Nije potrebno potrositi toliko para za dobar monitor. Uzmi neki od provereno dobrih IPS monitora koji kostaju izmedju 150-170e. Jedino se isplati dati oko 210e za monitor ako nisi odusevljen wide monitori (16:9) pa bi ti verovatno odgovarao DELL U2412M. Mislim da je najisplativije kupiti Dell u2312hm, ViewSonic VX2370SMH-LED, LG IPS234V-PN ili Dell S2340L a ako hoces nesto bolje onda sakupi pare za 27`-ni monitor.
Radi se o 1ms/120-144hz monitoru, koji ce ti pruziti maksimalno fluidan gejming, pogotovu ako se radi o fps igrama, mada je meni na primer i dota2 mnogo tecnija na ovom monitoru.
Kod 120/144hz monitora ti je isto kao i kod fulltower kucista, ko je jednom probao, vise se nikada nije vracao na staro.
+1 za LG Imam taj monitor, odusevljen sam, a pride je i 3D Jedino nisam siguran koliko ima hz osvezavanje, ali sigurno je da nema tkz ghostinga, ili ce u nekim igrama biti jedva primetan za oko
Prvo, da se zahvalim svima na odgovorima, monitor bih prvensteno koristio za web development i gledanje filmova. Gledajuci malo po netu , videh da ima dobrih za 150-170e i da stvarno nema potrebe da se baca 220e . Prvi izbor bi mi bio Dell S2340L IPS LED ali zale se mnogi na kvalitet izrade, pa cu zato najverovatnije uzeti ViewSonic VX2370SMH-LED IPS jer za njega nisam procitao nista negativno. (jedino sto mi dell mnogo lepse deluje, zbog postolja ).
O falim te Boze... konacno neko da odjebe taj Dellete.
:: Prvo, da se zahvalim svima na odgovorima :: monitor bih prvensteno koristio za web development i gledanje filmova. Gledajuci malo po netu , videh da ima dobrih za 150-170e i da stvarno nema potrebe da se baca 220e . Prvi izbor bi mi bio Dell S2340L IPS LED ali zale se mnogi na kvalitet izrade, pa cu zato najverovatnije uzeti ViewSonic VX2370SMH-LED IPS jer za njega nisam procitao nista negativno. (jedino sto mi dell mnogo lepse deluje, zbog postolja ) ::
kvalitet zavrsne izrade (plastika) kod monitora i nije nesto bitan.. vec ekran.. ne razumem zasto se zale, njega postavis tamo gde mu je mesto i blenes u ekran dok radis, nije to tastatura, mis, itd., zasto bi uopste smetalo to.. jedino kad brises prasinu.. mozda zato ja nisam ni primetio kakav je moj prilikom brisanja
:: Prvo, da se zahvalim svima na odgovorima :: monitor bih prvensteno koristio za web development i gledanje filmova. Gledajuci malo po netu , videh da ima dobrih za 150-170e i da stvarno nema potrebe da se baca 220e . Prvi izbor bi mi bio Dell S2340L IPS LED ali zale se mnogi na kvalitet izrade, pa cu zato najverovatnije uzeti ViewSonic VX2370SMH-LED IPS jer za njega nisam procitao nista negativno. (jedino sto mi dell mnogo lepse deluje, zbog postolja ) ::
imarkovic je lepo rekao, nije bitno kako je upakovan `ekran`. Sve to placas. Ali ako mora da se slozi dizajn i boja sa kucistem i zavesam, onda treba paziti :)
:: To je stari bug pc berze.. :: :: Can you put biskit in toster :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
hahah, pitam se da li postoji covek koji menja zavese i kreci sobu zbog toga:)
:: Aha. Ko bi rekao na sta sve moze da se naleti :: :: imarkovic je lepo rekao, nije bitno kako je upakovan `ekran`. Sve to placas. Ali ako mora da se slozi dizajn i boja sa kucistem i zavesam, onda treba paziti : :: :: :: To je stari bug pc berze.. :: :: :: :: Can you put biskit in toster :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: Cooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen: Dell :: :: :: ::
Ja imam S2340L, kvalitet izrade je sasvim ok. Tanak je i lagan, možda to nekom smeta. Postolje je stabilno, nemam zamerki u tom pogledu...monitor je inače dobar za sve namene, filmovi izgledaju odlično, evo sad igram Metro, sve ide glatko... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600... Fiat iustitia, et pereat mundus
naravno da postoji, imas adapter HDMI to DVI, a imas i gotov kabl koji na jednoj strani ima DVI, na drugoj HDMI, kosta negde oko hiljadarke, nesto vise malo kvalitetniji, imas u hanibalu.
:: A je l postoji adapter za hdmi, tj hdmi u dvi pa u graficku posto 4850 ima samo dvi? :: :: :: 870s-c4 :: x3 45 :: 2x2gb hyper :: 485 :: 500g :: 24 :: LC 60 :: ::
Sadržaj pakovanja: Dell Display Manager Software CD HDMI cable is not included Monitor with stand Power cable and adapter VGA cable Drivers and documentation media Quick setup guide Safety information
ko protumaci sta se dobija, svaka cast. Pitaj koji kabl dobijas uz njega.
pa dobro, ali adapter ti je negde oko 700din, pa razmisljam bolje da kupis ceo kabl za 300din vise.. ako nista drugo, bar ce konekcija da bude `zdravija`
edit: uz monitor obicno ide DVI kabl(ako je DVI) i VGA(ponekad opcioni) ili kontra.. a adapter ide uz graficke karte.. ili DVi to HDMI, taj sam kabl dobio uz neki ATi.. nVidia ne poklanja bas toliko kao ATi sakom i kapom:)
:: ma imam dvi kabl vec tako da cu negde naci taj adapter. th :: ::
Skup adapter :) Vrv cu onda ici na kabl varijantu. Mada jos uvek se dvoumim izmedju dell i viewsonic-a. Moracu da vidim oba uzivo, pa cu onda odluciti.
ja bih da sam na tvom mestu gledao iskljucivo DVI monitor, pa sad obicno ima i opcioni HDMI, da li viewsonic ili dell ili lg, kako god
:: Skup adapter :) Vrv cu onda ici na kabl varijantu. Mada jos uvek se dvoumim izmedju dell i viewsonic-a. Moracu da vidim oba uzivo, pa cu onda odluciti :: :: 870-c4 :: x3 45 :: 2x2gb hyper :: 485 :: 500g :: 24 :: LC 60 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.