Probano sa tri razlicite graficke, i dva HDMI kabla, ista situacija uvek. Na kraju promenjena i uticnica, a kada se prikaci preko VGA sve je OK. U svakom slucaju ide na reklamaciju u ponedeljak, jer pored ovoga ima i jedan mrtav pixel.
Hm... verovatno klima pravi smetnje koje kabl pokupi, monitor to detektuje ko zna kako, kako ko zna kakvu komandu i zabaguje... Generalno, razloga za reklamaciju nema jer je `kvar` kvar rezultat rada uredjaja koji uopste nam veze sa racunarom. Isto kao da ti faza dodje na nulu pa u uticnici dobijes 380V... jedino taj piksela sto se zaglavio...
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Onaj drugi `problem` sto imas, nije nikakav problem, to tako treba, kod mene isto na Dell S2240L koji je na HDMI dobijam to obavestenje da monitor ulazi u taj power saving mode za 5 min, a i kod drugog S2240L isto, koji je na DVI...
:: Sve je na video snimku: :: :: Probano sa tri razlicite graficke, i dva HDMI kabla, ista situacija uvek. Na kraju promenjena i uticnica, a kada se prikaci preko VGA sve je OK :: U svakom slucaju ide na reklamaciju u ponedeljak, jer pored ovoga ima i jedan mrtav pixel :: :: http://www.youtube.com/watch?v=pSkQZEz9-G :: :: :: Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
Ja sam pre godinu dana skinuo stare osigurace i stavi ove novokomponovane sto iskacu... I dalje kad se upali klima sve u stanu blinkne onako na par sekundi...I desava mi se kad uplim komp u zadnjih nekoliko mesci da mi iskoci osigurac....Koga sam god pita reko je mora novi kablovi za struju da se razvlace..... A to bogami je za mene barem paprena investicija...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Nista cudno. Veliki potrosac na istoj fazi i zastita koja pali/gasi invertorski deo reaguje na promenu napona u mrezi. Kod mene sam se iznacudjivao kada sam video sta sve moze da `okine` inv. zastitu, jer mi je soba sva u kablovima. Desavalo mi se da i kad ulljucim ext. TV kartu da mi odreaguje pozadinsko na monitoru koji jedino audio kablom ima vezu sa tunerom tj. racunarom gde je skopcan monitor...Ima jos tih nebuloza vezano za inverter, ali se trenutno ne mogu setiti sta ih je sve gasilo i palilo.
Monitor nije za reklamaciju.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ali me cudi zato sto mi se na prethodnom monitoru to nije desavalo.
dakle lampica gori da je monitor ukljucen, ali slike nema na sekund.
cudi me i to kad ide preko VGA nema tih problema, pa me zato prvo asocira na HDMI prikljucak. Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
Sve zavisi od monitora do monitora. Nije svuda ista inv. zastita. Taj sklop je jako osetljiv na promenu napona, pa cak i na odredjene frekvencije. Inace lampica i treba da svetli zato sto inv. sklop nema veze sa main board-om monitora, to je poseban sklop koji sluzi samo da obezbedi svetlo iza panela. LEDica signalizira da je main board pod naponom, a ne i invertor sklop. Sto je najbolje, nema opasnosti za monitor.
e pa onda da ne brinem :) ali zahebano je kad mi se usred voznje u GRID 2 izgubi slika .) po neki put se desava i samo od sebe, bez klime. bas cu da dovucem produzni iz druge sobe i prikacim na njega, da vidim hoce li se i dalje to desavati. Intel i7 Xeon W3550, Alpenfohn Himalaya, ASRock X58 Extreme3, 6gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Razer Mamba 2012, 2.1 HI-FI
:: Sve zavisi od monitora do monitora. Nije svuda ista inv. zastita. Taj sklop je jako osetljiv na promenu napona, pa cak i na odredjene frekvencije. Inace lampica i treba da svetli zato sto inv. sklop nema veze sa main board-om monitora, to je poseban sklop koji sluzi samo da obezbedi svetlo iza panela. LEDica signalizira da je main board pod naponom, a ne i invertor sklop. Sto je najbolje, nema opasnosti za monitor :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Dejzan mislim da je problem sa naponom na mrezi. to bi moralo da se izdrzi i kad se prikljuci jaci potrosac, kao sto je klima. mada i ona je oko 2kW. Napon na prikljucnom mestu je oko 225V? ako ste iz bgd, razumem problem. mreza nam nije bas najbolja. Gogi, monitor je kao sto Gpile kaze, malo osetljiviji pa reaguje (ko zna zbog cega unutra).
Hm, bas zeznuto. Ne znam, jedino da ugasis klimu dok vozis. ALi onda ima da kipti znoj, pa udje u oci i moras par sekundi da ih zatvoris da ne pece, pa ti dodje na isto. Ne moze sve da bude idealno, pa to ti je:)
Ja sam vidjao raznorazne stvari. Imao sam zvucnike koji su imali kontrolu na zicnom daljincu, i preko njega je samo u jednoj od soba kad je u cosku hvatao i prenosio neki brum, kad ga poklopim rukom smetnje nestanu cim sklonim ono opet.
Jedan ViewSonic je na DVI konekciji gubio sliku u toj istoj sobi dok je na VGA sve bilo OK, menjao sam faze iako sam znao da nije do toga. Kad sam ga pomerio iz te sobe sve je bilo OK.
Dakle, ovde ne mora da ima nikakve veze sa protektorskim sklopom, vec na nekom DSP-u koji je neoklopljen, pa dodje do neke smetnje kad zakaci EMI.
