Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus gtx770 OC ili MSI gtx770 Lightning
STRANA 1 OD 2  
phoboskv Asus gtx770 OC ili MSI gtx770 Lightning 08.08.2013. 04:40 T54147

status: user
broj poruka: 940
Za 10ak dana planiram da kupim novu graficku, pa sam izbor sveo na ove dve karte.
Asus je skuplji 1000din.

Vise me vuce Lightning, iako do sad nisam imao MSI karte.

Pretpostavljam da u naredna 2-3 meseca cene nece ici na dole, pa rekoh da se pocastim konacno.

Gledao sam i MSI Gaming varijantu (jeftinija za 8k din.od Lightninga). Na netu nisam nasao uporedne testove gde bih video zasto je Lightning toliko skuplja, osim boljeg klokovanja. Pre svega mislim na neki benchmark da vidim kolika je razlika u fps. Inace videh da je u pitanju razlika:

The Lightning has 12 power phases, versus 6 on the Gaming Edition.
The Lightning comes with the GPU Reactor add in card which serves to stabilize voltage and deliver clean power.
The Lightning has a backplate, while the Gaming Edtion does not.
The Lightning has gold plated connectors, but otherwise the two cards have similar `Military Class IV` components.

Ima li iko iskustva sa ovim karticama i ako moze savet koju da uzmem? (placam na rate, tako da razlika u ceni ne igra bitnu ulogu...ipak, ne bih bacao 8k din.vise ako bas ne moram)

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Juce-prekjuce je Zajebani kacio test MSI-eve Munje 08.08.2013. 07:51 #507920

broj poruka: 6102
I nafalio je kartu samo tako. Doduse, on je imao dve u ZLi i naopaki, ali to ne menja stvar.
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=54139&forid=12&katid=2

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

Bobi4ever Idi na Munju. 08.08.2013. 08:37 #507923

broj poruka: 4879
To je najbolja izvedba MSI graficke karte. Dva BIOS-a, otkljucane voltaze na drugom BIOS-u, naprednija naponska, provereno hladjenje, backplate, GPU reactor, senzori za ocitavanje napona itd.
Jednom recju, nema greske. .)
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

imarkovic >> 08.08.2013. 09:08 #507927

broj poruka: 19012
Asus je hladnija i kvalitetnija karta.. zbog toga i skuplja.. moja preporuka je asus.

SkyFire MSI 08.08.2013. 13:13 #507948

broj poruka: 18472
Nije bolji Asus pogotovu ne od Lightning vetzije.Takodje verzija 770 jecsa starim DCU dizajnom.
Samo GTX780 ima novi sistem hladjenja.
Nemac greske sa Lightning , to je pun pogodak I trenutno najbolja izvedba GTX770 karte ...
P.S.Ja sam okoreli Asusovac ali ne zmurim kada je u pitanju I drugi brend koji nudi isto tsko dobar kvalitetci performanse.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire MSI 08.08.2013. 13:22 #507949

broj poruka: 18472
Nije bolji Asus pogotovu ne od Lightning vetzije.Takodje verzija 770 jecsa starim DCU dizajnom.
Samo GTX780 ima novi sistem hladjenja.
Nemac greske sa Lightning , to je pun pogodak I trenutno najbolja izvedba GTX770 karte ...
P.S.Ja sam okoreli Asusovac ali ne zmurim kada je u pitanju I drugi brend koji nudi isto tsko dobar kvalitetci performanse.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Blueberry ja bih isao na MSI, ali... 08.08.2013. 14:17 #507957

broj poruka: 1272

Ako si dosad preferirao ASUS kartice, i nisi imao losih primeraka, glitcheva bugova, veci broj kvarova, itd... nema razloga da ne uzmes ASUS kartu. Ne menjaj tim koji dobija.

Ovde bih iskljucivo zbog tih 1000din, ma nek je i 1 din, uzeo MSI kartu, a nema teorije da je losije od ASUS modela...Ali to sam ja... ono sto meni odgovara, drugima ne,i obrnuto, to je sasvim normalno...Sam odluci, generalno ne mozes puno da pogresis.
phoboskv Ok 08.08.2013. 14:29 #507958

Hvala svima na savetima.

Uzecu munju....

Taman kad se vratim sa mora i kad budem bio sheban jer se odmor zavrsio, tu ce biti munjica da me oraspolozi

djokosrb re:MSI 08.08.2013. 15:01 #507962

broj poruka: 6876
Ne zmuris na sapphire? :)

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Dexter013 @phoboskv 08.08.2013. 15:15 #507963

broj poruka: 17093
Definitivno po meni lightning.
Javi utiske kad stigne.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: >> 08.08.2013. 15:20 #507966

broj poruka: 4641
@imarkovic
Tebi je po difoltu bolji Asus od svega na svetu, u svakoj situaciji i izvedbi kolko mogu da primetim godinama u nazad ?
Daj prekini vise sa tim decijim fazonima, nismo klinci !

