Elem, odlucio sam da zamenim Sapphire 6950 2gb dual fan(otkljucani shaderi pomocu switcha, ali je nisam klokovao do sad). Skoro sam poceo da igram Far Cry 3 i kad stavim sve na ultra, 1920x1200...vidim da se graficka muci i nije bas igrivo. Mislim, neko bi mozda i ovako igrao, ali ja volim kad ide glatko. Hocu da se spremim za Total War Rome II, koji sam uzeo (preorder)
Posle dugo guglanja, citanja berze i drugih foruma, najblizi sam da uzmem MSI GTX 670 PE za oko 40k din... Ono sto bih mozda pre uzeo jeste MSI 7970 Lightning, ali ga nesto nema...ili ga nema u radnjama koje meni odgovaraju.
Da li je prelazak na ovu 670 vredan tih para? (gubim strpljenje za izlazak novih karti)
Moju 6950 bih prodao (uzeta pre oko godinu dana-imam fiskalni racun, jos je u garanciji), ali ne znam koliko da trazim za nju.
Ostatak konfiguracije: i5 2500k @4.5ghz...Noctua NH D14 Asus P8Z68 V/GEN3 Kingston Genesis 2x4gb 1600mhz Seasonic 750w
Fala
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
140-160e mozes dobijes.. Ali ipak sacekaj neki novi gpu.
:: Elem, odlucio sam da zamenim Sapphire 6950 2gb dual fan(otkljucani shaderi pomocu switcha, ali je nisam klokovao do sad). Skoro sam poceo da igram Far Cry 3 i kad stavim sve na ultra, 1920x1200...vidim da se graficka muci i nije bas igrivo. Mislim, neko bi mozda i ovako igrao, ali ja volim kad ide glatko. Hocu da se spremim za Total War Rome II, koji sam uzeo (preorder) :: :: Posle dugo guglanja, citanja berze i drugih foruma, najblizi sam da uzmem MSI GTX 670 PE za oko 40k din... Ono sto bih mozda pre uzeo jeste MSI 7970 Lightning, ali ga nesto nema...ili ga nema u radnjama koje meni odgovaraju :: :: Da li je prelazak na ovu 670 vredan tih para? (gubim strpljenje za izlazak novih karti :: :: Moju 6950 bih prodao (uzeta pre oko godinu dana-imam fiskalni racun, jos je u garanciji), ali ne znam koliko da trazim za nju :: :: Ostatak konfiguracije :: i5 2500k @4.5ghz...Noctua NH D1 :: Asus P8Z68 V/GEN :: Kingston Genesis 2x4gb 1600mh :: Seasonic 750 :: :: Fala :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
http://is.gd/w77osn gtx 650 ti boost 14800 dinara tj 130 evra nova sa 3 godine garancije. http://is.gd/6Jvf2A Varijanta sa 2 gb je 2000 skuplja no i ova sa 1 gb je jaca od te tvoje (nema razlike u performansam 1 ili 2 gb ali u nekim igrama možda zahvali memorije) http://is.gd/gk8Vp9 Koliko možeš da je prodaš pa proceni sam.6870 ide 80-90 evra a ta tvoja verovatno 100 i to je cena za koju možeš da je prodaš.Probaj 110 evra. Jurnjava za frejmovima na ultra podešenja je isipanje iz šupljeg u prazno.Imaš i sad igara koje nemožeš da normalno poteraš ni sa najjacim kartama.To se pravi veštacki da bi se grafike i prodavale.ja sam odustao od te jurnjave.Spustiš na high ili very high ili midium pa pogledaj dal vidiš neku razliku.Razlike i ako ima je toliko mala cak nemožeš ni da kažeš dal je to high ili ultra.Sve te karte su veoma skupe i mislim da se to uopšte ne isplati.Eventualno da dodaš nešto malo pa na neku varijantu gtx 660 recimo cisto da odoržiš korak u novoj klasi i da kasnije to možda prodaš malo bolje ili da eto imaš sigurnost garancije još 3 godine. Ako ideš ovom mojom logikom a ne tvojom onda prodaš to za 110-100 evra dodaš još 70 i izmeš ovako nešto. http://is.gd/akEH0E Pogledaj gore u onom prvom linku koliko dobijaš sa ovom kartom u odnosu na tvoju a koliko bi imao sa nekom od 40 000 dinara.