Cak mozda i ne pomogne promena faze, ali promena lokacije racunara i monitora hoce, recimo druga soba :)
Brine me malo to sto se ne uspava nakon gasenja racunara.
Inace, uvek na racinarima i periferijama koristi APC ili MGE SurgeArrest/Noise protektore.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Evo meni je klima ,pc monitor,pojacalo,tv sve na istom produznom,mada ups popije udarac od klime ali radi i bez njega. Nego kako to faza dodje na nulu pa dobies 380v? Znaci ako je predhodni radio u istim uslovima a ovaj novi nece na hdmi a na vga radi,nije mu problem do invertrera zato sto on isto radi i na vga.. I sam kazes da te zeza ne vezano od klime,valjda ti nije proslo cuvenih 7 dana.
Peoblem je sto motor kompresora klime koji je asinhroni motor i trosi i aktivnu (poz. sinusoidu tj. onu koju u vecini domacinstva placamo) i reaktivnu(negativnu sinosoidu onu koju placaju firmme i svi koji imaju aktivno-reaktivna brojila ili ti merne grupe. Tebi je klima na istoj fazi kao i komp koja je preopterecena . Jedan primer agregat 8KW sa AVR-om na koga je bila samo klima 12BTU ~1.3KW je stalno dodava i oduzimao gas jer avr na njemu ije mogao da pegla i reaktivnu potrosnju tako da se sam agregat posle 2-3min gasio dok kalolifer od 3KW terao i `preo ko malo mace`. drugi primer je moj tv beko 32` koji se napaja iz iste uticnice kao i klima slican problem kao i kod tebe a resen je sa UPS-om koji ima AVR
... to sa smetnjama, raznim strujama i frekvencijama šuma, ništa nije čudno ni strano, ali jeste zanimljivo. Ono što smo naišli u praksi kod mene na poslu, bila je prava magija... umrežavale su se kancelarije... i, samo u JEDNOJ, ništa od opreme i kablova koji rade na SVIM ostalim mestima, nije radilo. Dakle, neučvršćeno, samo probijene rupe za kanalice.. staviš isti kabal, svič, kompjuter u kancelariju pored, radi. Uneseš i povežeš u toj, `ukletoj` - jok. Pc to pc, radi, ali onako neće, sve, SVE, kombinacije opreme i računara probane (dostupna je gomila), još dva puta javna nabavka za druge kablove i galanteriju.. i proradilo je na kraju, nakon godine dana i ne znam kojeg pokušaja. Najzanimljivije je bilo, gledati nervne slomove ekipa koje su to (u dva ili tri pokušaja) radile... srećom se nisam upecao da guram nos gde mu mesto nije (kao ovde) jer bi mi se isto desilo.
P.S. nisu tu problem kablovi, tj. instalacija (ili možda jesu i oni... zbog preseka), već, nestručnost razvoda tih kablova tj. same instalacije. Potrebno je da ti STRUČNO lice uradi rearanžiranje na razvodnoj tabli, tako da rastereti faze u stanu-kući odnosno, da ih ravnomerno optereti. Da ne kudimo originalnog električara, obično su ljudi izuzetno glupi i ograničeni kada prave, projektuju ili zamišljaju stanove i kuće, uvek misle da će nešto biti `samo za ovo`, `samo toliko`.. jer im to diktira cena tj. da bude jeftinije, pa onda kad im majstor to tako i napravi, onda skiče i cvrče ceo život kada se usele i stvarno počnu da žive u tom nekom prostoru. Sada ti je sve ubačeno u kuću-stan što si mislio od električnih potrošača, i pošto je lako biti general posle bitke, sad svaki normalan električar može da shvati i proračuna kako da razvede faze. U krajnjem, to može značiti da u nekom delu stana i instalacije ide kabal većeg preseka, ali je jeftinije od razbucavanja celog stana. Smetnje, ipak, NIKAKO ne mogu biti od malog preseka kabla, već od preopterećene faze u stanu koji se nalazi daleko od (verovatno lošeg) transformatora. To bi ti bilo em` jeftinije, em`, uradi to što pre.
Budale računaju na sreću.
:: Ja sam vidjao raznorazne stvari. Imao sam zvucnike koji su imali kontrolu na zicnom daljincu, i preko njega je samo u jednoj od soba kad je u cosku hvatao i prenosio neki brum, kad ga poklopim rukom smetnje nestanu cim sklonim ono opet :: :: Jedan ViewSonic je na DVI konekciji gubio sliku u toj istoj sobi dok je na VGA sve bilo OK, menjao sam faze iako sam znao da nije do toga. Kad sam ga pomerio iz te sobe sve je bilo OK :: :: Dakle, ovde ne mora da ima nikakve veze sa protektorskim sklopom, vec na nekom DSP-u koji je neoklopljen, pa dodje do neke smetnje kad zakaci EMI :: :: Cak mozda i ne pomogne promena faze, ali promena lokacije racunara i monitora hoce, recimo druga soba : :: :: Brine me malo to sto se ne uspava nakon gasenja racunara :: :: Inace, uvek na racinarima i periferijama koristi APC ili MGE SurgeArrest/Noise protektore :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije :: ::
hdmi kablovi nisu imuni na elektromagnetne smetnje uredjaja iz okoline to je to
ja sam imao problem da im na monitoru iskacu artefakti kao kad rikne graficka , zemenom hdmi kabla nisam uspeo da resim ali nestalo je kada sam premestio uredjaj koji je izazivo smetnje u drugu sobu :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.