Cao svima imam jedan problem sa svojom grafickom karticom. Problem je sledeci:
Kada instaliram drivere koje sam dobio uz karticu, racunar radi totalno normalno i grafika nema nikakvih anomalija, medjutim posto su driveri stari tj nvidijini neki 180-i neki, i probam da updatujem tj. reintalliram najnovije ili neke nove, graficka kartica cesto zabode ali ne samo u igricama vec i pri surfovanju internetom. Jednostavno se slika zamrzne, posle par sekundi se i strelica misa zaledi i onda moram da restartujem racunar. Pa tako random opet....nekad se problem javi posle 5 minuta za racunarom, nekada posle sat vremena. NAPOMINJEM da se sa originalnim driverima od graficke kartice ne pojavljuju nikada i nikakvi problemi! Graficka kartica je gainward gtx 260gs 216sp nije nikada klokovana i radi na lc power-u G.E. od 650w. link ka kartici: http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=201&lang=en
Hvala unapred, ako imate neki relevantan odgovor :)
_ _ _ Gigabyte 965P-DS4 c2d e4300 @3.0ghz + C.M. htx2 1x2gb Geil Gainward gtx260 G.S. sp216 Hdd sata2 640GB WD blue LC power green edition 650w ASUS vw195D 19` _ _ _
Postao sam imao istu kartu i sluzila me je dobro. Problem je bio vrlo slican.
U xp na igrama radi besprekorno satima - danima, ali u saboteru zabada i jos pokojoj, na internetu radi dobro ali redovno youtube - flashplayer kuca (nekad odma nekad za sat...).
U win7 nikakvih problema.
Ono sto sam ja nasao na netu je taj neki nvdia driver infinite loop u koji upadne karta tj. driver i posle nekog kraceg ili duzeg vremena zabode, pa onda restart...
Kombinacija hardware - a/driver - a pravi problem, nvdia je resila sa nekim drajverima taj problem, ali po mom iskustvu, sa nekim je radilo malo bolje, sa nekim malo gore.
Ali kad sam je pazario ne secam se da sam uopste imao tih problema. Tek posle neke reinstalacije sistema i novih drajvera je krenulo.
Inace grafa je prolazila sve testove, ne greje se, i u win 7 radi bez ikakvih navedenih problema.
Evo i jednog od linka pre hrista, da je to stari problem sa nvdijom, pogledaj malo na netu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.