mu,ali realno?Samo povlaci vece zagrevanje i buku na karti koja tera apsolutno sve,to je bilo poenta mog pitanja.
A to koliko ko zaradjuje i kako zivi me apsolutno ne zanima,svako se snalazi kako ume i moze.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

SkyFire Sto da ne.. 01.09.2013. 19:46 #511707

broj poruka: 18472
Ako hoce covek da je iscedi i treba iskoristiti potencijal koji ti se nudi.
@Bleach
Treba da naucis osnove overkloka i testiranje..Vidis sad mi pade na pamet,mogao sam jedan tutorijal da napravim..
Ukratko,prvo nadji max klok bez napona,stabilan klok.
E onda karti opipavas puls,gledas kakav je primerak,koliko napona treba za koji klok u kakvim koracima..
Kreces od VID-a tj defaultnog napona pa onda dodajes.
Pratis temperaturu u loadu itd..

Ajde pa javi da vidimo jel se klokuje kao svinja :)

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Julije ... 01.09.2013. 20:39 #511715

broj poruka: 265
+1 za djokosrb, zasto silovati nesto sto jos uvek ima snage i na pretek. Ja moju grafu nisam ni pomislio da OC nemam uopste potrebe a tvoja je za klasu jaca a i vec je fabricki OC (TOP kod ASUSa to znaci koliko ja znam). :-)

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan
DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
Bobi4ever Re: Asus 7950 Top (v2) overclocking 01.09.2013. 21:23 #511722

broj poruka: 4879
Opusteno moze na 1000/1500MHz da ide uz malu korekciju napona.
Ti samo vidi koliko je to napona, jer svaki primerak se drugacije klokuje tj. trazi manje ili vise voltaze.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: Dali neko poseduje ovu graficku kartu,jer je imam,pa bih hteo overclock da uradim preko asus gpu tweak-a. Da li neko zna njen max.na koliko radi bez problema i nacin na koji to da uradim postepeno. Citao sam dosta po forumima i review-ima ...ajd rekoh da pitam jos vas da li mozete da me posavetujete! Hvala
:: ThermalTake Element V Black Editio
:: i5 2500k 4.5 Gh
:: Asus P8Z68-V/Gen
:: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz
:: caviar green av-gp 500 G
:: SSD Kingston V+ 120G
:: Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bi
:: RaidMax 850 W Gold
Netski Re: Asus 7950 Top (v2) overclocking 01.09.2013. 21:25 #511723

broj poruka: 241
Ja sam imao iskustvo da testiram kod druga Asus 7950 v2 i jako je los overkloker. Ne bas standardno za Asus, ali u ovom slucaju vazi `izvana gladac iznutra jadac`. Karta izgleda kul ali nije za overklok :(

:: Dali neko poseduje ovu graficku kartu,jer je imam,pa bih hteo overclock da uradim preko asus gpu tweak-a. Da li neko zna njen max.na koliko radi bez problema i nacin na koji to da uradim postepeno. Citao sam dosta po forumima i review-ima ...ajd rekoh da pitam jos vas da li mozete da me posavetujete! Hvala
:: ThermalTake Element V Black Editio
:: i5 2500k 4.5 Gh
:: Asus P8Z68-V/Gen
:: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz
:: caviar green av-gp 500 G
:: SSD Kingston V+ 120G
:: Ati Radeon Asus 7950 3gb ddr5 384bi
:: RaidMax 850 W Gold
saxija Re: Poenta je bila 01.09.2013. 22:06 #511728

broj poruka: 4016
nije ovo bio `atak` na tebe, zna ON :D

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: Za sta ce mu,ali realno?Samo povlaci vece zagrevanje i buku na karti koja tera apsolutno sve,to je bilo poenta mog pitanja
:: A to koliko ko zaradjuje i kako zivi me apsolutno ne zanima,svako se snalazi kako ume i moze
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
bleach4 djokosrb 01.09.2013. 23:32 #511739

druze,ne znam sta se ti cimas...lepo sam pitao,da li moze neko da mi objasni... ne vidim tu nista lose! Da li me svrbe pare ili ne o tome necu da pricam. Pitam za savete,ako imas pametno i iskreno nesto da mi kazes ...rado cu prihvatiti ako ne,nema potrebe za ovim .).

