Pozdrav, bio sam kod prijatelja neki dan i ocistili smo komp od prasine posto idu sad ovi malo vreliji dani. On fura Sapphire HD 4870x2 povelika i poteska karta i koliko sam ja primjetio podosta se i grije. Uradio sam par screen shoot-ova u GPU-z. Sad ne znam da li su temperature normalne karta je radila u idle rezimu, a ja nisam imao iskustva sa dvoglavim kartama. http://i1203.photobucket.com/albums/bb394/aocsuper/1.gif
I juce mi stigao nekakav komp u njemu HD5970 sve radi super u 2D modu ali cim se pokrene nesto zahtjevnije drajveri pucaju da li je graficka crkla ili sta ? Drajvere sam reinstalirao ali nista.
Pa temperature su ok jer su i meni bile tako oko 60 stepeni koliko se secam samo mi ovo oko slika baš nije jasno.U prvom nizu pokazuje da je gpu umesto 750 500 mhz kao i niža memorija a to nebi tako trebalo da bude kao da su i ovde pukli drajveri :) Za 5970 pokušaj da spustiš klok za gpu ili za memoriju ili da staviš neke dosta starije drajvere pa vidi kako ce s njim ili odradiš sistem pa sve ovo od ponovo, nema tu mnogo filozofije
Ako ti u tom momentu zakucavanja zakoci slika, pukne crn ekran (obicno, mada moze biti i u drugim bojama) i posle toga izbaci `Driver failed but has recovered...` grafa riknjava, tj. neki cip na njoj, moze biti gpu, memorija, mozes samo da nagadjas. Ocisti lepo drajvere, stavi nove i ako opet zakuca, baci je u kantu. Budi pre toga siguran da imas adekvatno napajanje, posto 5970 dosta vuce struje, ipak su to 2 x 5870 na jednom pcb. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ako je karta ociscena probano sa poslednjim drajverima ili nekim starijima, i uvek puca na 3d testovima moze da ide u kantu opusteno.
Inace svaka karta koliko god skupa bila ima rok trajanja/radne sate, oni se skracuju sa velikim zagrevanjem pa hladjenjem karte, zato furune krace zive od hladnih karti. A to je realno matora karta koja je bila ko zna koliko silovana u ko zna kom kucistu sa ko zna kojim nabijanjem visokim temperaturama.
Inace poreklo karte, iz austrije, sa buvljaka, stiglo kao neispitano sa limunda?
Vec sam ti rekao u jednoj temi da ne radim to tj ni veze nemam niti idem po austriji po buvljacima..haha Napisao sam vec odakle karte su kod mene, nemam razloga da lazem uopste.
Ma gde ja kazem da lazes, nigde. Ako si rekao stvarno se ne secam, nisam mislio da te kao vredjam ili slicno, nego je samo poreklo karte dovoljan pokazatelj zasto karta ne radi kako treba , ako me kapiras.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.