ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Da mi je neko pricao da cu na ovakve pozitivne kritike da naidjem na benchu vala ne bih mu verovao!
NVIDIA možda nije donela sa novom generacijom ništa zaista novo, ali je GTX 780 nedvosmisleno sjajan proizvod. Reč je o najboljoj grafičkoj karti sa jednim grafičkim procesorom na tržištu, ukoliko izuzmemo suludo skupi GTX Titan koji je tu više kao donosilac publiciteta kompaniji, nego pravi proizvod. Sa druge strane, preporučena cena od 540 evra u samom startu GTX 780 čini grafičku kartu koju je zapravo moguće posedovati. Kada se sve to uzme u računicu, nije teško doneti presudu. Sjajan proizvod, po ceni koja je više nego korektna uz očigledan skok u performansama. Školski primer dobro odrađenog posla.
Jako mala razlika za skoro duplo manje pare u odnosu na Titan. Mozda je ovo bilo vec odavno planirano samo sto kupci Titana ostadose `odrani` :D
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Jako mala razlika za skoro duplo manje pare u odnosu na Titan :: Mozda je ovo bilo vec odavno planirano samo sto kupci Titana ostadose `odrani` : :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda ::
Kad bi bila 540 , a ne 700 eura kao sto nasi prodaju ....
23.05.2013. 15:46
status: user broj poruka: 1272
Mozda ljudi sa naseg sajta mogu da je dobiju za te pare,obicni smrtnici ne, izgleda da cemo opet da pravimo promet drugim drzavama... ja u drugoj turi ocekujem i da poskupi jbg...
I mene je zacudila cena ,cak sam se ponadao ali uz dozu nepoverenja. Ipak je izgleda stamparska greska ,treba da stoji 640 eur jer sad gledam cene po Nemackoj..Uglavnom su takve..Videcemo sta ce se dalje i kako odvijati..
I 7970 kad je izasla,bila je slicnog cenovnog ranga pa su posle sekli cenu!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pored gtx 780 titan izgleda smesno performanse iste a duplo jeftinije a da ne pricam tek kad se klokuje lepe parice su uzeli za titana sad za 780 ali opet kazem SLI se danas vise isplati spojis lepo 2x660 das 40000 i imas performanse skoro kao titan ne vidi poentu da se daje 800-1000e za graficku ejj bre pa sa gtx 680 moze lepo da se igra crysis 3 i metro a o ostalim igricama tek da ne pricam .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
Ako nadjem kartu do 550 eur 99% cu da je uzmem i to zato sto mi sad odgovara single varijanta dok ne stigne Cosmos 2 pa cu onda razmisljati eventualno o SLI . Inace Titan dizajn je fantastican ..Karta je bukvalno za izlozbu.
Ne treba mi 60 fps hitno :)) al 30-50 moze, jbg koliko god bio jak hardver ipak taj hardver treba da sluzi necemu a realno gtx 680 moze lepo da se igraju nove igrice a kamoli ako uparis neku sli kombinaciju .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Ne moze sve da se tera u 60 fps :D :: :: Ako nadjem kartu do 550 eur 99% cu da je uzmem i to zato sto mi sad odgovara single varijanta dok ne stigne Cosmos 2 pa cu onda razmisljati eventualno o SLI :: Inace Titan dizajn je fantastican ..Karta je bukvalno za izlozbu :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Kakvih crnih 60fps-a, pogledaj malo neke kvalitetnije snimke na you tubu i videces da jedan titan ne moze da se izbori sa krizom, tek dva komada daju tecan gejming(50+fps) Titan je karta za entuzijaste, neko zdravo razmisljanje mi govori da najjaci modeli(680/7970) trebaju da teraju krizu(nove igre) na 50+fps, a ispada da trebaju dve karte za entuzijaste(2 soma evra) pa da se to postigne. I to sve pricam o 1080p rezoluciji, sto ce reci da ni dva titana nisu dovoljna za vece dijagonale i rezolucije...
Glupo je dalje komentarisati, vestacki jebavaju nesto i ne dozvoljavaju ti da sa kartama od 350-400e igras sve na maksimumu.
Kad prelistam svoje stavove i afinitete,pored toga sto sebe smatram entuzijastom - uzivam u dobrom hardveru hi end karte i to najviseg moguceg ranga sam kupovao da bih igrao u maximalnom dozivljaju,ono sto igra moze da ponudi a nisam obican korisnik vec kombinujem grafiku po svom ukusu ,subjektivnom vizuelnom dozivljaju kroz filtraciju ,AA+AF i ostale moguce efekte koja danasnja tehnologija moze da pruzi.
U vreme kada je izasao Crysis generalno je opravdao svoju hardversku zahtevnost i postavio standard ali je u to doba kada je standard bila 1680x1050 rezolucija Crysis mogao da se igra sa 2xAA sa 8800 GTS 512 (G92) u oko 30 fps i da to bude igrivo. Kasnije kada je izasao GTX280 i te kako je bilo lufta za fluidniji gaming.
Danas u industriji igara nemamo apsolutno nikakav pomak,desi se po koji naslov koji obecava (Crysis 3 je defenitivno jedan od) a ostalo je trash! Igre su sve ruznije i gore a sve zahtevnije!
Slazem se,nekad je Hi End hardver imao svoju svrhu,sada za neki 50+ fps-a treba dve takve karte i dubok papreni dzep! Opet sa druge strane zavisi sve i od afiniteta tj setovanja. Ja sam sa GTX660 Ti u Crysis 3 sve na Max + FXAA imao oko 40 stabilnih fps sto implicira da bi SLI radio zlo i naopako.. Opet to je jedna igra a i opet treba dve karte.Za neki dobar ugodjaj sa jebenim forisranjem MSAA treba GTX690.
Ne bih znao tacno da kazem koja je igra namerno zategnuta a koja ne.. Recimo znam da Rusi imaju malo zajeban engine i da su im finansije slabe a da je opet Metro Last Light koliko toliko optimizovaniji od prethodnog dela.. FPS sve na max bez SSAA je negde oko 60.(GTX680 def klokovi)Bude i preko 70 ali se kretao u opsegu od 55-60.Verovatno ima uticaj i procesor tj kompatibilnost/uskladjenost komponenti ali opet to se i ocekuje od korisnika koji zeli da ima hi end kartu mora da ima i adekvatnu platformu..
I tako,u globalu se slazem,standardi su se izmenili u svakom pogledu. Gaming je postao izvestacen,cene karti su na silu nabijene i sve vise se ide ka tome da bude sve skuplje a sve vise dobijamo na kasicicu..Apsolutno nije bitno sta je uzrok ili da li postoji vec da mi krajnji korisnici ispastamo kako god okrenes!
Sta je tu je..Svako svojom glavom,voljom i dzepom razmislja :) Po meni trenutno best buy je GTX660 Ti SLI ,takva kombinacija + OC razbija i mami osmeh na licu!
Nemama reci gadjate se ovde euricima. Da prostis jebe mi se za igircu ili dve koje stalno baguju sa fps. To je njihov problem nek naprave igricu kakao valja necu valjade da dajem 600+ eurica za grafilku da bi mogao da imam 60 fps. Me bezi bre nemoj da ste smesini. Ovo je totlano bolesno!
Davno nisi pametnije zborio. Kad sam ja pričao isto, mislio si da je napad na nvidiju. Ok je da se gura nova tehnologija u trilingu proizvođači hardvera, Microsoft i proizvođači igara i da se prisiljavamo da kupujemo novo, ali, stvarno bolje. Jesmo možda ovce ali ne tolike. I sam vidiš da vizuelnih pomaka nema ili su, u najmanju ruku, smešni, ili, kreteni ih (zlo)upotrebljavaju u igrama totalno iritantno i bzvze.... tek o procesorima i jezgrama potrebnim za `fluidnu igru` neću da balavim, jer, za koga god navijali, pa i tih 8 jezgara AMD-a u kozolama, ja vam samo mogu reći zloguki pisko-moor zakon: što više jezgara je potrebno za igru, to je gluplji AI protivnika i kraća igra koju igrate. sseronje. Šta ja znam, još da se nadamo nekom pomaku usled unapređenja platformi za (sve) konzole, sve se glupo nadajući kako je tehnologija pentiuma III i tamo neke zaboravljene generacije video procesora u sadašnjim konzolama jedini uzrok što igre stagniraju... ali ja mislim da nije. Scena je zatrovana krupnim kapitalom i imbecilnim `studijima` a-la-Hollywood, dok mi čeznemo za nekim pravim, evropskim filmom-igrom, sa šmekom, muzikom, feelingom, a ne samo da se zadnjice likova iz igrice na mesecu presijavalju u duginim bojama LGBT zajednice.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
hahaha, carski. Ko to rece bese, da se vise filmica nagledao u nekoj igrici, nego sto je stvarno igrao...