i5 2500k 4.5 Ghz
Asus P8Z68-V/Gen3
SSD Kingston V+ 120Gb
RaidMax 850 W Gold

bleach4 Bobi4ever 01.09.2013. 23:34 #511740

U pravu si Bobi ...mislim da to moze bas tako opusteno da tera...probacu! Kad vec moze,sto da ne izvucem iz nje max. ne vidim razloga! E sada me zanima,posto sam citao na primerima,da treba postepeno da se dize snaga,po 25 Mhz ili mogu od jednom 100 mhz vise ?!
i5 2500k 4.5 Ghz
Asus P8Z68-V/Gen3
SSD Kingston V+ 120Gb
RaidMax 850 W Gold

MaliAbner Re: @Djole 01.09.2013. 23:55 #511750

broj poruka: 7769
@Adzem
Citam ovih dana postove i ti si definitivno zanimljiva osoba...
Tebi ko da je Hudini ili u najmanju ruku Koperfild cale...
Sta kazes prehranis se za 20K dinara mesecno i to sa odlaskom u MC...

Do tog MS bi mozda i moglo da prodje ali tad shvatih da kenjas...

Prosle nedele smo moji i ja otisli u MC i racun je na kraju bio ~2000 dinara...
...nista posebno cetri obroka i par salata i extra sok od jabuke za mladunca...

Ili je tvoja vanpansionska potrosnja na nivou para stiglica ili ja n`umem da racionalisem... a mozda ti odes u MC da omirises i produzis dalje...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Glupo je uopste zalaziti u to, mesanje oko licnih primanja, abnormalnih i bespotrebnih ulaganja... Ostavi to za sebe, niko ovde ne zna kakva su nasa primanja i kakve su nase okolnosti. Razmisli realno, ti da si neki privatnik i da imas cistog novca za sebe i trosak oko 2-3 soma evra mesecno, problem bi ti bio da odvojis svakog meseca 300-400+e za hardver i svoje prohteve? Ne bi osetio, tako da ostavi tu pricicu
:: Da ne kazes da sam naveo 5% foruma, ja cu biti iskren i objasnicu svoju situaciju i kako se cak i u mom slucaju moze steci pogresan utisak..
:: Ja zivim kao podstanar sa devojkom, samo ja zaradjujem i to je nekih 40k. Moji roditelji su finansijski obezbedili da ja imam smestaj i te dazbine su placene. Racunaj da meni ostaje oko 38-40k cistog novca mesecno, od toga odbi 20k sto mi treba da se ishranim i da izadjem sa njom, provod, mek i ostale zajebancije. Onda provaljujes da mi ostane 20k koje mogu da potrosim kako god hocu, a da ne osetim nikakav gubitak, cak se sa klopom i ostalim stvarima razbacujem..
:: Prakticno ja svakog meseca da hocu mogu kupiti nesto sebi za tih 20k, a moje strasti su pecanje, hardver i motori. Ovo trece jos uvek malkice ceka..
:: I sada da krenem da postavljam teme oko kupovine, a mogu na svakih 30 dana, ti se kao ne bi zapitao da li sam normalan i koliko ja to kesa imam? :
:: Prost primer kako se ipak moze, a ne razbacujem se sa novcem niposto, a gde je tu devojka i kada pocnu njene finansije? hmm, hmm... :):):
:: :: I svrbi te bulj..pare :)Oces prvo CF hd 7950 pa sad OC
Simon72 ... 02.09.2013. 01:07 #511765

broj poruka: 2799
Overklok graficke karte se postiže podizanjem vrednosti 2 stavke.
1.gpu
2 memorija.
Obicno one karte kojima je maksimalni radni takt za gpu manji postižu veci takt za memoriju.
hd 7950 u nekim slucajvemi ide 1200 za gpu ali je onda memorija na oko 1500 dok u tvom slucaju ideš sa ovakva podešenja
gpu 1000 MHz
memorija 1800 MHz
Konacni rezultat je isti kao da si išo 1200 za gpu i 1500 za memoriju.
pozz.
bleach4 Simon 02.09.2013. 12:21 #511837

Hvala na info druze,e sada da li treba postepeno da dizem Mhz ili mogu od jednom da stavim na 1000 i 1800 ?! Da li ima neki protokol a voltazu na koliko da povecam ili nema potrebe da je diram!

i5 2500k 4.5 Ghz
Asus P8Z68-V/Gen3
SSD Kingston V+ 120Gb
RaidMax 850 W Gold

Dexter013 @bleach4 02.09.2013. 12:51 #511841

broj poruka: 17093
Kada radis OC uvek radis jedne po jedne stvari
iz sldeceg razloga da uvek i tacno znas sta ne radi i kad u kom trenutku i zasto.

Dakle dizi gpu lagano po recimo 40 mhz, pa odradis neki kratak test.
Docices do tacke kad ce postati nestabilan
kad ce se zaglupeti test ili poceti da izlaze artifakti po ekranu.