Nemoj da si lud da prodajes za 100e.. odmah ce neki preprodavac da stavi posle za 130 min.
:: Elem, odlucio sam da zamenim Sapphire 6950 2gb dual fan(otkljucani shaderi pomocu switcha, ali je nisam klokovao do sad). Skoro sam poceo da igram Far Cry 3 i kad stavim sve na ultra, 1920x1200...vidim da se graficka muci i nije bas igrivo. Mislim, neko bi mozda i ovako igrao, ali ja volim kad ide glatko. Hocu da se spremim za Total War Rome II, koji sam uzeo (preorder) :: :: Posle dugo guglanja, citanja berze i drugih foruma, najblizi sam da uzmem MSI GTX 670 PE za oko 40k din... Ono sto bih mozda pre uzeo jeste MSI 7970 Lightning, ali ga nesto nema...ili ga nema u radnjama koje meni odgovaraju :: :: Da li je prelazak na ovu 670 vredan tih para? (gubim strpljenje za izlazak novih karti :: :: Moju 6950 bih prodao (uzeta pre oko godinu dana-imam fiskalni racun, jos je u garanciji), ali ne znam koliko da trazim za nju :: :: Ostatak konfiguracije :: i5 2500k @4.5ghz...Noctua NH D1 :: Asus P8Z68 V/GEN :: Kingston Genesis 2x4gb 1600mh :: Seasonic 750 :: :: Fala :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Aj mi objasni kako ce neko da kupi nesto ovako za 140-160 evra kad za 130 imaš nešto što je jace.Do pre mesec dana je možda i moglo ali samo možda.Doduše možda se neko i upeca :) Izneo sam po meni sasvim realnu procenu sa kojom može da je proda a ne da stoji na oglasima danima da bi na kraj spustio cenu.No svakako može da pogleda kako se krecu cene a na kraj krajeva reci ce ako želi za koliko je na kraj prodao.Nekad postiji spisak želja al realnost ujeda.Doduše nekad se nekom i posreci :) Inace ne završih.Ako si vec odlucio da ideš na nešto jace onda ti je najbolja kupovina amd 7950 koja se overklokuje najbolje od svih karti u nama poznatoj istoriji :) pa dostiže lako amd 7970. http://is.gd/jHE4wd
Evo ovde pogledaj koliko može svaka 7950 da se overklokuje (svaka sa malo boljim hladjenjem kao što je i ova koju sam ti predložio) http://is.gd/6E0jhS http://is.gd/GSxDO1 evo je ova o kojoj sam govorio.
:: Aj mi objasni kako ce neko da kupi nesto ovako za 140-160 evra kad za 130 imaš nešto što je jace.Do pre mesec dana je možda i moglo ali samo možda.Doduše možda se neko i upeca :) Izneo sam po meni sasvim realnu procenu sa kojom može da je proda a ne da stoji na oglasima danima da bi na kraj spustio cenu.No svakako može da pogleda kako se krecu cene a na kraj krajeva reci ce ako želi za koliko je na kraj prodao.Nekad postiji spisak želja al realnost ujeda.Doduše nekad se nekom i posreci : :: Inace ne završih.Ako si vec odlucio da ideš na nešto jace onda ti je najbolja kupovina amd 7950 koja se overklokuje najbolje od svih karti u nama poznatoj istoriji :) pa dostiže lako amd 7970 :: http://is.gd/jHE4w :: :: Evo ovde pogledaj koliko može svaka 7950 da se overklokuje (svaka sa malo boljim hladjenjem kao što je i ova koju sam ti predložio :: http://is.gd/6E0jh :: http://is.gd/GSxDO1 evo je ova o kojoj sam govorio.
