Imam ovaj monitor nekoliko meseci, do sada je radio odlično. Danas sam primetio da je desna strana monitora tamnija i da je vidljiva pikselizacija, čak i sa nekih 50 cm daljine...jel imao neko sličan problem? Ovako izgleda, iako je izgleda izraženije golim okom http://i42.tinypic.com/2zdup1x.png Edit: ovde se bolje vidi, obratite pažnju na sat http://i42.tinypic.com/2ui8apw.png GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Napravio si PrtSc koji je interni proces. Ako mislis da mi na SVOM monitoru vidimo nesto sto se desava na TVOM monitoru, treba nam eksterni proces, npr. da slikas ekran fotoaparatom. Inace, nemoj da pricas da Dell nesto... nemoguce je to... ko bi rek`o...
Pokušavam da shvatim tvoj post ali mi ne ide nešto...`Proces` je snimljen i prezentovan, a na prtsc se jasno vidi razlika između leve i desne strane ekrana, pogotovo pozadina gadget sata, koja je siva i pikselizovana. Evo i fotoaparatom http://i41.tinypic.com/1znyfyw.jpg I ne znam koji je smisao poslednje rečenice? Kvari se i Dell i Zida Tomato, kakve veze to ima sa bilo čim? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: :: Napravio si PrtSc koji je interni proces :: Ako mislis da mi na SVOM monitoru vidimo nesto sto se desava na TVOM monitoru, treba nam eksterni proces, npr. da slikas ekran fotoaparatom :: Inace, nemoj da pricas da Dell nesto... nemoguce je to... ko bi rek`o.. ::
Nisam razmisljao o tome...korisno bi bilo da ste mi pomogli u vezi problema umesto da komentarisete moje poznavanje funkcionisanja kompa... Nego, probao sam da povežem monitor na htpc, i sa hdmi i sa dvi kablom, ista je situacija...sačuvao sam kutiju naravno, to je obavezno u današnje vreme...biće izgleda lamatanje sa servisom i garancijom, videćemo šta `stručnjaci` kažu... Edit: isključio iz stuje, uključio, isto... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
To je to onda, objasnio si sve, izgleda da je do panela. Pravac reklamacija, a inače po zakonu ambalaža nije obavezna da se razumemo, ne kupuješ ti kartonsku kutiju već ono što je u njoj. __________________ Scourge of PCBerza
:: Nisam razmisljao o tome...korisno bi bilo da ste mi pomogli u vezi problema umesto da komentarisete moje poznavanje funkcionisanja kompa.. :: Nego, probao sam da povežem monitor na htpc, i sa hdmi i sa dvi kablom, ista je situacija...sačuvao sam kutiju naravno, to je obavezno u današnje vreme...biće izgleda lamatanje sa servisom i garancijom, videćemo šta `stručnjaci` kažu.. :: Edit: isključio iz stuje, uključio, isto.. :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Slažem se, ali jedno je zakon, a drugo tumačenje zakona-pogotovo kad ga tumače trgovci sa srednjom školom. Ponovili su dva puta da čuvam kutiju, kao da planiraju da ga upakuju pokvarenog i preprodaju. Pre neki dan mi bila dvojica iz SBB-a, zezao nešto modem, kažu ako nije ispravan, da im nađem kutiju, inače moraju da ga naplate?! A evo ta kutija stoji dobrih 6-7 god na ormanu, skuplja prašinu...skrenuh sad od teme, ali eto... Nosim na reklamaciju da videćemo... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: To je to onda, objasnio si sve, izgleda da je do panela. Pravac reklamacija, a inače po zakonu ambalaža nije obavezna da se razumemo, ne kupuješ ti kartonsku kutiju već ono što je u njoj :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Nisam razmisljao o tome...korisno bi bilo da ste mi pomogli u vezi problema umesto da komentarisete moje poznavanje funkcionisanja kompa.. :: :: Nego, probao sam da povežem monitor na htpc, i sa hdmi i sa dvi kablom, ista je situacija...sačuvao sam kutiju naravno, to je obavezno u današnje vreme...biće izgleda lamatanje sa servisom i garancijom, videćemo šta `stručnjaci` kažu.. :: :: Edit: isključio iz stuje, uključio, isto.. :: :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
Ajd ovo za printscreen na stranu, ali zasto nisi napravio fotografiju pod pravim uglom i jednu izbliza da vidimo te pixele? Ovako, pod ovim uglom izgleda kao obican ips glow.
http://i40.tinypic.com/2j5e53m.jpg http://i44.tinypic.com/30ct6x0.jpg Nije primetno kao golim okom, ali mislim da se vidi GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Ajd ovo za printscreen na stranu, ali zasto nisi napravio fotografiju pod pravim uglom i jednu izbliza da vidimo te pixele? Ovako, pod ovim uglom izgleda kao obican ips glow :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 :: ::
Nosi to na reklamaciju.A sad sto se tice kutije.To je prva stvar da sam kupio i u radnji su mi naglasili da moram da sacuvam kutiju 6 meseci da bi vazila garancija.Sad dal je glupost ili ne tako je bilo.Mislio sam da je to samo u toj radnji dok nisam kupio TV pre par meseci.U toj radnji su mi i `napisali` da moram da sacuvam kutiju godinu dana zbog garancije.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
prozivate coveka zbog slike, a ako je prntscr ok, a sa fotoaparata nije, zna se da je do monitora. i jos to strucno nazivate interni i eksterni proces...
Pa javljam šta je bilo. Nadam se da neće biti opštepoznatog preganjanja... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
1. Korisno je znati. 2. Nije se videlo na snimku, niti je tada jos bio postavljen. 3. Sta fali nazivima?
:: prozivate coveka zbog slike, a ako je prntscr ok, a sa fotoaparata nije, zna se da je do monitora. i jos to strucno nazivate interni i eksterni proces.. :: :: :: ::
U roku od 7 radnih dana kada je reklamiran u radnji u kojoj je uzet...Valjda neće biti drugih bisera... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ekterni proces (relativno u ondosu na ono sto se odvija unutar chipseta) je kada pritisnes dugme na tastaturi. U toj relaciji je onda ono sto u chipsetu aktivira akciju po pritisnutom dugmetu interni proces. Ukoliko si student ili diplomirani inzenjer da znas da vecina ljudi ovde nisu i ne znaju kakav je tacan naziv toga u strucnom udzebeniku ali se sa lakocom koristimo zdravom logikom.
Printscreen u ovom slucaju jeste interni proces koji se odvija unutar internih komponenti racunara, chipset-a, cpu-a, gpu-a i ram memorije u kojoj na kraju zavrsi. Monitor je samo izlazni uradjaj koji moze da nam da uvid u krajnji rezultat tog internog procesa ali onoliko tacno koliko je sam ispravan, a posto mi prvenstveno sumnjamo u njegovu ispravnost sam test printscreen-om je potpuno apsurdan. Treba nam eksterni proces/procedura da bi utvrdili ispravnost monitora, dakle proces koji ce se desiti ekterno u ondosu na printscreen proces, a to je fotografisanje sadrzine monitora.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.