Trebao bih da uzmem sledeci kompjuter radi posla: Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz (1333MHz,4MB,Conroe,S775,Active Heatsink) Box 12708,96din. / 153,12⬠ASUS P5KC, Intel P35, S775 8491,9din. / 102,31⬠GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 7387din. / 89⬠GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 7387din. / 89⬠WD5000KS ,SATAII, 7200 rpm 16MB cache 8106,78 din 97,67 ⬠WD5000KS ,SATAII, 7200 rpm 16MB cache 8106,78 din 97,67 ⬠ASUS EN7900GS/2DHT/256M, GeForce 7900GS 9246,5 din 111,4 ⬠Jednu imam EN7900 GS sa obrnutim hladjenjem tj. nije sa donje str vec sa gornje kao i ova nova I od stare masine Chieftec Ultra BIG Tower sa 2 napajanja od 360W, koja su pojedinacno u pik-u davala 426W i nisu prestala da rade. Inace napajanja su kupljena na Tajvanu.
Pitanja su sledeca: 1. Da li bi maticna podrzala 2 napajanja a da se nedesi da pregori. Inace jako cest slucaj sa ASUS-ovim plocama sa Chieftec-ova 2 napajanja(provjereno sa 30 napajanja i sa 11 ploca). 2. Posto imam 2 HHD IDE od 500GB - da li pravi probleme prilikom RAID-a sa 2 SATA II 500 GB koja cu kupiti? 3. 8 optika da rade preko USB-a preko HUB-ova sa sopstvenom napajanjem od 6A. Radi na sadasnjoj staroj MSI K8N Neo V2+Athlon 2800+ oc na 2.20GHz.Rezu 4 optike sa IDE odjednom na4x + rade 4 HDD WD 2500KS USB + rade 4 SATA NEC rezaca USB. 4. 2 TV kartice sa po 2 TV tjunera PCI. Da li bi radile, jer nece da rade sa P5B Deluxe+E4400 ni na koji nacin?U pitanju je Teratec Dual Tuner ZXT. Rade na staroj sa Vistom,Xp i UBUNTU 5. Problem mi je jer se bavim reklamom i nisam siguran da li bi sve to radilo na adekvatan nacin. P.S Sad sam kratak sa kesom, ali se nadam da cu za par dana biti malo bolji, tj. ako prodam reklame koje sam napravio cca. 800-1000 eura. Molim za savet ili za predlog kako bih na bilo kojoj novijoj ploci za INtel ili na P5B Deluxe koju vec imam mogao da to podesim da sve radi(igre rade na jednom monitoru, a na druga dva vrsim graficku obradu ali kada prikljucim sve komp se jednostavno gasi nakon 20-25 minuta. Nema veze sa hladjenje i nema veze sa procesorom i maticnom. Probao sve dostupne kombimacije za INtel CPU+MB+RAM+power suply). Napomonjem da sve perfektno radi na staroj masini, ali nisam uspio da podesim da radi na Intel platformi. Na bilo kojoj AMD radi perfektno (AMD Athlon AM2 X2 6000oc na 3.4+MSI P965 Platinum LGA775 provereno), ali na Intelu nece pa nece !!!!!!!!!!!!! Molim predloge ili savet za pomoc. Ovaj moram osavremeniti jer mi obradu radi vrlo sporo u Arak-u, a to je program koji koristim za reklame, a na Intel-u radi brze za oko 70 %. I ne necu da predjem na nestabilne i spore programe tipa Adobeovih aplikacija jer nenude stabilnost i brzinu koja mi je preko potrebna, a Arak mi je nudi.
Sve ti je OK sem tih hard diskova. Nikako ne uzimaj WD veci od 250GB. Svaki koji sam do sad uzeo od 500GB imao je bed sektore jos kao nov, neotpakovan. Izvrsio sam 4 zamene istih i svaki put dobio u zamenu WD caviar od 500GB sa 16MB cache-a. Svaki od njih je bio pun bed sektora. Kopiranje fajlova krene sa 80MB/s i spadne na 38KB/s a o dizanju sistema da i ne govorim. Skeniranjem hardova, otkrio sam da je svaki pun bed sektora. Nakon toga sam uzeo druga dva marke Seagate od 500GB i Hitachi od 500GB, rade impresivno, bez ikakvih problema.
Ovo je jedno veoma lose licno iskustvo, opet, ti odluci hoces li i ti isto tako raditi.
:: Sve ti je OK sem tih hard diskova. Nikako ne uzimaj WD veci od 250GB. Svaki koji sam do sad uzeo od 500GB imao je bed sektore jos kao nov, neotpakovan. Izvrsio sam 4 zamene istih i svaki put dobio u zamenu WD caviar od 500GB sa 16MB cache-a. Svaki od njih je bio pun bed sektora. Kopiranje fajlova krene sa 80MB/s i spadne na 38KB/s a o dizanju sistema da i ne govorim. Skeniranjem hardova, otkrio sam da je svaki pun bed sektora. Nakon toga sam uzeo druga dva marke Seagate od 500GB i Hitachi od 500GB, rade impresivno, bez ikakvih problema
Eto, i ja sam imao, takođe, loša iskustva sa WD diskovima, na desetine pokvarenih sam video, ali čim to i napišem, odma` se nađe tona njih koji me pljuju zbog toga. Inače, ja imam Seagate Barracudu od 500, a ortak Samsung SpinPoint od 500 i rade kao lutkice...što je sigurno - sigurno.
Pogresno ste me shvatili. Ja nemam problema sa Wd HDD-ovima ili sa grafikom. Ja imam problema sa procesorom i maticnom plocom koja nije u stanju da izdrzi sve to. Hladjenje na chipset-u se podrazumeva(ventilator), ali nikako nece da radi duze od 20-25 minuta. Inace WD diskovi koje sam kupio u Eurolink-u su fantasticni !!!! Rade mi bolje od Seagate-a na 500 GB koje vec imam. Inace WD diskove sam stavio u Sata rekove(Spire Gigapod II) bez dodatnog hladjenja. Sve je OK na AMD-ovoj platformi, ali na Intel-ovoj prestane da radi. Nije do temperature HDD-ova ,CPU,MB ili RAM-a, jer sve to radi perfektno na AMD-u 20 dana bez prekida(najduze sto sam radio na smene sa prijateljem. On 12 sati, ja 12 sati). Nije ni do nekompatibilnosti, jer radi 20-25 minuta, ali nakon toga se smrzne masina. Pomislio sam na procesor, ali sam promenio 6 (E2160,4400,4500,6300,6320,6400(2 kom). Pomislio sam i na plocu, pa sam promenio i 3 ploce, ali uvek isto. Neko bi mozda pomislio i da su krivi 2 Chieftec-a, ali nisu jer sam probao i sa Cooler Master RP-650-PCAP 650Wati koji prestane da radi nakon 10-15 minuta. Pomislio sam aha u pitanju je napajanje jer se vreme rada smanjilo. Uzmem iz firme elektranu( napajanje od 1.2 kw, cisto da isprobam), ali nije ni to!? Koji je problem nisam shvatio. Na kraju mi preostaje da stavim ogoljenog Intela bez svega nabrojanog, a AMD da mi sluzi za sve ostalo osim posla. Ako neko ima predlog za resenje otvoren sam da saslusam i probam bilo sta sto bi nekome moglo da padne na pamet a da ima ikakvog smisla. P.S Pomislio sam da nemam dovoljno struje( tj. da zamenim automatske osigurace i da iskoristim industrijsku struju od 35A na drugoj fazi, koju imam, ali ni to mi nije pomoglo. Problem se nastavlja......
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.