Vratis malo unazad koji mhz i dok ne nadjes maximalnu tacko za OC
do koje je gpu stabilan bez ikakvog dianja voltaze.

Onda isto to radis za ram podizes mhz pa testiras par minuta,
pa opet dok ne nadjes tacku do koje nece raditi kako treba,
onda opet vratis malo unazad gde je 100% stabilan rad.

Tako si nasao maximalni OC za gpu i za ram
bez ikakvog dizanja voltaze i preteranog povecanja temperatura.

To nije krajnji OC potencijal naravno,
sledece sto radis radis sa istim principom
samo u celu pricu ubacujes power/voltazu.

Nasao si tacke pucanaj za gpu i ram.
Kreces od njh samo sto dodajes po malo voltaze dok ne bude 100% stabilna karta,
i tako dokle god moze, a svaka karta ima razlicite mogucnosti.
Pogledaj bas za tvoj identican model karte po netu na nekim profi sajtovima
koliko su ljudi izvlacici koje vrednosti za gpu i ram
sa kojom voltazom pa stavi recimo za malo, par % manje od toga
pa probaj tako, ako te mrzi da sam radis korak po korak od 0.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 02.09.2013. 14:01 #511871

broj poruka: 2799
Kad ideš postepeno onda ko što su te vec ljudi rekli.Kad nadješ za neku kartu na koliko se stabilno overklokuje na internetu odvrni na toliko odma.Ako nece da radi stabilno onda spuštaj memoriju.Ovo ti je podatak koji sam ja našo na internetu na techpowere sajtu.Ništa nece da ti se desis karticom ali je podatak malo cudan jer memorija ide baš visoko.E sad ovo nije za verziju 2 vec ocito za prvu verziju top asus karte.Postaviš odma ovako pa testiraj prvo sa tim nekim integrisanim testom u programu koji vec koristiš a on nayravno ne mora da bude merodavan jer se artifekti mogu javiti i u nekoj igri ili u samo jednoj igri a da sve ostale rade normalno a onda spustiš klok pre svega za memoriju ili pak odma možeš ici za 50 ili 100 mhz manje za memoriju.Neboj se nece ništa da ti se desi s karticom.
Overklokuješ kartu pre svega bez podizanja napona jer pri podizanju napona troši se sve više struje više se greje postaje bucnija karta.
Do sad sam mahom overklokovao na ovaj nacin .Vidim koliko drugi overklokuju pa stavim te vrednosti i to je do sad uvek radilo.

MaliAbner STO SE TICE OC GPU... 02.09.2013. 18:13 #511918

broj poruka: 7769
Nije li ti bolje da to uradis za godinu dana kad osetis da ti graficka ne radi vise kao sto je radila u trenutku kupovine i da polako gudi korak sa novim igrama...

Onda joj tim OC dodas taman toliko da sve i dalje radi ko sto je radilo prvog dana...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

bleach4 Simon,Dexte,maliAbner hvala vam :) 02.09.2013. 20:03 #511942

E bas vam hvala na info,tako cu i uraditi. Dexter,hvala na objasnenju,takodje Simon i maliAbner ...videcu da li cu to uraditi ili mozda kasnije,al me zanimalo kako to pravilno ide. Za sada igram SplinterCell Blacklist i Metro na ultra,sve radi perfektno. Ali hvala vam u svakom slucaju,znam kome se mogu obratiti :)

i5 2500k 4.5 Ghz
Asus P8Z68-V/Gen3
SSD Kingston V+ 120Gb
RaidMax 850 W Gold

Adzem ... 02.09.2013. 23:31 #511976

broj poruka: 3797
Hvala na komplimentima, samo moram da te razoracam...
Ti meni nisi zanimljiva osoba, tako da mastaj sta je pisac hteo reci.

:: @Adze
:: Citam ovih dana postove i ti si definitivno zanimljiva osoba..
:: Tebi ko da je Hudini ili u najmanju ruku Koperfild cale..
:: Sta kazes prehranis se za 20K dinara mesecno i to sa odlaskom u MC..
:: Do tog MS bi mozda i moglo da prodje ali tad shvatih da kenjas..
:: Prosle nedele smo moji i ja otisli u MC i racun je na kraju bio ~2000 dinara..
:: ...nista posebno cetri obroka i par salata i extra sok od jabuke za mladunca..
:: Ili je tvoja vanpansionska potrosnja na nivou para stiglica ili ja n`umem da racionalisem... a mozda ti odes u MC da omirises i produzis dalje..

profil Adzem 02.09.2013. 23:44 #511979

broj poruka: 351
ozbiljo cime se hranite vas dvoje sa 20000.