Ja bih isao na Lightening verziju i mislim da je MSI bolji vec duze vreme sto se tice grafickih karti.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: Asus je hladnija i kvalitetnija karta.. zbog toga i skuplja.. moja preporuka je asus
::
imarkovic Re: Re: >> 08.08.2013. 15:44 #507969

gligo, postuj moje misljenje ako ne mozes da se suzdrzis, to je moja stvar, covek je trazio misljenje i preporuku.. ako ti se ne svidja, sta da ti radim, nazalost ja tu ne mogu nista..
ti si izneo svoje misljenje za msi, nista ti nisam prkosno odgovorio, zar ne? U krajnjem slucaju, mogao bi malo `use i u svoje kljuse`

:: @imarkovi
:: Tebi je po difoltu bolji Asus od svega na svetu, u svakoj situaciji i izvedbi kolko mogu da primetim godinama u nazad
:: Daj prekini vise sa tim decijim fazonima, nismo klinci
:: Ja bih isao na Lightening verziju i mislim da je MSI bolji vec duze vreme sto se tice grafickih karti
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: :: Asus je hladnija i kvalitetnija karta.. zbog toga i skuplja.. moja preporuka je asus
:: ::
Dejzan ss 08.08.2013. 15:56 #507974

broj poruka: 3730
Asus nema sta da trazi pored Lighting serije jos da dodam da MSI je poboljsao hladjenje koje ASus nije bas preterano nadmasio (mislim na Twin forzer)
Moj Glas MSI da je 760 reko bi ti Asus jer gaming serija MSi mi nedeluje hladno,,

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

Dejzan Re: Re: >> 08.08.2013. 15:56 #507975

broj poruka: 3730
+1

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: @imarkovi
:: Tebi je po difoltu bolji Asus od svega na svetu, u svakoj situaciji i izvedbi kolko mogu da primetim godinama u nazad
:: Daj prekini vise sa tim decijim fazonima, nismo klinci
:: Ja bih isao na Lightening verziju i mislim da je MSI bolji vec duze vreme sto se tice grafickih karti
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: :: Asus je hladnija i kvalitetnija karta.. zbog toga i skuplja.. moja preporuka je asus
gliga79 Re: Re: Re: >> 08.08.2013. 15:59 #507977

Pa o tome se i radi, ja znam da volis ASUS najvise na svetu ali ne moras zbog te tvoje strasti konstantno da preporucujes samo taj brend (kazi da nije malo deciji fazon).
U suprotnom deluje kao da si njihov radnik, a ja znam da nisi

Npr.
Objasni mi pojam kvalitetnija karta ?
Kako si to ustanovio ?

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: gligo, postuj moje misljenje ako ne mozes da se suzdrzis, to je moja stvar, covek je trazio misljenje i preporuku.. ako ti se ne svidja, sta da ti radim, nazalost ja tu ne mogu nista..
:: ti si izneo svoje misljenje za msi, nista ti nisam prkosno odgovorio, zar ne? U krajnjem slucaju, mogao bi malo `use i u svoje kljuse`
:: :: @imarkovi
:: :: Tebi je po difoltu bolji Asus od svega na svetu, u svakoj situaciji i izvedbi kolko mogu da primetim godinama u nazad
:: :: Daj prekini vise sa tim decijim fazonima, nismo klinci
:: :: Ja bih isao na Lightening verziju i mislim da je MSI bolji vec duze vreme sto se tice grafickih karti
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: :: :: Asus je hladnija i kvalitetnija karta.. zbog toga i skuplja.. moja preporuka je asus
:: :: ::
imarkovic Re: Re: Re: Re: >> 08.08.2013. 16:20 #507983

gligo, ne znas ti nista o meni da se razumemo. Opet ti kazem da ispostujes moje misljenje, ako ne mozes to tako prosto da shvatis, nema potrebe da komentarises dalje jer ja u tom slucaju ne znam sta ti nije jasno.
Ovaj povrsinski komentar `dece i fazoni` cu ignorisati..

