Pa ako se u igrama karta ponaša normalno onda verovatno nije riknula jer igre je najviše opterećuju. Verovatno te zeza flash ili neki plugin. __________________ Scourge of PCBerza
Ne mora da znaci, ja sam imao kartu koja najnormalnije radi u svim igrama ali pri surfovanju zabada, dal` je BIOS bio problem ili je otisao mozda neki memorijski cip, ne znam, ali je problem bio do kartice. Moze da proba sa drajverima, nije iskljuceno. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Pa ako se u igrama karta ponaša normalno onda verovatno nije riknula jer igre je najviše opterećuju. Verovatno te zeza flash ili neki plugin :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Inace, igre u proseku ne optereceuju GPU vise od 2/3 u real-time-u. Jer sam GPU ceka na CPU da odradi kalkulacije koje GPU ne radi. Mislim na mainstream virijante a ne na grafike tipa FireGL, Tesla, Quadro.
Tesko je sad oceniti koja je grafika apsolutno ispravna jer bi za to morao d apoteras gomilu testova, igara, filmova...jer neke prave matematike na GPU nema vec se za ljudsko oko sve to aproksimira, pa su game engine-i cesto brljavi i algoritmi se bez provere rezlutata vrte cak i na skoro neispravnim jedinicama
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Ne.Probaj da deinstaliraš fleshplayer pa ga ponovo instaliraj.Koja ti je graficka karta.ja sam takve probleme imao sa amd 5770 gde je takav problem bio zbog drajvera ali se to javljalo samo u brouzerima tj mozili. Ako se razumeš malo oko kompjutera pokušaj da izvuceš pa da ponovu uguraš tu kartu možda ne naleže kako treba.pokušaj da pomeraš malo kabl koji idi od graficke do monitora ili stavi neki drugi. Ako ništa od ovog nece onda pokušaj da staviš nekiu drugu grafiku kod tebe ili tu grafiku kod nekog drugog pa vidi kako ce da se ponaša.
Moguce da crkava al nemora da znaci.Pokusaj da spustiš klokove malo pa vidi kako ce ponaša ili zakljucaj da ne spusta klokove ili napravi neki profil za 2d režim sa vecim klokom.Mislim ovo je ako je pocela da srkava pa da se produži njen životni vek.
Prvo spusti klokove memorije, nadji stabilne vrednosti. Potom ucitaj BIOS karte na desktop racunara, uzmi NV bios editor, ucitaj taj BIOS, zadaj mu te stabilne vrednosti a mozes, za svaki slucaj, i da spustis jos malo, i tako editovanim BIOSom flesuj kartu ponovo. Ima da radi ko sat, bar jos mesec dana (salim se, radice i duze) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Sta sve moze da se odradi sa grafikom... I onda na oglasima naletis na super povoljnu karticu...
Puste ti igre sve radi, onda ti drugar posalje link za YT ti kliknes i dobijes splacinu...
Ne bih uzo polovnu grafiku sa oglasa pa da mi je za DZ daju...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Prvo spusti klokove memorije, nadji stabilne vrednosti. Potom ucitaj BIOS karte na desktop racunara, uzmi NV bios editor, ucitaj taj BIOS, zadaj mu te stabilne vrednosti a mozes, za svaki slucaj, i da spustis jos malo, i tako editovanim BIOSom flesuj kartu ponovo. Ima da radi ko sat, bar jos mesec dana (salim se, radice i duze :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Furmark jedva pipa memoriju al` zato GPU vadi dusu. Cim si u njemu dobio artefakte, pretpostavi sam sta je. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: probao sve zivo 3d mark prolazi ok sa skorom od 16000 ali u furmarku pr :: :: evo sta baca: http://prntscr.com/19agh :: :: dakle ovo je ili GPU ili vram :: :: do not fear CuMsHoT is here : ::
ima onaj drugi test, zaboravih kako se zove za memoriju
:: Furmark jedva pipa memoriju al` zato GPU vadi dusu :: Cim si u njemu dobio artefakte, pretpostavi sam sta je :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: probao sve zivo 3d mark prolazi ok sa skorom od 16000 ali u furmarku pr :: :: :: :: evo sta baca: http://prntscr.com/19agh :: :: :: :: dakle ovo je ili GPU ili vram :: :: :: :: do not fear CuMsHoT is here : :: ::
+1 za memoriju imam ja jednu takvu 6870 i i zbacuje mi te tackice kad otvaram novi tab i nekad pri pokretanju igre,ali u igrama radi najnormalnije i mining takodje,reklamiraj ako je u garanciji
:: Ne mora da znaci, ja sam imao kartu koja najnormalnije radi u svim igrama ali pri surfovanju zabada, dal` je BIOS bio problem ili je otisao mozda neki memorijski cip, ne znam, ali je problem bio do kartice :: Moze da proba sa drajverima, nije iskljuceno. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Pa ako se u igrama karta ponaša normalno onda verovatno nije riknula jer igre je najviše opterećuju. Verovatno te zeza flash ili neki plugin :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Ne mogu da se setim bio je jedan program u kome snizis direktno klokove i odmah istim tim programom proveris stabilnost klokova bez flesovanja i tih zaje.ancija.Ne mogu da se setim sad a imao sam taj program pre reinstalacije sistema.Zna li neko mozda o cemu pricam?
:: Ne mogu da se setim bio je jedan program u kome snizis direktno klokove i odmah istim tim programom proveris stabilnost klokova bez flesovanja i tih zaje.ancija.Ne mogu da se setim sad a imao sam taj program pre reinstalacije sistema.Zna li neko mozda o cemu pricam :: :: do not fear CuMsHoT is here : :: ::
Ah jagnje moje hteo sam da napisem Isus Hristos ali nije moglo da stane pa sam morao da skratim, pokusao sam cudo da napravim da mi nick bude Isus Hristos sin boziji, ali izgleda da moja cuda nisu kompatibilna sa ovom verzijom pc berze, pa sam morao kao i ostali smrtnici da stavim obican kratki username
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.