Dakle, posle mesec dana koriscenja, jedino sta sam zakljucio je da je LED E-IPS cisto i golo sranje kada je u pitanju CRNA boja, ona na tom panelu ne postoji, postoji samo pola ekrana koje je plavo i pola ekrana koje je zuto, sto narocito ide na nerve kada gledas film koji je isecen (nije 16:9 odnosno 1920x1080 nego npr 1916x700) i ne mozes a da ne popizdis dok gledas taj `CRNI` okvir koji je do pola plav do pola zut, ... Ne verujem da sam zabo los primerak, sta vise nov je i neotvoren bio u kutiji ali opet kazem, vise mi prija odsijavanje CCFL lampi odozgo i odozdo nego ovo, jer prosto ne kapiram KOLIKO PARA TREBA DA DAM DA CRNO BUDE CRNO? Ostalo je FULL FULLOVA, kontrast je EXTREMNO DOBAR, nema onih problema sa PWM-om koji izazivaju glavobolje i ostala sranja, znaci monitor je za svaku preporuku ali iskljucivo za multimediju, 1920x1080 filmove itd, crni wallpaper nikako mu nece odgovarati, tako da ono... Sve u svemu zachin C, nisam nesto preterano prezadovoljan al ajde sta cu... Jebem li ga, za 20.000 ne moze bolje, verovatno... a ja da dajem za monitor 1000 eur ne bi jer mi ne treba takav ekran.
P.S. Jel prodaje nego NEC MULTISYNC 19` FP950+ na primer, ali da je ocuvan, dajem 100 evra za njega na keca (NEOGREBAN I NEKORISCEN)? To su neprevazidjene katodne cevi za svaku namenu i primenu.
Na mom S2340L je crna-crna...kad stavim crn walpapper, malčice je svetlije u levom uglu, probija osvetljenje pomalo...ali je crno. Probao nedevno passmark monitor test, nisam imao nekih zamerki... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
ma jok .. monitor je dobar ..nego si TI los primerak
ja sam raspakovao moj lcd ... niko pre mene ga nije dirao ... tako stigao iz kine .. samo mu je falilo glosy staklo i jos je bio ekran zagreban kad je pakerica pakovala !!
ovi podaci su sa mog monitora - mogu da ti posluze da za kalibraciju krenes od njih. PS: dan danas koristim na drugoj masini NEC MultiSync 750 (17` CRT) ali na DELL-u imam bolju crnu boju.
Ne panici, probaj, (poigraj se malo) treba da imas korektnu sliku, ako ne ili tvoj primerak Dell-a ili tvoj vid nisu OK.
To što vidiš je IPS glow i normalna je i standardna stvar na svakom IPS panelu. Navikneš se brzo na to da uopšte ne primećuješ posle nekog vremena. Jbg... __________________ Scourge of PCBerza
pa naravno kad kontrast spustis da nestane taj glow al brate koja je poenta da mi CCFL monitor bude svetliji od E-IPS LED-a? jebem li ga... ne nije los primerak, nego s leva je plav s desna je zut i to je to, tako su rasporedjene diode... serem im se u nji`
:: mali hint za podesavanje :: :: 1. stavi Brightness na 11 :: 2. stavi contrast na 75 :: 3. stavi temperaturu boje na 6500 :: :: pogledaj sliku na: http://www.dodaj.rs/f/3M/3c/4PkVOyA3/screenshot015.jp :: (to je screenshot sa mog monitora :: :: ovi podaci su sa mog monitora - mogu da ti posluze da za kalibraciju krenes od njih :: PS: dan danas koristim na drugoj masini NEC MultiSync 750 (17` CRT) ali na DELL- :: imam bolju crnu boju :: :: Ne panici, probaj, (poigraj se malo) treba da imas korektnu sliku, ako ne ili tvoj primerak Dell-a ili tvoj vid nisu OK :: :: Srecno :: gavr :: Beograd ::