:: Jurnjava za frejmovima na ultra podešenja je isipanje iz šupljeg u prazno.Imaš i sad igara koje nemožeš da normalno poteraš ni sa najjacim kartama.To se pravi veštacki da bi se grafike i prodavale.ja sam odustao od te jurnjave.Spustiš na high ili very high ili midium pa pogledaj dal vidiš neku razliku.Razlike i ako ima je toliko mala cak nemožeš ni da kažeš dal je to high ili ultra.Sve te karte su veoma skupe i mislim da se to uopšte ne isplati.
Za strategije i MMO tu Nvidia dobro dodje jer masa tih naslova voli fiziku... E sad moj savet ti je da sacekas 760 TI ...Ja isto planiram da uzmem Rome Total War i ceo nov sistem de ce izgleda biti 3570K ili haswell sve zavisi od konacnih cena novotarija... Graficka barem u mom slucaju 760TI za sad e vidcemo njenu cenu imas za 40 000 680....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Znaci, ti njemu predlazes da menja HD6950(otkljucanu) - za GTX650ti BOOST 1GB?
I mislis da bi dobio primetno povecanje u performansama?
100e je malo za tu karticu, 120-130e izvlacis lagano, ako ne i 140(uz malo srece!)
Da se ne lazemo, ni GTX660 nije pravi upgrade.
Zapravo, nista ispod 670 i 7950 nije pravi upgrade.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: http://is.gd/w77os :: gtx 650 ti boost 14800 dinara tj 130 evra nova sa 3 godine garancije :: http://is.gd/6Jvf2 :: Varijanta sa 2 gb je 2000 skuplja no i ova sa 1 gb je jaca od te tvoje (nema razlike u performansam 1 ili 2 gb ali u nekim igrama možda zahvali memorije :: http://is.gd/gk8Vp :: Koliko možeš da je prodaš pa proceni sam.6870 ide 80-90 evra a ta tvoja verovatno 100 i to je cena za koju možeš da je prodaš.Probaj 110 evra :: Jurnjava za frejmovima na ultra podešenja je isipanje iz šupljeg u prazno.Imaš i sad igara koje nemožeš da normalno poteraš ni sa najjacim kartama.To se pravi veštacki da bi se grafike i prodavale.ja sam odustao od te jurnjave.Spustiš na high ili very high ili midium pa pogledaj dal vidiš neku razliku.Razlike i ako ima je toliko mala cak nemožeš ni da kažeš dal je to high ili ultra.Sve te karte su veoma skupe i mislim da se to uopšte ne isplati.Eventualno da dodaš nešto malo pa na neku varijantu gtx 660 recimo cisto da odoržiš korak u novoj klasi i da kasnije to možda prodaš malo bolje ili da eto imaš sigurnost garancije još 3 godine :: Ako ideš ovom mojom logikom a ne tvojom onda prodaš to za 110-100 evra dodaš još 70 i izmeš ovako nešto :: http://is.gd/akEH0 :: Pogledaj gore u onom prvom linku koliko dobijaš sa ovom kartom u odnosu na tvoju a koliko bi imao sa nekom od 40 000 dinara.
Ne nego sam reko da je gtx 650ti boost za skoro dve klase bolja kartica a košta 130 evra za1 gb i 150 evra za 2 gb.Bolja je i od 6970 inace.Kako ce neko da plati 130 ili 140 evra karticu koja je slabija od ove koje sam ti pomenuo.Možda jedino ako ne prati dešavanja u zadnjih mesec dana od kad se ova karta pojavila. http://is.gd/UdoN8W Dao sam linkove gde se vide relativne performanse a evo link od zadnje igre gde je radjen benchmark. http://is.gd/CUsjsu Reko sam mu da zameni za nešto bolju gtx 660 jer nema razloga da stalno baca novac na nešto što je presipanje iz šupljeg u prazno ako je vec resio da baca novac a to je razlika u doplati do 18-19000 dinara za gtx 660 a time i dobija dodatnu garanciju od 3 godine. U nastavku sam reko da ako vec hoce da baca novac da je bolja varijanta da uzme amd hd 7950 nego amd 7970 ili gtx 670 jer ce uz overklok da prestigne ove dve a za 10 000 manje bacenih dinara. Slažem se da je pravi apgrejd to što on hoce da uzme ali je to mnogo para a pitanje je sta time dobija.Dali ce igra da bude neznam 10-20 procenata lepša.Nece. U tome je stvar.Imace samo više frejma u igri.Ranije se znalo kad staviš igru na high umesto na midium a ono sve blješti a sad ????
Iako se slazem, cinjenica je da ce 6970 otici za tih 130e.. Zasto pokloniti nekome 30e. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ne nego sam reko da je gtx 650ti boost za skoro dve klase bolja kartica a košta 130 evra za1 gb i 150 evra za 2 gb.Bolja je i od 6970 inace.Kako ce neko da plati 130 ili 140 evra karticu koja je slabija od ove koje sam ti pomenuo.Možda jedino ako ne prati dešavanja u zadnjih mesec dana od kad se ova karta pojavila :: http://is.gd/UdoN8 :: Dao sam linkove gde se vide relativne performanse a evo link od zadnje igre gde je radjen benchmark :: http://is.gd/CUsjs :: Reko sam mu da zameni za nešto bolju gtx 660 jer nema razloga da stalno baca novac na nešto što je presipanje iz šupljeg u prazno ako je vec resio da baca novac a to je razlika u doplati do 18-19000 dinara za gtx 660 a time i dobija dodatnu garanciju od 3 godine :: U nastavku sam reko da ako vec hoce da baca novac da je bolja varijanta da uzme amd hd 7950 nego amd 7970 ili gtx 670 jer ce uz overklok da prestigne ove dve a za 10 000 manje bacenih dinara :: Slažem se da je pravi apgrejd to što on hoce da uzme ali je to mnogo para a pitanje je sta time dobija.Dali ce igra da bude neznam 10-20 procenata lepša.Nece. U tome je stvar.Imace samo više frejma u igri.Ranije se znalo kad staviš igru na high umesto na midium a ono sve blješti a sad ??? :: :: ::
Sad ce valjda da se pojave Titancici, pa ce valjda cene starih karti malo da odu dole. Ne znam samo kad ce HD8000 serija, ali ne verujem da cemo ni na nju dugo cekati. S druge strane, zbog Far Kraja, Krajzisa, Metroa i slicnih igara nikada ne bih kupovao novu kartu. Sto neko od kolega rece, te igre su namerno neoptimizovane kako bi se bacale pare na nove graficke, a ni onda ne mozes da ih igras ko covek.
Ma sta vam je ljudi, kada sam video da i sa titanom u krizi3(max) pada fps na 25-30 shvatio sam da je sve to pre svega gubljenje novca, pa sve ostalo po redosledu...
Sto se tice same teme, u mom slucaju nikada ne bih dao tu kartu ispod 125-130e kada vidim za kakve starudije su dobijali gomilu novca... Takodje, ne bih prodavao punokrvnu 6970-icu za nesto sto mi nece obezbediti bar 40-50% bolje performanse.
:: Sad ce valjda da se pojave Titancici, pa ce valjda cene starih karti malo da odu dole. Ne znam samo kad ce HD8000 serija, ali ne verujem da cemo ni na nju dugo cekati :: S druge strane, zbog Far Kraja, Krajzisa, Metroa i slicnih igara nikada ne bih kupovao novu kartu. Sto neko od kolega rece, te igre su namerno neoptimizovane kako bi se bacale pare na nove graficke, a ni onda ne mozes da ih igras ko covek
Ne uzimaj sad nista, pasce cene drasticno vema uskoro, strpi se jos samo malo.
A i nije da imas neku integrusu i slicno pa ti kao frka, te fore na ultra max i slicna sranja to zaboravi i sa titanom, a on kosta 1000e.
Neoptimizacija i namerno jebanje fps-a da bi se kupovale nove karte, a sto covek iznad lepo rece da te jebe neko ako provalis razliku izmedju ultra i very high, ali ces zato da primetis fps sa 40 na 60 kad ode...
Idi na gtx 670 ili 7950, nista ispod toga, jebes upgrade od 15-20% a pucas tonu para.
Ali, sto bi uopste menjao tako odlicnu kartu, kad sam ja npr igrao FC3 singleplayer na matoroj NV Gainward GT240 i nemam ama bas nikakvih tehnickih (grafickih) zamerki. Da li je full, ultra, mega, giga ne bi znao, al` ja sam uzivao i bio prezadovoljan igrom. Prodavati odlicnu kartu i dodavati jos ~300e je po meni bacanje para...
Dodje mi da se ponekad isplacem kako ljudi umeju da uzivaju u igri a nisu optereceni sa grafickim detaljima.Sa kartom od 5-6000 dinara lepo se izigraju a ja sa kartom od 200+ evra kad stavim na ultra i kad mi to sve onako jedva ide na 35 frejma a ja držim na tim ultra detaljima pitaj boga zašto.Srecom ove godine sam se opametio pa namestim igru na 60 frejma bez aa ili na 2x nije mi bitno da je na ultra i to je to :) Slažem se da je nekad greota neke karte prodavati za male pare ali to je realnost jer dolaze nove bolje jace lepše.Pazi ta cak i dobro stoji koliko loše stoje recimo gtx 460 koje se prodaju za 70 evra a koji je ekvivalent toj karti u prodavnicama.Amd 7770 koja je iznad 10 000 za najjeftinije modele pa onda malo jace 7790 i gtx 650ti za 13000 dinara.Nekako u tom segmentu nema nvidie a opet je karta 70 evra i to kolko ih oceš cak stoje nedeljama neprodane kao i brdo 6850 kartica mada za ove traže 10 evra više e sad kolko se prodaju za 80 evra to je vec drugo pitanje.Neznam, neke karte nisam nikad prodavao nego sam ih kad odsluže svoje kao rezervne karte davao ljudima kojima je to trebalo.
Drago mi je da jos ima ljuidi koji vole da stvarno uzivaju u igri i da sve leti savrseno na 60 frejmova, umesto toga, sve se odvrne na desno i igra umire na 30 fps-a a padovi su onda katastrofalni jer idu garant nekad i na 20-25...
Dok je razlika giga mega ultra detalji i samo jedna opcija ispod smesna vizuelno ili se maltene ne vidi, ali se zato vidi skok u fps-u i to ocigledno, bode oci.
Dve i kusur godine drzah gtx 470, tako cu i ovu 670. Na dve i kusur menjam graficke i uzmem sa doplatom da sam opet miran, a eto, nisam gadljiv da sa very high spustim na high.
Ako sad vec hoces da uzmes kartu idi na 7970 jer je daleko jaca u vecini igara od 670. Mozda ces imati 8 fps manje u strategijama ali zato u svim drugim igrama (npr Crysis,Far Cry i sl.) 7970 dere 670 a i cene su im iste.
Dobro, sad ova je konkretno kostala 9K pre 3 godine :D I da sam se izigr`o izigro sam se, i jos cu dok ne crkne (nadam se jos 2-3 godine). Dobra prica, realan gameplay, zanimljive misije u SP, extra grafika (npr AC3, FC3, LA Noir...) i uzivas za male pare .)
:: Dodje mi da se ponekad isplacem kako ljudi umeju da uzivaju u igri a nisu optereceni sa grafickim detaljima.Sa kartom od 5-6000 dinara lepo se izigraju a ja sa kartom od 200+ evra kad stavim na ultra i kad mi to sve onako jedva ide na 35 frejma a ja držim na tim ultra detaljima pitaj boga zašto :: ::
...Ne znam sta da radim. Sinoc sam resio da je menjam, odspavao, probudio se, otisao na posao, vratio se sa posla, procitao Vase komentare i... sad verovatno necu da uzimam nista.
Da li se zna kad izlaze NV 7..(bez 780 molim) i amd 8... serije i da li ce biti znacajno jace od 670 ili 7970 u tom cenovnom rangu? Nisam pratio, pa ne znam kad treba da se pojave kod nas. Ako moram da cekam kraj godine, onda ga jebes, uzimam sad. Ako ce se pojaviti u naredna 3-4 meseca..onda mozda sacekam.
Hvala svima na savetima
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.