Milunka Re: @Djole 03.09.2013. 00:43 #511986

broj poruka: 1624
Kad god sam sa devojkom sam gajbi,moji odu,ja pritom,jedem maloo iznad proseka,devojka kolko tolko,ona 52kg,ja 95kg,jednostavno trosimo 1000 dinara dnevno,i to da stisnem dupe kolko mogu,al to znaci minimum... Odem na pijac,idea,sve znam gde je jeftino,pa to jurim,i kazem 1000 dinara za mene i devojku dnevno minimum...
Naravno,uglavnom je vise od 1000 din dnevno,jos kad jedemo napolju,pa pare samo idu...

E sad,ako ste slim varijanta,opet,neznam kako ,i na koji nacin, jos pazi MEK,pa jbt,racunaj,da pojedes 3 cizburgera za ceo dan,(a jebo taj mek da odes i kupis samo cizburger jedan ),znaci 3 obroka,ti i devojka,to je 6 cizburgera, 600 dinara, i da pijete po casu vode,znaci socijala u svakom smislu, i ti i riba ovako imate recimo sve skupa 100kg, i trosite 18 000 mesecno.... Jeduci dnevno po obroku 1 cizburger.... Da dodate suva leba kao dodatak da ne crknete,to je 50 dinara x30 = suma sumarum 19500 dinara mesecno....

Pa bolje da kupis sardine i jaja,i to da jedem svaki dan,nego ta goxxa iz meka.To,virsle,one najgore kobasice,parizer,to je realno najnekvalitetnija hrana...Tu sta trpaju,suvisno je i spominjati,deda mi je radio jedno vreme u proizvodnji toga,covek bukvalno je plakao kad vidi da jedem virsle,kobasice,parizer ko mali....Dosta drugara i drugarica u meku,rade,vide kako i sta tu ide, i NIKAD NE JEDU U MEKU,i kad cuju da idem GLEDAJU ME KO DEBILA......

Bolje za 100 dinara,uzmes umesto cizburgera ,tunjevinu recimo,i uz hleb ,imas fin i lagan obrok.... Tako 3 puta dnevno,6 komada za tebe i devojku,i vekna hleba,i onda prezivljavas sa 19 500 dinara. Al opet,samo od toga da zivis,da ti dodje da se upucas ...

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladapsd Re: 03.09.2013. 01:11 #511989

broj poruka: 1010
Mnogo se vi nesto cudite ko da u zivotu niste videli sporet. Moze itekako da se 2 (a i vise osoba) prehrani sa 20000. Dosta domacinstava u Srbiji zive mesecno sa tim parama pa nekako izlaze na kraj...
Ako je spomenuo mek ne znaci da tamo jede svaki dan. Ako se racionalno trosi, planira, kod kuce sprema hrana, a ne jedu razne sardine, pastete, fast fudovi i sl. bice i troskovi znacajno manji.

Milos22 ... 03.09.2013. 02:02 #511992

broj poruka: 1720
Jel jedete vi kod kuce nesto mislim kuvano, przeno i tako to ili samo jedete u meku i ladne tunjevine? .)

A dobra je tema sa 7950 oc na klokovanje novcanika hahahaha :))

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
500GB WD Blue
Intel 520 180GB
MSI GTX 770 Lightning
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger
Pioneer M2