ma kapiram, mozes da ga ispodesavas tj da ga nakrivis spustis dignes da bude skoro idealno ali glavu i fokus moras da drzis u jednoj tacki da to ne bi primetio ili ko sto rece kolega iznad da brightness spustis na 11... a onda je odvratna slika, tamna mracna i ogavna... ma sranje su realno, nisam mogao da zabodem los primerak jer je stigao u kutiji neotvoren, nema teorije da zabodem los primerak, inace svi Dell-ovi se proizvode u Czech Republic tako da ... serem im se u nji` ... al opet za te pare bolji monitor ne postoji, jeste da taj glow mnogo ide na kurac kad gledash opsechen film (chija visina nije 1080) al jbg brate, zato kad gledash pravi 1920x1080 ... prosvetljuje i vid i ochi i sve... jebem li ga... ne postoji idealan ekran, a ja da cepidlachim i maltretiram ljude iz firme koja mi ga je prodala ne mogu i necu i ne zanima me pa sve i da je felerican, zabole me, objasnjeno mi je da je glow nemoguce ne videti i to je to, pa se privikavaj... evo i CCFL-ovi imaju odozdo i odozgo po lampetinu pa mi nije smetalo, nece mi smetati ni ovo :D valjda :D ma ni ne koristim ga prakticno, pokriven je onom belom folijom, cuvam ga ko da je placen 2000 eur a ne 200 :D jbg :D
:: To što vidiš je IPS glow i normalna je i standardna stvar na svakom IPS panelu. Navikneš se brzo na to da uopšte ne primećuješ posle nekog vremena. Jbg.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
ma nisam ja rekao da ne moze glow da se smanji nego ja ocu da ga nema na 75/75 i standard podesavanju A TO JE ZAISTA NEMOGUCE na tom panelu... al najjaci je kad pustis milkdrop vizualizaciju i dignes na 100/100 brate ko mali stroboskop da imas na gajbi :D :D :D pravi KLABING MONITOR :D :D :D
:: Ako si sva ziva podesavanja isprobao to ti je sto ti je, jbg.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ma dasta, ccfl je zakon. Ima mi drugar bas taj model i meni je smor duze gledati u to sljastilo. Ne znam sto su toliko uzdignuli taj LED, jedino je ok zbog daleko duzeg veka trajanja i toplote, ali spktar koji isijavaju i frekvencija meni ne odgovara. Imam matori Samsung 22` ccfl i prikaz je fenomenalan, ostar, nema previse pobijanja...kao da gledas u fotografiju pod ideanim svetlom i to je to. Mozda taj dell ako ga koristis na plazi u sred podne... - Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak...
Pa ne primecujem ni ja anomalije, sve je ok dok pozadina nije skroz crna, onda moras nekako da se podesavas prema monitoru da ti ne bi bilo tog glowa odasvud, a kako god da ga gledas, iz kog god ugla, glow-a ima pa ima. Ne verujem da mogu da dobijem felerican primerak, nov, neotpakovan, isti ko i svaki drugi, nijedan nije naravno idealan, svaki ima neki feler, jbg... Makar nema bad pixele :D Evo sad sam stavio B/C na 11/75 i 6500K, skroz ok za gledanje, ... Ne znam po kom kriterijumu je moj felerican kada su svi LED monitori kilava sranja, kojima kao onim prvim LCDovima moras da se prilagodjavas... Imam ja probijanja i na druga dva Dell-a (CCFL dodushe) ali bash kad se zagledash pod uglom, a ovaj jbg, probija tu i tamo , pola ekrana zuckasto pola plavkasto, sa leve strane rekoh plav sa desne zut, ... Jbg, necu vise da smaram i NE PADA MI NA PAMET da mracim ljude gde sam ga kupio da mi daju drugi, ne vidim sta bih time dobio, obicno bude jos gore :)
:: Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak.. :: :: ___________________________________________________________ :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: ::
Nema ni govora tu o IPS a kamo li o E-IPS. Tvoj monitor ima AMVA panel..Zato i imas malo izrazeniju crnu boju..
