Ima da se nadje u Americi,sad mi drugar kaze u nekim radnjama i za ispod 650$,kod nas lopovi em promenili kurs em dodali jos,klasicna pljacka.
Jedva cekam da vidim pocetak juna i cene haswela kod nas,ima i to da naduvaju,a realno bi trebalo biti 10% vise nego ivy,na kraju cu da uzmem i5 3470 i h77 neku plocicu,cisto da da moze sve korektno da radi,i mrs u tri pm.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Isto sam i ja to reko do duse nisam napisao ovde :) Stvarno smo Banana Republic ... Koliko vidim i ja ce da bude 3570K i cao zdravo....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Ima da se nadje u Americi,sad mi drugar kaze u nekim radnjama i za ispod 650$,kod nas lopovi em promenili kurs em dodali jos,klasicna pljacka :: :: Jedva cekam da vidim pocetak juna i cene haswela kod nas,ima i to da naduvaju,a realno bi trebalo biti 10% vise nego ivy,na kraju cu da uzmem i5 3470 i h77 neku plocicu,cisto da da moze sve korektno da radi,i mrs u tri pm :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ako dodje do malog pojeftinjenja,jer treba bolja ploca,a neki minimum su one za 10k(mada je to mnogo tanko).Ima doduse odlicnih asrock ploca za oko 10k,ali one njihove 2 godine garancije me kopkaju.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
koje crno pojeftinjenje, moze biti samo poskupljenje....
Ranije imao sam izbor izmedju intel q9550 i i5-760 (izmedju starog i novog Socket-a, izabrao sam q9550 i ddr2... Neverovatno da je q9550 kasnije bio skuplji od 760-tice, josh kad sam prodao q9550 i dd2 veoma malo sam dodao i pazario intel 2500k koji sam takodje prodao za dobru kintu.... Danas 2500K je skuplji od 3570K.... Tako da se nenadate da ce 3570k znacajno pojeftiniti, mozda ode za 10evra nize, ali kad osvane novi Socket haswell-a i prodje 2-3 meseca bice 3570K skuplji od 4570K...
Kad se pojavila karta bilo je s moje strane nagadjanje koju formulu ce da koriste.Dali ce biti ista brojka a iza evro ili ce biti konvertovano po kursu.Nekad se ide s jednim a nekad sa drugim odnosom cena (retko kad) a najcešce nesto izmedju.Zadnja karta koja me zanimala bila je gtx 650ti boost koja je izašla na americko tržište sa cenom od 170 dolara a kod nas je došla sa cenom od 17000 (msi varijanta) dinara što znaci da je i u evropi koštala nekih 150 evra. Kolko vidim ove karte nema još na tržištu evrope a ispravite me ako grešim ali sam vido da ce cena biti 650 dolara maericko a 650 evra evropsko tržište.U americi toliko i košta a u evropi je još nema.Tako da ako je 650 evra bice nekih 74000 dinara.
Zanimljivost je da se evropski kupci ne bune sto sve placaju vise nego gringosi...
Nas ne ubrajam u evropljane posto smo postali vagina bez dna moze da nas jebe ko hoce ali nam dance nece dotaci...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Amerika nije privilegovano trziste... to je NAJ VECE trziste na svetu ...Sto znaci nece da naruce 20 BMW 330i nego bato 10 000 ... Isto je za komponete i sve ostalo ... U ostalom jel neko izvaljuje da je 650 dolara 650 evra? po kom osnovu ? Dolar je najjaca valuta (naftai mnoge druge bitne stvari se racunaju u dolarima) e sad sto po vrednosti nije Euro to je druga prica.... elem 650 dolara je 503 eura..... pitaj te EU jebenu cemu to ? zasto Euro tezi da se nosi sa dolarom ? kad je to nemoguce ..... Kako bilo Ameri diktiraju Eu to podrzava i gleda svoj deo a mi potrosaci zna se desni ambar levo i pusti glas i zapevaj beeeeeee beeeeeee
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Americko tržište je dugo privilegovano.Tamo je sve mnogo jeftinije.Imperija je to : :: :: ::
Evropa ni ne gleda da se nosi sa SAD... Jednostavno 2001 kad se desilo ono sto se desilo, tada su SAD krenule u rat bez pokrica... Nema para nastampaj koliko treba... i odnos us$ vs. Euro je sa 1.22:1 za nekih pola godine otisao na 0.8:1 (kasnije i 0.67:1)... a onda su i evropljani poceli da stampaju pare kako bi svoju ekonomiju zadrzali konkurentnom... Jedino su svajcarci ostali prilicno uspavani tako da im se SF skoro izjednacio sa us$... tako da im je privreda trpela gubitke a onda su i oni malo nastampali cisto da vrate neki normalni paritet medju valutama...
Kasnije su tu stvar uvideli i kinezi pa su i oni nastampali para iako su se dugo protivili no popustili su pod pritiskom gringosa... a i ekonomije generalno... buduci da sve sto je proizvedeno u kini ima cenu izrazenu u njihovoj valuti koja se kasnije preracunava u sve ostale uglavnom us$...
Neko bi pomislio da su SAD duty free, ali nije tako i oni imaju VAT kao i EU, ali i pored svega cene i dalje bivaju daleko nize... nego drugde u svetu... cak i u slucaju kad proizvodjac nije izvorno SAD kompanija...
A ako neko misli da je SAD vece trziste od E.U. tesko se vara... ipak u E.U. ima vise ljudi sa manje sirotinje nego u SAD... ali formiranje cena i dalje ostaje misterija... jedino me interesuje da li se mozda neko seca kakve su bile kad je us$ bio vredniji od Evra... ja ne mogu da se setim...
Inace bas me interesuje da li se vec formirao redi ispred EMMI-ja za prvu nabavku... ili ce kao i do sada da pomenutu kartu kupi par ljudi a ostali bacaju zdrak na njih ko na nosioce svetla (vatre)...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Amerika nije privilegovano trziste... to je NAJ VECE trziste na svetu ...Sto znaci nece da naruce 20 BMW 330i nego bato 10 000 ... Isto je za komponete i sve ostalo .. :: U ostalom jel neko izvaljuje da je 650 dolara 650 evra? po kom osnovu ? Dolar je najjaca valuta (naftai mnoge druge bitne stvari se racunaju u dolarima) e sad sto po vrednosti nije Euro to je druga prica... :: elem 650 dolara je 503 eura..... pitaj te EU jebenu cemu to ? zasto Euro tezi da se nosi sa dolarom ? kad je to nemoguce ..... :: Kako bilo Ameri diktiraju Eu to podrzava i gleda svoj deo a mi potrosaci zna se desni ambar levo i pusti glas i zapevaj beeeeeee beeeeee :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Americko tržište je dugo privilegovano.Tamo je sve mnogo jeftinije.Imperija je to : :: :: :: :: :: ::
Kao prvo jedna firma drzi MONOPOL za maloprodaju bez pravog konkurenta (ALTI-emmi, winwin,practic), Kao drugo imam 3 uvoznika koja razmuenjuju robu medju sobom i dogvoaraju se ko ce sta da prodaje i svi drze cenu ! Sta dalje mozes da ocekujes nema prave konkurencije.
Sve je to tacno sto si naveo plus beznacajno trziste ovaj nasa Banana republic... A sto se tice Amera raspitaj te se malo bolje ... najvece su trziste fazon od 100 svetske robe (koja je kvalitetna) 99% oni imaju ... Kod njih najjeftinija tastatura 5 dolara kod nas 10 evra ??? .. Pritom akcije non stop .... A ovde ? da ne preicam....
:: :: Kao prvo jedna firma drzi MONOPOL za maloprodaju bez pravog konkurenta (ALTI-emmi, winwin,practic), Kao drugo imam 3 uvoznika koja razmuenjuju robu medju sobom i dogvoaraju se ko ce sta da prodaje i svi drze cenu ! Sta dalje mozes da ocekujes nema prave konkurencije. :: :: Pozdrav :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: ::
Svi koji se igraju na jednom monitoru standardne full hd rezolucije ili eventualno 16:10 varijante, apsolutno ne moraju da uzimaju bilo sta iz nvidijine 7xx serije, jer je jako mala dobit na toj rezoluciji u odnosu na par karti iz viseg segnmenta iz prosle sezone:
gtx 670 / gtx 680 7950 / 7970
Ko ima nesto iz gtx 6xx ili amd 6xxx njemu ce da legne ko dupe na nosu nesto iz 7xx od nvidije kad se malo srede cene i odu dole.
Znaci dva komada u slinavku po ceni jedne 780-ice. Hahahaha, dobra racunica. Sto ce reci, kada bi se obe karte maksimalno klokovale, jedna 780-ica bi bila jaca mozda nekih 10-15% procenata od jedne 680-ice. Znaci sramota.
Ja evo sa GTX660 se ne žalim uopšte, svaki naslov danas mi fercera u 1080p.
Crysis 3 na ultra prešao, Battlefield 3 takodje na ultra, Metro Last Light na ultra, framerate u proseku preko 40fpsa, sasvim dovoljno za igranje. __________________ Scourge of PCBerza
Kada se bas sve odvrne, ne mozes imati bas 40-ak fps-a, ali ako se malo filteri i jebeni AA koriguje, kao sto si i sam rekao moze se lepo igrati u 40-50 fps-a.
I sve je to super na 60hz monitoru, ali kada imas 120hz monitor i jednom probas neku zahtevnu fps igru na 80-90fps-a, posle ti je sve boranija. Mene je to i upropastilo, pa sam posle dokupio jos jednu 480-icu kako bih ganjao 60+ fps.
:: Ja evo sa GTX660 se ne žalim uopšte, svaki naslov danas mi fercera u 1080p. :: :: Crysis 3 na ultra prešao, Battlefield 3 takodje na ultra, Metro Last Light na ultra, framerate u proseku preko 40fpsa, sasvim dovoljno za igranje
Pa ako se ne promeni nacin razmisljanja,ne uvede konkurencija i red u Banana Republic sto da ne... ne mora amerika moze i Nemacka gde god je zdrava konkurencija i normalan zivot...
:: Pa ti onda spakuj tu sivu zagrizenu jabuku i pravac preko atlantika kad je ta Amerika toliko lepa :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Sto je najgore ljudi sebe ubedjuju da igrica izgleda mnogo lepse sa ukljucenim AA,ja bi onda ovako: Ja podesim detalje grafike AA ukljucen i iskljucen (naravno on ne zna koja sam podesavanja stavio) i nek igra 5 minuta igricu i ne bi mogao da provali koja sam podesavanja stavio :)
A sta HARDCORE gameri dobiju zauzvrat sto daju za karticu 1000$ i MOZE SVE DA TERA KO NISTA :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.