:: Davno nisi pametnije zborio. Kad sam ja pričao isto, mislio si da je napad na nvidiju :: Ok je da se gura nova tehnologija u trilingu proizvođači hardvera, Microsoft i proizvođači igara i da se prisiljavamo da kupujemo novo, ali, stvarno bolje. Jesmo možda ovce ali ne tolike. I sam vidiš da vizuelnih pomaka nema ili su, u najmanju ruku, smešni, ili, kreteni ih (zlo)upotrebljavaju u igrama totalno iritantno i bzvze.... tek o procesorima i jezgrama potrebnim za `fluidnu igru` neću da balavim, jer, za koga god navijali, pa i tih 8 jezgara AMD-a u kozolama, ja vam samo mogu reći zloguki pisko-moor zakon: što više jezgara je potrebno za igru, to je gluplji AI protivnika i kraća igra koju igrate :: sseronje :: Šta ja znam, još da se nadamo nekom pomaku usled unapređenja platformi za (sve) konzole, sve se glupo nadajući kako je tehnologija pentiuma III i tamo neke zaboravljene generacije video procesora u sadašnjim konzolama jedini uzrok što igre stagniraju... ali ja mislim da nije. Scena je zatrovana krupnim kapitalom i imbecilnim `studijima` a-la-Hollywood, dok mi čeznemo za nekim pravim, evropskim filmom-igrom, sa šmekom, muzikom, feelingom, a ne samo da se zadnjice likova iz igrice na mesecu presijavalju u duginim bojama LGBT zajednice :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Da se ne lazemo.Ova karta je stvarno vrhunski proizvod i daje odlicne performanse. Licno po meni da je cena malo niza bila bi idealnija kupovina ..
Svakako i ja ulazem nade da ce te konzole postaviti nov standard i za PC segment jer u suprotnom ne vidim neku blistavu buducnost pc gaminga koliko zbog same gaming industrije ,koliko zbog hiperprodukcije.
Da je reicmo 350-400 pa hajde ali 600-700 eura to bolest. dajes za 25% bolje prformanse 350e. Pa ti vidi. U redu je ako nekom treba za posao to pozdravljam ali za igru. Automtski to treba poslati na lecenje!
:: Da se ne lazemo.Ova karta je stvarno vrhunski proizvod i daje odlicne performanse :: Licno po meni da je cena malo niza bila bi idealnija kupovina . :: :: Svakako i ja ulazem nade da ce te konzole postaviti nov standard i za PC segment jer u suprotnom ne vidim neku blistavu buducnost pc gaminga koliko zbog same gaming industrije ,koliko zbog hiperprodukcije :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
mislim da nije bolest kupiti nesto sto mozes sebi priustiti, vec zadovoljstvo.. bolest je pedofilija, ubijanje i sl.
:: Da je reicmo 350-400 pa hajde ali 600-700 eura to bolest. dajes za 25% bolje prformanse 350e. Pa ti vidi. U redu je ako nekom treba za posao to pozdravljam ali za igru. Automtski to treba poslati na lecenje :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: Da se ne lazemo.Ova karta je stvarno vrhunski proizvod i daje odlicne performanse :: :: Licno po meni da je cena malo niza bila bi idealnija kupovina . :: :: :: :: Svakako i ja ulazem nade da ce te konzole postaviti nov standard i za PC segment jer u suprotnom ne vidim neku blistavu buducnost pc gaminga koliko zbog same gaming industrije ,koliko zbog hiperprodukcije :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Bekam (za neupucene onaj fudbaler) se osisao masinicom na celavo ono max kratko pre par godina, i to je platio oko 300 $ ali to je bio neki fensi frizer. E sad, ja mislim da je Bekam bez obzira sto ima para da ih pali ili cepa ako zeli, ipak ispao debil i to veliki pozer debil.
E, sad mi vec totalno nije dobro, bolest uzima maha...:D
:: http://videocardz.com/42496/colorful-introduces-igame-gtx-780-kudan-and-igame-gtx-titan-ultr :: :: Mogli su kartu da nazovu i Kangal :)) :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda ::
:: Ovo zelim da vidim kako se ponasa i kakav potencijal ima. :: :: http://videocardz.com/42549/msi-teasing-geforce-gtx-780-lightning-at-compute :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda ::
Da vidim kakva je zverka u pitanju.. Meni se slaze onaj Gaming Edition :))))
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.