ENVIDIA ... 03.09.2013. 06:48 #511998

broj poruka: 562
Ja jedem sve kuvano ali kupovno. Najeftinija varijanta bi mi bila da ujutru jedem palacinke, za rucak gurmansku a za veceru sendvic, sve nafarvno fastfood. To je najeftinija varijanta koju neko moze ko ne kuva, mada i da kuva ne znam kako bi...Inace ja jedem sve samo sto je to gotovo iz konzerve kao pasulj, gulas, svinjski i govedji, pirinac je iz kese, pire je iz kesa, krompirici gotove kupujem, peceni krompir gotov, piletina ili prasetina sve je kupljeno vec ispeceno. Jednostavno to je najbolja varijanta ko nema stalno nekog pored sporeta i da juri po pijaci kada je jeftinije i da kuva lonac za 2 dana za njih 4-5. U svakoj drugoj varijanti ovo je jeftinije. Da dosta narucujem i pizze. Recimo 2-3 puta nedeljno sigurno.
Ne moze niko da prezivi dan bez 10e pa da je umernik plus cigare, plus slatkisi, plus sok.
Znaci 10e je samo da prezivi i to ne da se izivljava nego da jede u pekari, da kupi pljeskavicu i neki bolji topli sendvic uvece. Pa vi vidite kako narod zivi, kao stoka.
To je 300e svaki gradjanin bi morao da ima mesecno samo za to od drzave da bi preziveo. Drzava koja to ne omoguci, nema pravo od tebe da zahteva da je branis jel postoji mogucnost da bi pod strancima ziveo bolje a ja zivim za sebe ne za drzavu pijavicu koja i ne postoji. Najmladja smo i najbezobraznija drzava Evrope sa najneuredjenijim zakonima i institucijama koje su jos u mozgu komunisti.
Osim 300e treba ti 100e da budes cist da ne dobijes bolestinu neki, a na to dolaze pare za struju i kiriju. Znaci minimalno 500e bi morao da ima svaki gradjanin. Ako ih je dvoje 900-1000 sa detetom do 1500e mesecno ili preko ako je dvoje. Ljudi zive sa 200-300e kako to treba pitati drzavu.
Ja imam predlog da izvedemo sve politicare koji su bili i hteli da budu na vlasti prethodnih 20-30 god izvedemo usce i streljamo i ostavimo da ih pojedu ptice i da se skupi grupa od
10 akademika, profesora prava, ekonomije i ostalih cuda po 10 i da ode delegacija za EU da ih pita kako da organizuje i vodi drzavu. Doslovno Naucite nas da zivimo. Hocemo da budemo Svajcarska, Austrija, imamo uslove i mozemo. Naucite nasu decu sta treba jel mi nismo sposoban narod i nestajemo i ovo je kranja mera sto smo uradili. 200 glava ludih i poremecenih za 5 miliona. Znaci ko progovori od politicara streljati osim tih 100-200 koje pohapsiti za jednu noc i odvesti na usce procitati im zasta su krivi, skinuti gole i streljati.
U svakoj drugoj opciji ovaj narod nestaje do 100 god sledecih a drzava od sutra pa moze kada hoce jel nemamo sredstva ni moc da je zastitimo a verovatno u narednih 20-30 god.
Rumuni su izveli dvoje i streljali i izbegli da budu smece Evrope.
Mi nismo, ti ljudi su krivi sto smo mi otpad Evrope i sto nas svet gleda kao najvece podlace. Zato je to jedini nacin, sve i demokrate i radikale i nikolica i dacica i sve ministre sadasnje i prethodne vlade, i cedu i dinkica i svakoga na usce i streljati.
Za 2-3 god bi se video prvi pomak ovde stim sto bi momentalno znaci dobili svu pomoc neophodnu u strucnjacima i ostalome.
Lako je politicarima da pricaju o Srbiji kada se najedu i napiju viskija i sede u toplom, a narod kako zivi. Pa taj narod bi pod Turcima bio cistiji, uredniji, sitiji, srecniji. Za vreme Turaka nije bila ovolika bela kuga kao sada za vreme patriota raznih. Turci su nam sacuvali naciju. Mogli su da nas izbrisu sa mape sveta do jednog ali su bili kulturni i opstanak svoj dugujemo muslimanima. Sta je bilo posle 400-500 god kada je Turska iznutra oslabila dovoljno da je bilo 30 ili 50 Srbina na 1 Turcina ovde je nebitno.
U prvih 100-200-300 god mogli su da nas izbrisu, ni knjiga ni slovo da ne ostane o nama da su hteli nego im nije to bio cilj. Sta je ova zemlja mala za 2 dana je konjom prejases celu. Voleo bi da vidim sta bi mi uradili u njihovoj kozi. Pa mi smo bre napali hriscane da im zabranimo da se kultivisu u Evropskoj Uniji i da beze od istocne bede pravoslavne.
Potopice nas Rusija, njeno lobiranje i prijateljstvo sa njima i oni umiru i nestaju ali imaju jos fore par hiljada godina. Mi nemamo vise vremena. U Rusiji 3 osobe dnevno dobiju sidu zbog nemara drzave i inata da primene mere koje su dale efekat u zapadnoj Evropi. Prestigli su Afriku po epidemiji zadnjih 5 god. Pobili 30 miliona svojih gradjana takva rasa izopacena sa kavkaza ne sme da ima uticaj ovde. Neka se nose u pizdu materiju u njihovu Aziju.
codeus .. 03.09.2013. 09:11 #512010

broj poruka: 4054

he he he sa OC na sendvice ..

najjeftiniji obrok koji sam provalio da moze ..

odes na pijacu - 1kg belog mesa (piletina) - 400 din max
5kg krompira - 150 din
salata svaki dan po zeli do 100 din

za 5 dana obroka puknes manje od 1000 din

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs