NVidia - novi WHQL drajver - 320.18 ZWER od drajvera! U MetroLL-u...
STRANA 1 OD 2
tortojed
NVidia - novi WHQL drajver - 320.18 ZWER od drajvera! U MetroLL-u...
25.05.2013. 13:38
T53190
status: user broj poruka: 10999
sada imam 1-2 fps-a vise nego sa 320.00 (nisam probao 320.14 beta). Sta rade ovi ljudi u eNvidiji, ne znam, ali da znaju svoj posao - znaju (za razliku od, hhm, hm, hm)...
Torti bas i ne odgovara ova nagla promena vremena :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Prvo to što ti se dešava se lako vodi kao variranje framerate-a, a drugo gde tu ima poboljšanja sa 1 fpsa više? : :: :: Čak nisi ni izmerio framerate u istoj sceni :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
He, he - nisam dao one screenshots od ranije (ne bih da se...
25.05.2013. 14:04
opet vracam na onu scenu u tunelu - sa madmoazel snajper, da ne pogubim checkpoints) nego sam poredio ovo najnovije, tacku do koje sam stigao, pa ko veruje - veruje, ko nece - nije moralno, more bre!
Usput: izasao je i novi eVGA precisionX (4.2), pa ko voli, nek izvoli (ja ga pretpostavljam Afterburner-u)... - - - - - - - - - - - - - - - - - - Za one koji su propustili proslu epizodu moje tv serije u boji: fps mi se u Metro-u krece u opsegu 40-60, a max angazman ventillatora je 60% (podeseno u Precision-u). @Daum: pri redu velicine ``40``, 2 frejma iznose 5%, pa ti sad vidi koliki je dobitak ostvaren SAMO promenom drajvera... - - - - - Ne, cenjeni Gligo, nisam meteopata (ali sam, sa pojavom prvog Metro-a postao...Metropata, he, he...)... Hajde Gligorije, 79 mu frejmova poljubim, izmeri i ti, ako te ne mrzi, da vidimo, radi li ovaj drajver ovako ``magicno`` i sa 660-kom...
Re: Lepo. Moj zet je zagrizeni WOTista, ali jos uvek vozi 9600-ticu -
25.05.2013. 16:26
status: user broj poruka: 1219
g550m 2gb ja imam na laptopu . Racunar 6870.
:: ne znam da li ce i serija 9xxx da profitira od ovako friskog drajvera... Ipak sam mu javio, pa neka apgrejduje - sto je dzaba i b0gu je drago.. :: :: ::
Ne moze (malopre sam ga pitao). Izvini. Mozda ces ga poznati -
25.05.2013. 19:36
legendarni je ``kamper`` i vozi iskljucivo jeftinije tenkove (uglavnom T34, ima potpuno free account - taj ne bi 5 dinara dao za ``unapredjenja``, tolika je stipsa, he, he!). Nikada se ne zalece - ceka da poletarci izginu pa da on ``pokupi`` polurazbijene neprijateljske tenkove...
Evo, dok ovo pisem, preti mi, kibajagi, ali se smeska, necu biti bijen (uh - ponekad nije lako biti shurak)... - - - - - - Ali, ako igras COD4, mogao bih malo da te izrazbijam... Igram u ``sobama`` na GameRanger-u. Dojavi mi svog nick-a...
Ali kad vidim GPU temperature na 80+C dize mi se kosa na glavi
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Nikakav rat mi ne vodimo, Slash-boy, osim dok igramo COD, MOH, MW...
25.05.2013. 21:06
Ali, sto se temperatura tice, trebalo bi da znas (najmanje) dve stvari:
1. Fermi (gk100) je PRAVLJEN da izdrzava 80+ *C. I, gle, to i cini: 480-ka, kazu, ide i do 90, u full-u, naravno, i rock-stabilna je. Citava enciklopedija je o tome napisana. Ne mora niko da veruje - dovoljno je da se informise pa da ZNA (sta ce mu verovanje/neverovanje, pored ZNANJA?).
2. Ove karte, >>> http://url.ie/hhno , medjutim, aa, jok - nisu sposobne da se izbore sa tolikim temperaturama pa...seru kvake!
-91C overheating HIS 6870 -Help with XFX 6870 overheating (100 C!) -Overheating AMD XFX 6870 -AMD HD 6870 Temp. 160 degree celsius, Overheating - Forum (au, bre, ovaj je bas zglajzao! -tortojedova primedba-)
Sirote Crvenkapice - oprljise prstice ni krive ni duzne... Lepo je rekao onaj Englez: nisam dovoljno bogat da bih sebi mogao da priustim jeftine stvari...
To je stvar afiniteta.. Ako je GPU operativan ili mu je to radna defaultna temperatura tako da se izrazim nema tu nikakve frke. Drugo je ako karta trotluje na visim temperaturama,to vec stvara problem. Ne govorim sad ovo vezano zbog Fermi 1 ,ako cemo tako kroz istoriju AMD ima osetno toplije chipove pa i dan danas vec zato sto je to sasvim normalna pojava . E sad,ako neko ne voli stock hladjenja postoje aftermarket resenja ili na kraju krajeva vodeno hladjenje
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Ali kad vidim GPU temperature na 80+C dize mi se kosa na glavi :: :: ASUS M5A78 :: AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EV :: 2X2GB HYPER X BLU @160 :: MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/115 :: WB BLUE 50 :: LC POWER 550 :: THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS ::
Za tortu: igram iskljucivo WOT to mi je stalno na racunaru dok ostale igre predjem i obrisem i kao i tvoj zet jos nisam kupio nista vozim Tear I i II ali maksimalno nasvirane, imam preko 5000 bitaka i 5800 unistenih tenkova za ovih osam meseci koliko igram!!!
Za slasha: u potpisu vidis sta ja imam u Masini (malo modifikovani Fermi) koji jos nije presao 60`C, ventilatori na 55%RPM. Znam da WOT nije nesto zahtevna igra sto ces prvo reci igram ja i NFS dosad sve odigrao, TombRaider, Warhammer serijal, AofE, Heroje, Call of Duty, Medal of Honor, Battlefield, P&C Avanture. Igram u rezoluciji 1600X1200 (LG F900P) sve na MAX. i dosad nisam uspeo da oznojim graficku iako nemam klimu u kuci!!! Mislim da su ova prepucavanja oko Intel-AMD i Nvidia-AMD totalno nepotrebna, svako vozi sta mu odgovara i u skladu sa mogucnostima .-)
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
Nisam ni mislio na prepucavanje NV->AMD, AMD->Intel vec da ne volim da vidim toliko toplu komponentu u kucistu ma kakva ona bila. Imao sam GTS 450 (leadtek), ta karta je tek na 80+ stepeni povecavala obrtaje venta (izem ti bios pa je Afterburner fan profil intervencija bila neizbezna) Isto teko imao sam 3850 AGP, single slot varijanta... majko moja to je bila grejalica, kada se kulerce napuni prasinom terala je i na 110 stepeni (ali na kratko,i ugasi sama sebe). Zato ne bolim tople komponente, a moj sistem hladjenja je da toplota karte ide navise ka CPU i cim je karta toplija, toplili je i procesor.
@torto, nista licno, vidis da sam imao problema i sa nv i sa ADM, ni jedna kompanija nije savrsena. A sto se pregrevanja tice... to je u 90% slucajeva kriv hladnjak, ostalih 10% brljavi cip.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Ma nema nikakve ljutnje, ni na koga - znam na koje si prepucavanje
26.05.2013. 16:51
mislio pa sam tako i odgovorio: poenta je u tome da niti se sve karte greju isto, niti ista temperatura podjednako ``prija`` svim kartama (neke podnose tu i tu temperaturu dok druge na njoj ``padaju``)...
Ulicni sleng rodjeni, zalim slucaj... Ah, da... prezime je austrougarskog porekla, malko si omanuo. Ovo zadnje si sigurno razumeo, barem sam se potrudio jelte...
He, he - svaka cast, Austrougarche, i oprosti mi - tvoj nastup, do sada, na Forumu, cinio mi se ``shyptarski`` pa sam to povezao sa ``Adzem, Adzemovic, Dzemo, Dzem-Sultan... Vershten zi?
Sve je oprosteno lepi, znam ja da bi uzivo svi ovi pridevi izostali, tako da je opustena prica :):):)
:: Zalim slucaj i ja - zivim u nekoj drugoj ulici.. :: :: He, he - svaka cast, Austrougarche, i oprosti mi - tvoj nastup, do sada, na Forumu, cinio mi se ``shyptarski`` pa sam to povezao sa ``Adzem, Adzemovic, Dzemo, Dzem-Sultan... Vershten zi
Jedan od fenomena koji su me oduvek fascinirali je - dosada.
26.05.2013. 18:47
Nista manje nisu zanimljivi nacini na koji se ljudi brane od nje: na primer, kloniranje... Sta veli sirotan? Luvox? Do pre pola sata, klonirani jadnicak se zvao ``n-wc sholja`` (dupla nula, prostorija bez broja)... Izgleda, prejeo se gowana pa mu je potrebna ``medecina``...
Samo 5% do maksimalno 10% pacijenata ima potrebu u fazi ozdravljenja za medikamentima. Svakako da odluku o tome treba doneti posto se putem CCT-a uverimo da je ovako nesto stvarno potrebno. Ako covek nije siguran, onda obavezno treba osam sedmica nakon konfliktolize dati dva puta dnevno 2-4 mg prednizolona retard ili oko jedne petine te doze deksametazona. Ovo se daje kasno pre podne i uvece. Kod ovakvih doza, u ovom vremenu, ne treba ocekivati neka sporedna dejstva. Nakon osam sedmica doza se može redukovati na 1 x 4 mg prednizolona retard dnevno.
:: Samo 5% do maksimalno 10% pacijenata ima potrebu u fazi ozdravljenja za medikamentima. Svakako da odluku o tome treba doneti posto se putem CCT-a uverimo da je ovako nesto stvarno potrebno. Ako covek nije siguran, onda obavezno treba osam sedmica nakon konfliktolize dati dva puta dnevno 2-4 mg prednizolona retard ili oko jedne petine te doze deksametazona. Ovo se daje kasno pre podne i uvece. Kod ovakvih doza, u ovom vremenu, ne treba ocekivati neka sporedna dejstva. Nakon osam sedmica doza se može redukovati na 1 x 4 mg prednizolona retard dnevno :: ::
+1 ....... znaci da se radi o poluproizvodu. Nek prodaju to nekom drugom, ovde se ljudi opametili jos od serije 8800.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Ali kad vidim GPU temperature na 80+C dize mi se kosa na glavi :: :: ASUS M5A78 :: AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EV :: 2X2GB HYPER X BLU @160 :: MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/115 :: WB BLUE 50 :: LC POWER 550 :: THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.