Potrebna mi je vasa pomoc. Dve kartice zaredom su mi crkle. Proizvodjac asus 8600gt. Prva u totalu a druga bas i ne. Imam athlon 4200 sa dobrim (skupim) napajanjem i asus MB. Druga graficka u principu radi osim kada je potrbno raditi nesto 3d. Tada se preko ekrana javlja sahovska tabla sa zelenim poljima koja mrdaju. Ovo vazi za ifrice a i za filmove. Kada iskljucim hardware acceleration do pola (iskljucen direct 3d) bar mogu filmove da gledam. Znate li sta je u pitanju i zasto kartice crkavaju? Moze biti od pomoci i neki link za benchmark kartica Hvala!
8500/8600 nisu isplative karte, daleko je bolje uzeti serije nv 7900 ili ati 1900...postoji druga mogucnost da ti je poterana na interno vecem taktu (ako si kolokovao i ako je takt PCI-e veci, BIOS) ili je jednostavno ploca problem jer daje veci nominalni napon na PCI-e, ili nije utaknuto dodatno napajanje ako ga karta ima u vidu 4/6 pin konektora...
...Ili je ta cela serija sr*nje, pa ti zbog lose izrade jednostavno crkavaju. I to se desava. Kada se pojavila serija x6 nvidijinih kartri, imao sam Gigabyte 6800GT, i nakon 6 meseci mi se isto to sa sahovskom tablom, tj. cim se pojavljivala potreba za akseleracijom, bilo film ili igra. Konstantovano je bilo u servisu da je crkla. Zamenili su mi za novu, i nakon 6 meseci ponovo je crkla, i to sve dok sam imao Cooler Master Realpower 450W sto je previse za tu kartu.
Nisam pokusavao da overklokujem karticu. BIOS je podesen po defaultu. Nema konektora za dodatno napajanje. Jednostavno su obe crkle u nepunih deset dana. Vise puta sam kontrolisao kako je kartica postavljena u PCIe slotu. Ja nemam ideja vise, osim da je cela serija losa.
Da li postoji mogućnost da mu neka komponenta (napajanje ili ploča) uništi grafičku? Igrom slučaja imam baš tu Asus 8600GT i LC Power 550W, koji je default napon i brzina za PCI-E ?
:: Da li postoji mogućnost da mu neka komponenta (napajanje ili ploča) uništi grafičku? Igrom slučaja imam baš tu Asus 8600GT i LC Power 550W, koji je default napon i brzina za PCI-E ?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.