Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nakon čišćenja ne prijavljuje sliku!
STRANA 1 OD 1
aco Nakon čišćenja ne prijavljuje sliku! 01.06.2013. 13:04 T53281

status: user
broj poruka: 2788
Došlo vreme da očistim kućište. Milion puta sam ovo radio, al` ovaj put kada sam sve skakovao i pokrenem nema slike, žuta lampica na monitoru i čuje se beep ali duže traje.
Izvadio sam grafičku, lepo očistio i vratio. Isto sam i uradio sa ram memoriom. Vratio sve i samo se cuje duže beep i to je to. Nemam predstavu šta ovo znači. Sad ću sve izpočezka da uradim, možda sam nesto zaboravio...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Nakon čišćenja ne prijavljuje sliku! 01.06.2013. 13:25 #495582

broj poruka: 19012
izvadi memorije, graficku, izduvaj slotove, resetuj bios pa probaj.

:: Došlo vreme da očistim kućište. Milion puta sam ovo radio, al` ovaj put kada sam sve skakovao i pokrenem nema slike, žuta lampica na monitoru i čuje se beep ali duže traje
:: Izvadio sam grafičku, lepo očistio i vratio. Isto sam i uradio sa ram memoriom. Vratio sve i samo se cuje duže beep i to je to. Nemam predstavu šta ovo znači. Sad ću sve izpočezka da uradim, možda sam nesto zaboravio...
djodjo upravo zbog toga 01.06.2013. 13:28 #495583

broj poruka: 658

mrzim kad treba da ocistim kuciste, ali u mom slucaju znam u cemu je caka, jednostavo memorija me zeza i nece lepo da nalegne i ako ocistim sva 4 modula tj pinove i slotove, i kad treba da upalim cista lutrija, neki put nece da upali u opste i pisti, zatim po nekoliko puta ne prijavi sve module pa onda pocinje igra bez granica a par puta mi se desilo da sve prodje u najboljem redu. I kod tebe sumnjam da nesto nije dobro naleglo ili se mozda neka pci kartica, grafa, memorija izvukla, male su sanse da si nesto trajno sjebao ako si pazljivo cistio, samo treba otkriti sta, povadi sve, potom zabodi samo cpu, jedan stap memorije i grafu, reset cmos pa pali i otkrivaj.....

aco Re 01.06.2013. 13:29 #495584

Vadio grafu, menja slotove memoriji i ovaj put zuta lampica na monitoru, ali nema onog zvuka beep....

Edit: CPU nisam dirao, samo sam skinuo vent sa kulera da ocistim. Uradicuo sad opet sve polako, sa jednim stapom (imam 2x2gb). Sve sam lepo radio, izvadim, produvam i negde trljnem malo cetkicom, koja je bas meka....
djodjo ... 01.06.2013. 13:32 #495585

cmos? cpu? izvadi cpu, reset ploce, stavi cpu pa ponovo reset, mozda se samo zaglupela, kombinuj...
imarkovic Re: upravo zbog toga 01.06.2013. 13:37 #495587

to je zato sto su losi osiguraci sa strane na toj ploci. Moras pravo da ubacis memoriju do kraja i da rucno pritisnes stipaljke.. obicno na MSi-u rade to jako lose

::
:: mrzim kad treba da ocistim kuciste, ali u mom slucaju znam u cemu je caka, jednostavo memorija me zeza i nece lepo da nalegne i ako ocistim sva 4 modula tj pinove i slotove, i kad treba da upalim cista lutrija, neki put nece da upali u opste i pisti, zatim po nekoliko puta ne prijavi sve module pa onda pocinje igra bez granica a par puta mi se desilo da sve prodje u najboljem redu. I kod tebe sumnjam da nesto nije dobro naleglo ili se mozda neka pci kartica, grafa, memorija izvukla, male su sanse da si nesto trajno sjebao ako si pazljivo cistio, samo treba otkriti sta, povadi sve, potom zabodi samo cpu, jedan stap memorije i grafu, reset cmos pa pali i otkrivaj....
Blueberry .. 01.06.2013. 13:39 #495588

broj poruka: 1272
Izvuci ramove , izvuci bateriju na minut pa vrati, vrati jedan stap rama u prvi slot, i probaj.. naravno, proveri da li je sve ostalo na svom mestu...

aco Re 01.06.2013. 14:29 #495590

Vađenje baterije pomoglo. Radi kao zmaj sad. Hvala svima.
djodjo garantujem ti da je uzrok 01.06.2013. 15:43 #495594

zaglupljivanja ploce cetka koju si koristio za ciscenje , verovatno imas neku sa pvc nitima, trazi u nekoj farbari cetku sa drvenom drskom i prirodnom dlakom posto ti one nece praviti dok cetkas naelektrisanje po ploci i komponentama.

@imarkovic

Imam GA plojku, svaki put memorije i gurnem sto bolje da legnu u slotove a stipaljke su stvarno bulja i moram rucno da ih namaknem na memare posto same nece skroz da se vrate i zakljucaju pri ubadanju mem stapova, i pored toga tipujem vise da je uzrok slabog kontakta oksidacija na pinovima unutar slotova jer kad lepo suvom krpom prebrisem licne na memorijama i dobro istrljam a zatim bez paljenja kompa po 5-6 puta izvucem i stavim svaki stap ponaosob da bi time ostvario bolji kontakt unutar slota i naleganje komp upali iz prve bez problema sa detekcijom sva 4 modula

obradmi Dobro si prosao izgleda si imao elektrostaticki elektricitet 01.06.2013. 17:23 #495608

broj poruka: 7723
Mogao si tako da obrises bios ,morao bi chip na eprom programator.Asus predlaze
kada otvaras kuciste ,iskljucis sve ,rukama dodirnes uticnice na napajanju gde si izvadio kabl.
I nije lose da kad izvadis kabl ,da ukljucis power dugme 10 tak sekundi ,da isprazni sav elektricitet iz ploce.Vadjenje baterije ipak pokazuje da je problem bio bios.

tortojed staticki elektricitet 01.06.2013. 23:58 #495673

broj poruka: 10999
...

obradmi da sad videh 02.06.2013. 00:07 #495675

broj poruka: 7723
........

imarkovic Re: garantujem ti da je uzrok 02.06.2013. 00:17 #495676

eto, i posle nekom nije jasno zbog cega su asusove ploce skuplje za bednih 2.000din..

:: zaglupljivanja ploce cetka koju si koristio za ciscenje , verovatno imas neku sa pvc nitima, trazi u nekoj farbari cetku sa drvenom drskom i prirodnom dlakom posto ti one nece praviti dok cetkas naelektrisanje po ploci i komponentama
:: @imarkovi
:: Imam GA plojku, svaki put memorije i gurnem sto bolje da legnu u slotove a stipaljke su stvarno bulja i moram rucno da ih namaknem na memare posto same nece skroz da se vrate i zakljucaju pri ubadanju mem stapova, i pored toga tipujem vise da je uzrok slabog kontakta oksidacija na pinovima unutar slotova jer kad lepo suvom krpom prebrisem licne na memorijama i dobro istrljam a zatim bez paljenja kompa po 5-6 puta izvucem i stavim svaki stap ponaosob da bi time ostvario bolji kontakt unutar slota i naleganje komp upali iz prve bez problema sa detekcijom sva 4 modul
tortojed Ja koristim iskljucivo cetku sa PVC nitima. Nikada nisam imao 02.06.2013. 00:31 #495681

broj poruka: 10999
opisani problem, niti bilo koji drugi, a da ga je moguce pripisati ovoj cetki...

edit: radi se o cetki za farbanje metala i drvenarije - mozda i nije PVC.
imarkovic Re: Ja koristim iskljucivo cetku sa PVC nitima. Nikada nisam imao 02.06.2013. 00:44 #495685

nije bas dobra cetka za to, jer duboki su slotovi i kada cistis cetkom hoce da se zavuce prasina izmedju pinova i ne mozes da dohvatis to da isteras napolje, za to je samo kompresor

:: opisani problem, niti bilo koji drugi, a da ga je moguce pripisati ovoj cetki..
:: edit: radi se o cetki za farbanje metala i drvenarije - mozda i nije PVC
ramzesIII re.. 03.06.2013. 00:06 #495846

broj poruka: 1017

Ja imam nekoliko Gigabyte ploca i ubijaju me, dok u isto vreme par Msi-a rade kao zmaj. Takodjer i Biostar mi je odlican.
Na primer na dve ploce Gigabyte ne radi mi svaka memorija nego samo odredjeni modul.
Na jednoj ploci od cetiri slota radi samo onaj najdalji od procesora? Sta moze taj problem da uzrokuje, onako od oka mi deluje kao da je ploca savijena pod pritiskom kulera, ne znam da li je to moguce izgleda kao da memorija na blizim slotovima ne ulazi ravno?
imarkovic Re: re.. 03.06.2013. 09:40 #495857

Ne bih nista da ti kazem, sem da gledas da se ratosiljas tih Gigabyte-ova.

:: Ja imam nekoliko Gigabyte ploca i ubijaju me, dok u isto vreme par Msi-a rade kao zmaj. Takodjer i Biostar mi je odlican
:: Na primer na dve ploce Gigabyte ne radi mi svaka memorija nego samo odredjeni modul
:: Na jednoj ploci od cetiri slota radi samo onaj najdalji od procesora? Sta moze taj problem da uzrokuje, onako od oka mi deluje kao da je ploca savijena pod pritiskom kulera, ne znam da li je to moguce izgleda kao da memorija na blizim slotovima ne ulazi ravno
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs