Koliko para vredi sada ova moja grafa iz opisa, koja bi bila odlična da se parkira mesto nje a da služi par godina bez da me traumira oko nabavke nove a da je pristupačna (čitaj, ne preko 200 jura)? Edit: Takođe ni marka nije bitna. Hvala unapred.
:: Koliko para vredi sada ova moja grafa iz opisa, koja bi bila odlična da se parkira mesto nje a da služi par godina bez da me traumira oko nabavke nove a da je pristupačna (čitaj, ne preko 200 jura) :: Edit: Takođe ni marka nije bitna :: Hvala unapred :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-5021
Ja tu grafiku nebi uzo nikad mislim u današnje vreme pored nekih drugih polovnih ali recimo 50 evra stavi pa vidi kako ce da se razvija situacija.Daleko od toga da je to loša karta štaviše :) E sad koji je apgrejd posle te koju imaš.Neka 7950 ili nešto u tom rangu a jedina koja je tu negde a da je 200 evra je 7870 myst.7870 obicna je nesto slabija al je tu negde a i nema ih osim kolko vidim safirove.E sad kolko se secam jedna od njih ima neki problem a tema je i na ovom forumu ustvari citava jedna serija je felericna sto priznaje i sam safir a kod nas se još uvek nalaze u prodaji ili možda grešim.Imaš i gtx 660 koja je znatno jeftinija a tu je sa 7870 i košta 18000 pa je svakako bolja kupovina.Imaš i znatno jeftinije gtx 650ti koja je nekih 13-ak procenata slabija od ove dve a košta 15000 dinara.Tu je i pitanje kvaliteta i garancije. Da ja sad uzimam iso bi na 650ti boost 130 €,gtx 660 160 € ili 7870 myst 210€ koja je preko pa onda ostaje ponovo 7870 za 200 € al ne ta jedna safirova koja je kolko ja znam sa nekim problemom.Poenta je da za desetak procenata bolje performanse placaš 70 evra više što mislim da uopšte nije isplativo.
Imam Asus DCII V2 i karta je necujna, ne greje se i gura svaku igru koju sam igrao u 1080p na max podesavanjima sa igrivim fps-om. Svaka preporuka sa moje strane. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Hvala drugari. Više naginjem prema 7870, koliko mi se čini, malo glomaznija je što se performansi tiče, ako je verovati HW compare-u, a i verujem na reč kada već neki kažu da nemaju pritužbi. Dodaću ovde još koje pitanjce, kada se raspitam po prodavnicama koje mi nude (asus, sapphire...)
Uvek znači garancija. Ranije sam pazario, polovno ili ne, uvek sa solidnom garancijom. Bilo ko od vas poseduje ovu MSI 7870? Do sada nisam pazario MSI grafe, zaista nemam iskustvo pa da znam ako imaju neku začkoljicu.
Bolja ti je kupovina gtx 660ti cak i sa dve godine garancije jer kolko vidim ima dva ventilatora a znatno je jeftinija od konkurencije a to je ili 7870 xt (nije obicna 7870) kao i od 7950 a kako se pokazalo u novijim igricama prednost ide malo na stranu nvidie. U svakom slucaju dobijaš petnestak procenata bolje performanse s njom doduše sa godinom garancije manje.Nju sam eto prevideo jer nisam ni vido da ima tako jeftine gtx 660 ti za 210 evra. http://is.gd/UdoN8W ovde imaš da uporediš relativne performanse karti koje misliš da pazariš pa se sam preracunaj.
Interesantno. Sad sam u rebusu, oko 15-20% boljih performansi i godinu dana garancije za, koliko videh, vrlo malu novčanu razliku. http://www.hwcompare.com/13140/geforce-gtx-660-ti-vs-radeon-hd-7870/ Malo me sada bune konfliktni rezultati sa više komparacija, da budem iskren.
Zaista nemam favorita među Nvidia-e i ATI-a, retko kupujem a do sada sam maltene neizmenično pazario, planiram samo da grafu, kao što nisam ni ovu, ne menjam jedno 3-4 godine.
Za sada ne planiram da igram bilo šta na rezoluciji većoj od 1440X900, nemam veći monitor.
Amd je bila povoljnija kupovina u svakom segmentu.Sad se to promenilo pa je amd konkurentan samo sa 7870 xt tj myst karticom na našem tržištu.Za 10 procenata bolje performanse u odnosu na gtx 650ti treba da platiš 7-8000 dinara više što je smešno.
Koju god kartu da uzmes neces pogresiti bices miran duze vreme na toj rezoluciji na visokim detaljima. Ako vec promenis monitor i uzmes full hd onda ne bas toliko dugo na visokim detaljima.
Na tom sajtu ne dobijaš podatke koji ti trebaju jer su potpuno razlicita arhitektura da bi vido prave performanse kartica koje su ovakve. 7850 gtx 650ti 7870 gtx 660 7870 xt (myst) gtx 660ti odnosno difoltno i 7950 ali ona ima znatno veci oc mogucnosti pa je ipak iznad ove dve ali je za ovu potrebno da ima bolju izvedbu da bi se dobro overklokovala. http://is.gd/OCRnAa Gtx 660ti i 7950 nisu mnogo jace od 7870 jer ih overklokom 7870 dostiže ali i ove dve mogu dobro da se overklokuju al poenta je da je ipak klasa iznad 7870 i u klasi sa gtx 7870xt tj mist u izvedbi jedne firme gde je sistem hladjenja ipak lošiji.E sad pitanje je dal te kartice uopšte i ima na tom linku koji je dat. Inace ja trenutno imam msi karticu i izuzetno su pouzdane.bilo je nekih problema sa 7850 i to je što se tice msi-a na našem tržištu.Malo je bucniji nego gigabajt ili asus tako da je u zadnje vreme moj favorit gigabajt.Ovaj palit ima isto solidno hladjenje.Sve se na kraj svodi na cenu. gtc 650ti 1 gb 14700 din gtx 650ti 2 gb 15100 din (sad vidim da je cena od juce otisla gore na 16400 baš šteta :( ) 7850 1gb 16400 7850 2 gb 18500 gtx 660 18400 dinara (isto otišla cena od juce na 19500) 7870 22900 din 7870 xt 23900 gtx 660ti 23900
Možda je bolje da ne spominjemo više cene na forumu jer odma ono povoljno ode gore :)
hahaha, da pomisli čovek da su čuli da ću možda da pazarim. xD Hvala puno. Izgleda da će ipak na kraju cena presuditi i najpovoljnija ponuda na koju naletim između ove dve kartice.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Tako je.To je non referentni OC model + sto je nVidia manji potrosac. 7870 je sporija i od obicnog modela kamo li od ovog. Za tvoje potrebe treba ti karta koja je stabilna ,tiha i kvalitetna. Za ove pare nemas nista bolje + sto si sa nV siguran sto se tice stabilnosti i kvaliteta,drivre da ne pominjem..
Ima par korisnika ovaj model pa ako procitaju moj post nek se jave i prenesu ti utiske.. Po meni je to bez kompromisa! Mislim sto se mene tice mozes da uzmes sta je tebi drago,ja ti predlazem najbolje a svakako ti odlucujes.Meni je svejedno.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nemam problem sa Nvidiom, kao ni sa AMD-om, imao sam dobra iskustva sa obe firme. Bitno mi je da kupim nešto, kao što rekoh, što mi neće tražiti zamenu za godinu i po (idealno bi bilo mnogo više), neće crkavati odmah posle ultrakratke garancije, konfliktovati sa kompom a nadasve ne ubijati me u pojam kilavim fps-om. Sad, dolazi li sa crvenim il zelenim slovcima na etiketi, meni nije bitno. :D
Ako kažete da je ovo odlična kupovina, verujem na reč, lovim tu, ako se ne javi još 50 jura za TI verziju ili za nešto jače. (što će slabije da biva, čini mi se) :D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.