Ovo je treca tema vezana za problema koje imam trenutno dok se firma osniva i sve kockice slazu, ali kako nije pozvezana sa prethodnim u tematskom smislu problema morao sam da otvorim novu temu...
Naime, trenutno imamo tri PC racunara (uskoro ce biti i cetvrti) i na svaki su povezana po dva monitora. Bitne stavke su sledece:
Koristi se Intel-ova HD4600 grafika. Na maticnoj postoje, koliko vidim, DVI, VGA i HDMI konektori, a na monitoru DVI i VGA. Jedan monitor (primarni) sam prikljucio na DVI port, drugi monitor sam prikljucio na VGA port, jer nema na ploci dva DVI porta. I posle nekoliko pokusaja da se slika popravi u setovanjima, jasno je vidljiva razlika u kvalitetu slike u korist primarnog monitora, posebno kada stoje ovako tik jedan pored drugog. E sad... Zanima me da li je moguce da se iskoristi ovaj HDMI port na ploci uz pomoc HDMI -> DVI konektora, pa da se i drugi monitor poveze preko njegovog DVI porta?
Ovaj VGA signal je bas los, posebno kada cas gledate u primarni, cas u sekundarni monitor...
Hvala!
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
To bi radilo, samo je pitanje da li bi slika na drugom monitoru preko takve veze bila ok. Trebalo bi, ali nije izvesno. Zavisi od grafike i monitora, od slucaja do slucaja. Mora da se proba. Ili da se javi neko ko koristi potpuno istu konfiguraciju, ako ima takvih.
Pa da... Zato sam i postavio temu... Verovatno ce raditi, ali nije poenta `samo da radi` jer radi i preko VGA kabla, poenta je da slika bude onog kvaliteta kao i na primarnom monitoru (DVI kabl)...
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
Spojiti primarni na VGA i sekundarni na DVI i videti da li ima napretka. Cekati verovatno veoma dugo da se javi neko ko zna odgovor. Kupiti adapter od 400 din i probati.
Pozdrav, imam bas takvu postavku kod sebe vec neko vreme. Moja maticna ima HDMI i DVI (nema VGA) i kako god da sam povezivao javljao se problem u slici - bila je razlicita. Problem nastaje kad vezes monitor preko HDMI kabla (drugi monitor vezan preno DVI) jer se monitor pravi pametan i sam menja boje, profile, osvetljenje itd... Razlika je bila vise nego primetna a ja sam hteo da slika bude identicna na oba monitora. Resenje je bilo da do oba monitora slika dodje istim putem, tj moras na oba monitora da koristis isti prikljucak - savetujem DVI. Jedan monitor vezujes direktno DVI kablom na DVI port monitora, a drugi monitor vezujes HDMI kablom od maticne ploce do adaptera sa HDMI na DVI (poput ovog iz tvog linka, samo proveri da uzmes ispravne musko-zenske krajeve) na DVI port na drugom monitoru. Tada koristis 2 razlicita kabla ali ih vezujes na iste portove na monitorima pa ce na isti nacin podesiti boje itd pa ce i slika biti identicna. Malo je i meni trebalo dok to nisam skontao ali da se ne mucis - to je najjednostavnije resenje. Adapteri sa HDMI na DVI su u stvari adapteri sa DVI na HDMI (samo uklopi polove kako tebi odgovara) a ,iako je u pitanju ista prosta naprava, ovi drugi su po pravilo znatno jeftiniji po radnjama ( ja uzimao za 150din).
Ja sam stavio link ka ovom adapteru jer sam planirao u ponedeljak njega da kupim i stavim na plocu i onda iskoristim DVI kabl koji sam dobio sa monitorom. Ako bih uzeo obrnute musko/zenske krajeve i stavio adapter na monitor, onda bih morao da kupim HDMI kabl...
Vidim da em*i.rs ima i tu drugu verziju konektora, ali jednostavno, ako nema razlike, uzeo bih ovu varijantu koju sam predlozio, jer moram sve da pravdam gazdi... Pa da izdaci budu sto manji...
Pozz ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: :: Pozdrav :: imam bas takvu postavku kod sebe vec neko vreme. Moja maticna ima HDMI i DVI (nema VGA) i kako god da sam povezivao javljao se problem u slici - bila je razlicita. Problem nastaje kad vezes monitor preko HDMI kabla (drugi monitor vezan preno DVI) jer se monitor pravi pametan i sam menja boje, profile, osvetljenje itd... Razlika je bila vise nego primetna a ja sam hteo da slika bude identicna na oba monitora :: Resenje je bilo da do oba monitora slika dodje istim putem, tj moras na oba monitora da koristis isti prikljucak - savetujem DVI. :: Jedan monitor vezujes direktno DVI kablom na DVI port monitora, a drugi monitor vezujes HDMI kablom od maticne ploce do adaptera sa HDMI na DVI (poput ovog iz tvog linka, samo proveri da uzmes ispravne musko-zenske krajeve) na DVI port na drugom monitoru. Tada koristis 2 razlicita kabla ali ih vezujes na iste portove na monitorima pa ce na isti nacin podesiti boje itd pa ce i slika biti identicna :: Malo je i meni trebalo dok to nisam skontao ali da se ne mucis - to je najjednostavnije resenje :: Adapteri sa HDMI na DVI su u stvari adapteri sa DVI na HDMI (samo uklopi polove kako tebi odgovara) a ,iako je u pitanju ista prosta naprava, ovi drugi su po pravilo znatno jeftiniji po radnjama ( ja uzimao za 150din) :: :: Pozdrav :: :: ::
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Nasao sam ovaj adapter :: http://www.emmi.rs/kablovi-adapter-hdmi-%28m%29-na-dvi-%28%C5%BE%29.11.html?productId=2858 :: :: Ovaj bi mi odgovarao da bih mogao da iskoristim DVI kabl koji sam dobio uz monitor.. :: :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Mountain Lion 10.8. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60401. Broj poslatih odgovora: 647497. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.