Ovako, imao sam u planu Asus MX 239H, i dalje mi je, ali zelim da se konsultujem po pitanju da li je dobar, ako ga neko ima, molim Vas iznesite svoje utiske, dobre, lose. Unapred hvala. Takodje Dell U2412H se dosta stavlja kao best for money monitor, da li je on bolji od ovog i da li njega da uzmem? Isto ko ga ima, neka se javi. Takodje ako neko ima neki drugi predlog za neki drugi monitor, neka slobodno iznese svoje misljenje.
U principu trazim 23-24 inca, cilj su igrice, filmovi u hd rezoluciji (1080p) i naravno normalan rad. Budzet mi je recimo 250e max.
Brate meni Sky predlozio a i na netu sam nasao dosta slicnih tema i uglavnom Dell U2412H dominira, ali sve zavisi za koliko para naravno. On za 200e je kazu najbolji u tom rangu. Ja isto kupujem monitor uskoro i najverovatnije cu njega. Srecno! :)
1.Znam da asus ima kvalitetniji ips panel (ah-ipa) ali ja bih ipak uzeo Dell u2312hm ili Viewsonic 2370smh-led. Nije ti potreban bolji monitor za igranje i gledanje filmova a potrosio bi oko 150e. 2.Ako bas hoces da potrosis preko 200e za monitor onda razmisli o kupovini Viewsonic vx2770smh-led ips. 3.Dell u2412m se isplati uzeti samo ako ti vise odgovara 16:10 ekran. 4.Sve sto sam napisao je moje licno misljenje a ti sam odluci da li ti se isplati da uzmes 23ni ili da dodas jos barem 50e za monitor od 24’.
Ja sam uzeo AOC i2367Fh 23` Thin-Bezel monitor. U radnji sam imao famozni 2312hm i jos par ips monitora i ovaj. AOC je imao ubedljivo najbolju sliku od svih a kostao je isto ili par stotina dinara manje od dell-a. Plus sto monitor ima zadnju nogaru pa nemora postolje da se montira ako neces nego mozes da ga postavis na sto kao foto ram. 3 godine garancije. Ja sam prezadovoljan.
Pa koja je razlika izmedju 16:9 i 16:10, mislim sta je bolje? 1200 u odnosu na 1080 je vece jel, tako da ce mi i slika biti razvucenija ako gledam 1080p film ili nece? Iskreno ne razumem se u to pa mi vi recite sta je bolje.
jesi ga probao preko VGA ili HDMI? AOC stvarno ima extra sliku
:: Ja sam uzeo AOC i2367Fh 23` Thin-Bezel monitor. U radnji sam imao famozni 2312hm i jos par ips monitora i ovaj. AOC je imao ubedljivo najbolju sliku od svih a kostao je isto ili par stotina dinara manje od dell-a. Plus sto monitor ima zadnju nogaru pa nemora postolje da se montira ako neces nego mozes da ga postavis na sto kao foto ram. 3 godine garancije. Ja sam prezadovoljan :: ::
Neće ti slika biti razvucenija nego će ti one crne linije gore i dole biti manje visine. Za igre se forsira 16:9 i tu nema nikakve dileme, a za ostalo kako tebi više odgovara.
:: Pa koja je razlika izmedju 16:9 i 16:10, mislim sta je bolje? 1200 u odnosu na 1080 je vece jel, tako da ce mi i slika biti razvucenija ako gledam 1080p film ili nece? Iskreno ne razumem se u to pa mi vi recite sta je bolje. ::
Koristim HDMI a sa VGA sam imao problema jer se desi da nece da pokaze sliku ponekad. Sa HDMI sve radi perfektno, drzim ga na stolu bez postolja, znaci nakosen je i opusteno tako nakosen i iz ugla kada gledam iz kreveta film ili sl ima isti prikaz kao i kada sedim ispred njega. Stvarno sam se prijatno iznenadio AOC-om. Inace ovaj model ima 5ms odziv sto je retko za IPS panel.
:: jesi ga probao preko VGA ili HDMI? AOC stvarno ima extra slik :: :: :: :: Ja sam uzeo AOC i2367Fh 23` Thin-Bezel monitor. U radnji sam imao famozni 2312hm i jos par ips monitora i ovaj. AOC je imao ubedljivo najbolju sliku od svih a kostao je isto ili par stotina dinara manje od dell-a. Plus sto monitor ima zadnju nogaru pa nemora postolje da se montira ako neces nego mozes da ga postavis na sto kao foto ram. 3 godine garancije. Ja sam prezadovoljan :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.