ALI za probu... a za onako ces verovatno imati vise problema nego uzivanja ne samo sa CFX nego i sa SLInavkom i shapom...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Kako skaliraju dve karte iz naslova teme :: U rangu koje jedne karte su dve 7870 :: Ima li smisla stavljati dve 7870 u CFX na CPU FX8350?
Vise glasova protiv nego za. Vec sam bio u prilici da probam CFX sa 6870. U testovima su dve davale prilicno bolje rezultate ali kada je rec o igrama, malo ih je moglo iskoristiti obe. Trenutna situacija je ovakva. Jednu 7870 kartu vec imam pa sam nesto razmisljao da zabodem jos jednu i tako pojacam masinu.
Takodje CF je po meni bacanje para,sam si lepo video,dosta igara ne prepoznaje CF(SLI),a one koje prepoznaju skaliranje je takvo kakvo je da kad sve stavis na papir,ulozeno/dobijeno,dodjes do zakljucka da si bacio pare.Cast izuzetcima naravno.
Ne diraj nista.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ako se igras u 1920x1080 rezoluciji nemas nikakve potrebe za vise ood 7870, ako se igras u 2560x1440 npr onda CF itekako ima smisla. Ali CF 7950/7970 zbog viska Vrama jer one imaju po 3Gb, dok 7870 ima samo 2Gb i oce da bottleneck-uje...
A bre ako ti volja probaj, ako ti se ne svidi vratis, preprodas etc...
Naravno, trenutno se igram u 1080p ali mogao bih da sastavim jos dva monitora iste rezolucije i jedan TV vece tako da ima tu prostora da se iskoristi CFX. Nego niko mi ne odgovori u rangu koje jedne karte su dve 7870?
Imaces perfromanse kao Titan otprilike ali za sad samo u Dx10 i DX 11 igrama, premda je za ocekivati da ce AMD i za DX9 da isegpla drajvere. Ne radi se ovde o skaliranju nego o frame ratingu odnosno, tzv, microstuttering-u, koje se javlja u multi gpu sistemima
Ja ti pricam da sto je veca rezolucija, vise Vrama ti treba, Za 2560 x1440 2gb je neki minumum- minimuma da za neka osrednja podesavanja, kako mislis da ce u 5760 x1080 da bude bolje?
U CF i SLI se korisiti Vram samo jednio karte, a ne obe.
:: Naravno, trenutno se igram u 1080p ali mogao bih da sastavim jos dva monitora iste rezolucije i jedan TV vece tako da ima tu prostora da se iskoristi CFX. Nego niko mi ne odgovori u rangu koje jedne karte su dve 7870 :: :: ::
Ako sam te dobro razumeo, sve to sto si mi rekao o `frame rating-u`, `microstuttering-u` i Vram-u ima veze iskljucivo sa samim grafickim kartama a ne i sa procesorom ili se mozda varam.
Do, frame rating nema veze sa procesorom, osim ako naravno nije bottleneck, a ti bese imas fx8350? On nije bottlneck sigurno
:: Ako sam te dobro razumeo, sve to sto si mi rekao o `frame rating-u`, `microstuttering-u` i Vram-u ima veze iskljucivo sa samim grafickim kartama a ne i sa procesorom ili se mozda varam. :: :: ::
Tako je, imam FX8350. Znaci procesor nece biti tzv. `usko grlo` u kombinaciji sa dve 7870 u CFX. Ako je tako, mozda se i odlucim da zabodem jos jednu kartu pa cu onda da pokupim sve monitore u kuci i da ih zakacim.
Imao sam ranije dve HD6870 u CF, i mogu ti reci da sam bio prijatno iznenadjen kako su sljakale, dobitak je bio ogroman. Inace tacno je to da neke igre ne podrzavaju i ne iskoriscavaju CF ili SLI do maximuma, ali zato one koje su najzahtevnije, umeju posteno da pomuce obe karte i da iskoriste setup kako dolikuje, pa i dobijas dosta u tim situacijama, a za njih(Crysis, Metro i slicne...) ti CF i treba. .) Tako da, ako imas repa i hoces da se malo zabavis, sto da ne, ubodi drugu kartu i vozi, lako ces jednu kasnije da prodas.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.