:: Pa o tome se i radi, ja znam da volis ASUS najvise na svetu ali ne moras zbog te tvoje strasti konstantno da preporucujes samo taj brend (kazi da nije malo deciji fazon).
:: U suprotnom deluje kao da si njihov radnik, a ja znam da nisi
:: Npr
:: Objasni mi pojam kvalitetnija karta ?
:: Kako si to ustanovio
gliga79 Re: Re: Re: Re: Re: >> 08.08.2013. 16:25 #507984

Ok !!!
Zaboravi da sam ti ista pomenuo.

:: gligo, ne znas ti nista o meni da se razumemo. Opet ti kazem da ispostujes moje misljenje, ako ne mozes to tako prosto da shvatis, nema potrebe da komentarises dalje jer ja u tom slucaju ne znam sta ti nije jasno.
:: Ovaj povrsinski komentar `dece i fazoni` cu ignorisati.
:: :: Pa o tome se i radi, ja znam da volis ASUS najvise na svetu ali ne moras zbog te tvoje strasti konstantno da preporucujes samo taj brend (kazi da nije malo deciji fazon).
:: :: U suprotnom deluje kao da si njihov radnik, a ja znam da nisi
:: :: Npr
:: :: Objasni mi pojam kvalitetnija karta ?
:: :: Kako si to ustanovio
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: >> 08.08.2013. 16:32 #507986

eto, na kraju si shvatio, a nije dockan

:: Ok !!
:: Zaboravi da sam ti ista pomenuo
phoboskv Re: re:MSI 09.08.2013. 02:44 #508106

Hehe... sad imam Sapphire 6950 2gb i zadovoljan sam, ali ipak bih nesto jace. Pre toga je bio Asus HD3870, a pre toga MSI 6600GT ili Asus...zaboravih... Uglavnom, nisam vezan ni za jedan brend, ali citajuci razne review-ove po netu, a i postujuci Vase misljenje, odlucih se da sada to bude MSI GTX770 Lightning.

Javljam utiske kad je budem uzeo.

Pozdrav

:: Ne zmuris na sapphire? :
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Zajebani76 @phoboskv 10.08.2013. 01:33 #508280

broj poruka: 538
Procitaj sve na tenane, temu na benchu... Objasnio sam i kako da munju dodatno namunjis .) Imam SLI ali sam odradio i sve sto je trebalo sa jednom kartom radi sto boljeg poredjnja sa 680 i TITAN kartom...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?311259-MSI-GTX-770-munje-i-gromovi-hehe-P

Maks oc za test 1440/2000mhz .) Preko toga se javljaju GPU artifakti...
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=120003&d=1375286870

Ovo mozes da ocekujes za 24/7 sa jednom kartom 1360/1900mhz...
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=120442&d=1375843095

Ne moras da je klokujes, bost klok je zakucan na 1228mhz sto je vise nego dovoljno, to sto je volim sve da namunjim to je vec neka druga prica hehe :P

Budi siguran da bolje od ovoga ne moze da postigne ni jedan drugi model 770 sem lightning-a .) ASUS je odmah posle lightning modela od karti koje su kod nas dostupne... Imao sma prilike da drzim u rukama sve sto je do sada proizvedeno od grafickih karti a dostupno na nasem trzistu, lepse i kvalitetnije resenje od lightning modela ne postoji kod nas, to je 100% sigurno. Po mojim standardima savrsena karta :)

ENVIDIA ... 11.08.2013. 09:45 #508438

broj poruka: 562
E jebes taj entuzijazam kada ti je poznat kvalitet samo namenjen za nas.
Znas sta je najbolje, od svega. Kada vidis na netu i padne ti napamet hocu to i to.
A onda ovi nasi lome se zlatni partneri i ostali potplacani od raznih polome noge da ti 2 dana posle lansiranju donesu neku kartu koju oni zele da prodaju a ti posaljes 700$ za USA jel nema bas ta koju ti hoces.
E to je filing, nema bolji kada znas da se bore da ti obogalje ponudu da bi te primorali da uzmes sta nadju na najvecim rasprodajama. E pa ne moze.
PINu sam rekao kada sam video specifikacije onoga sto hocu da donese to i dobice istu cifru koja je u dolarima u evrima. E oni ne mogu ali nude mi Titan skoro po ceni 780.
Ja kazem ja da sam hteo Titan ja bi se lomio za Titan, ja necu nabildovanu cenu a siromasni PCB, ja hocu bogat huge PCB da ne moze da stane u obicna CM kucista po sirini. Reko imate vremena do 13 Jula da se predomislite tada pare krecu za Chicago.
Jel sta ce mi Titan i da dobijem za iste pare izabrao bi ovo sto ja hocu.
Mislim jebes grafe bez 15 faza, 2 BIOSa i 2 osmopinca.
Koji ce mi Titan kada mu je PCB kao 780 stock.
Oduvek sam voleo stock karte ili zatvorene kockaste ali da su unutra najnabudezenije sto moze, prvo vazduh ide napolje ne u kuciste drugo lepo izgledaju ne vidis sve unutra.
Sada to ne moze vise, nema klokovanja dobrog bez otvorene karte ali sam shvatio u stvari sta je najruznije i zasto nisam voleo otvorene karte, zato sto su debele ili im se vide pajpovi a to je odvratno. Ali sadam ima ne referentne koje su skroz kockacste koje izgledaju sa strane lepse nego bilo koje stock a ne vidis nista a ubija kako se klokuju plus najaci GK110 cip.
Neki recimo bi iskljucivo kupili sta nadju ovde, a ja mogu da dokazem da ljudima obicnim koji nemaju veze sa servisom i gde servis nece ubrzati radnju namerno da cu ja brze ostvariti garanciju sa USA recimo nego oni u Bgd.