IPS generalno `pati` za dovoljno izrazajnom crnom i belom..Zato su PVA matrice po tom pitanju bolje dok S-PVA paneli tu kidaju..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak.. :: :: ___________________________________________________________ :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: ::
Evo ovako sa drugog klipa bukvalno je i kod mene, znaci ta neka meshavina zhutog i plavog... Jbg, ne mozh za 20000 da dobijesh CRNU kakva je bila na FE750+, mora nesto na LCD monitoru da odsijava, pomirio sam se sa tim. Za sada cu filmove (zasechene) da gledam na CCFL dok se ne smorim od njih a 1920x1080 na ovom U2312HM. Btw, opet je 5x bolje od odsjajivanja sa laptopova, pogotovo onih `OGLEDALO` fazon ekrana, koje bukvalno ne mozes da podesis da ne zahebavaju...
Ajte uzdravlje svi, dobio sam izgleda to sto sam i trazio, samo sto nisam znao sta trazim, nego na sva zvona nahvalili ovaj Dell, pa reko kud svi tu i mali Mujo i ... nisam se nesto spec zajebo al opet jebem im mater, mogli su to malo da upristoje, ali onda bi i cena verovatno bila mnooooooooooogo nepristojnija .) Pogotovo za domaci dzep koji je vazda prazan, since 90`s .)
:: Nema ni govora tu o IPS a kamo li o E-IPS :: Tvoj monitor ima AMVA panel..Zato i imas malo izrazeniju crnu boju. :: :: IPS generalno `pati` za dovoljno izrazajnom crnom i belom..Zato su PVA matrice po tom pitanju bolje dok S-PVA paneli tu kidaju. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak.. :: :: :: :: ___________________________________________________________ :: :: :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: :: :: ::
U pravu si ja sam zamenio modele ali mislim da ni taj tvoj nije AH-IPS vec samo obican IPS.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Nece biti, moj monitor, Dell S2240L, ima AH-IPS, a AMVA ima Dell S2440L. :: :: ___________________________________________________________ :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: :: :: Nema ni govora tu o IPS a kamo li o E-IPS :: :: Tvoj monitor ima AMVA panel..Zato i imas malo izrazeniju crnu boju. :: :: :: :: IPS generalno `pati` za dovoljno izrazajnom crnom i belom..Zato su PVA matrice po tom pitanju bolje dok S-PVA paneli tu kidaju. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak.. :: :: :: :: :: :: ___________________________________________________________ :: :: :: :: :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: :: :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: :: :: :: :: ::
:: U pravu si ja sam zamenio modele ali mislim da ni taj tvoj nije AH-IPS vec samo obican IPS :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Nece biti, moj monitor, Dell S2240L, ima AH-IPS, a AMVA ima Dell S2440L. :: :: :: :: ___________________________________________________________ :: :: :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: :: :: :: :: Nema ni govora tu o IPS a kamo li o E-IPS :: :: :: Tvoj monitor ima AMVA panel..Zato i imas malo izrazeniju crnu boju. :: :: :: :: :: :: IPS generalno `pati` za dovoljno izrazajnom crnom i belom..Zato su PVA matrice po tom pitanju bolje dok S-PVA paneli tu kidaju. :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: :: :: Imam ovaj Dell S2240L vec neko vreme, i ne primecujem neke anomalije, nepravilnosti il sta vec. Slika odlicna, text izuzetno ostar, boje odlicne takodje, nema zamora pri duzem gledanju u monitor, a mislim da ima isto e-ips panel. Rekao bi da si ipak dobio felerican primerak.. :: :: :: :: :: :: :: :: ___________________________________________________________ :: :: :: :: :: :: :: :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: :: :: :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: :: :: :: :: :: :: ::
Ok.Ako je tako to je onda cool.Onda nije ni cudo sto si zadovoljan i ne primecujes neke posebne nedostatke..
:: Ok.Ako je tako to je onda cool.Onda nije ni cudo sto si zadovoljan i ne primecujes neke posebne nedostatke. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
To je isti panel kao kod ove 27-ice sto sam uzeo za drugara.. Slika je fantasticna!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.