Pa niste svesni koliko sve ide evo dajem primer servisa Seasonic koji je nekada bio polu mrtav kako su se unapredili. Sta se desilo na rezervnom napajanju mom kablovi su poceli da gube kontakt ali ne u napajanju nego u delu za grafiku, ja pozajmim od druga od istog malo drugacijeg napajanja, ista serija skoro marka sve i njegovi ne gube kontakt. Ja kontaktiram Seasonic da pitam sve oni odmah posalji nam adresu i sve da ti posaljemo neke koje imamo pa ako mogu. Ajde poslali su novi model koji ne odgovara ali nema veze to snasao sam se bitno je da sam ja posle prve poruke i adresa gde sam im poslao informacije zaboravio da posaljem telefon i jos nesto potrebno i kada su oni trazili i to ja reko ajde necu da se ciganicem za kablove snaci cu se i nisam odgovorio. Ma nije proslo ja mislim prekosutra, lupam prekosutra ali nakosutra sigurno postar zvoni kablovi od Seasonica puna kesa. crni sve novi. Hocu da kazem koliko danas sve brzo ide i nema samo CORSAIR ili ne znam ni ja dobre servise, ubrzalo se sve.
A taj koji ne bi nista uzeo od preko koliko god da je los izbor ovde brate nemam nista protiv ti radio, ti zaradio, ti ces gledati to, ti ces koristiti uzivati ili zaliti ja za sebe znam.
Znam da nisam mazohista i da namerno ne kupujem od preko nego samo sto placam ono sto bas zelim.
To je bilo pre 3 meseca recimo i sada svako od mene ce uvek dobiti preporuku za Seasonic jel su unapredili servis. Poenta je da nisam ni do kraja poslao informacije, telefon im je trebao i postanski broj Srbije, nasli su sami postanski broj a ovo poslali pa sta bude jel su pomislili da sam se mozda uvredio pa ne odgovaram a napomenuli su da mozda nece odgovarati jel u Nemackoj trenutno imaju samo kablove KM3 serije i Platinum.

DmasteRNo1 Ovo definitivno nije Sajko 11.08.2013. 10:02 #508439

Izgleda da se Wlada vratio. Najebali smo.

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

ENVIDIA ... 11.08.2013. 10:02 #508440

Ko je taj Wlada???
Ovde su najebali samo AMD fanovi.

DmasteRNo1 Onda si ti neki novi ludak na forumu 11.08.2013. 10:05 #508441

A zbog takvih najebe ceo forum.

ENVIDIA ... 11.08.2013. 10:07 #508442

Ma necu mnogo malo kada negde procitam da NVIDIA nema odgovor i da samo dize cenu ja moram da se umesam. Znaci upalih Darksiders 2 sada sa NVIDIA posto sam sa AMD morao da uninstaliram igru od laga i da sacuvam save fajlove.
I sada da igram u miru.
Ja ne razumem to 3 god od 2010 na AMD kartama kako kod koga odem od srednjih do visih pa moje uvek ima neki cim kod okretanja ili nisanjenja, cesto ti pobegne nisan preko glave ili tako a drustvo sa NVIDIA normalno kao u vodi da si tecno fluidno.
AMD cak i scene cinematic nekada zasecka da to izgleda kao igrica a nije u pitanju snaga karte dok NVIDIA sve se brzo odvija kao film, nema tog ritanja povremenog slike.

gliga79 ENVIDIA 11.08.2013. 10:31 #508445

Pozdrav za Wladu legendu !!!
Pa falio si nam covece, o svemu se pise i baljezga samo o HW-u nema nista pametno.
Daj malo osvezi forum novim cinjenicama i saznanjima.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs