Znaci ukljucmi komp,i kako kad nema slike sve crno na monitoru nekad minut nekad vise,probao sa menjanjem kanala na monitoru,da nije slucajno tu pobrkao nesto jok.
Posle odredjenog vremena slika se pojavi i sve je ok.
Po meni monitor crkava,vase misljenje?
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Treperi,treperi,treperi ono standardno i posle nekog vremena slika se pojavi,evo sad za pola minuta,juce bilo sigurno pet.
Kad ukljucim nema uopste slike,znaci na startu kad se pojavljuje slika vezana za plocu itd...Onda ono za windows pre ucitavanja.Nista,a onda se samo naprasno pojavi i ceo dan da radi racunar sve ok.
E sad to sto ste vi rekli,jel to neki ozbiljan problem,jer sam se malo raspitao i da mi to srede lopovi ce da mi uzmu 3-4k,a na leto(verovatno)uzimam novi monitor.
Znaci,dal je to sad neki problem,ili ce to moci da fura tako kako fura odredjeno vreme.
Ne daje mi se 4k dinara(primer)za nesto sto ce da radi jos 2-3 meseca plafon.
Avgusta 12 ili 13 puni 7 godina,radio savrseno,jednom samo bio na opravci,bio neki problemcic oko panela. Jeste svojevremeno placen 400evra,ali odradio je svoje milion puta.
Popravka moze da drzi vodu jos neko vreme, a realno uzmi neki nov full hd led bla bla digitalni, imas ih sad za jako male pare, jos kad podelis na rate...
Ali ono dace mi ovi moji ili za monitor ili za haswella kojeg isto planiram na leto da uzmem,to za sta ne dobijem idem da pokusam da zaradim posle julskog uspitnog roka,mada bice prpa,nema posla nigde.
Sto se tice monitora,Dell U2312HM mi je jedini pik i njega uzimam sigurno,samo sad nema sansi,na leto cale dize od neke stednje skoro 4k eura,pa tad moze.
OK,znaci sljamsung je svoje odradio,daj samo da ovo radi jos malo. Ako crkne,moracu da uzmem ubogu 17-icu od prijatelja.
Jednostavno proveri da li monitor baca test sliku svaki put kada je hladan ili kad je radio neko vreme, tako sto ces izvuci signalni kabel iz g. kartice. Ako svaki put baca sliku (test ), kvar trazi u racunaru, maticnoj ploci, g. kartici ili napajanju. Ako je monitor u pitanju, zamenom kondenzatora ces 99% resiti problem. U zavisnosti od modela, imas ih 3-5kom po 25din i to je cela filozofija popravke koji neki naplacuju ~30E:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
E sad, ne znam kada se tebi desava da po nekad nemas sliku...Da li kada ga, recimo, ukljucis ujutru posle duzeg vremena dok je bio ugasen ili se to desava random, pa cak i ako komp radi neko vreme a ti ga restartujes? Kada se to desi da zapne i ne baci sliku, iscupaj vga kabel i vidi da li ce monitor izbaciti test sliku. Ako zakljucimo da je do racunara, prvo odradi jedno ciscenje slotova memorije, memorijskih modula i konektor g. kartice. Ako ne pomogne, pokusaj sa drugim napajanjem... Inace, elektrolitski kondenzatori u monitoru se menjaju posle izvesnog vremena, a nalaze se na power board-u.
Ajde da uprostimo, pogotovo ako nemas pri ruci provereno ispravan monitor... Ujutru, posle duze pauze, pre nego ista ukljucis, odspoji VGA kabel i prvo startuj monitor (na power dugmence) i vidi da li ce odmah baciti test sliku. Tako ces i sa racunaljkom, dakle, sa izvucenim VGA kablom ga startuj i oslusni da li se javi BIOS post beep (moras biti siguran da imas beeper zalemljen na ploci ili udeni neki u front panel konektor/speaker pinovi) i sve ce ti biti jasno.
Ja sam imao slican problem na novom monitoru. Na starom koji je imao samo vga sve radilo bez problema uvek se palio sve redovno. Novi monitor ima vga i 2x hdmi, kad ukljucim vga kabl desi se da se uopste ne upali monitor. Windows se podigne sve ok ali nema slike, pa se nekad upali posle 2 min, a nekada odmah, totalni random. Kada sam povezao hdmi kablom problemi su prestali, pali se odmah i sve je ok.
EDIT Sad sam video da je u pitanju monitor koji ti je godinama radio ok tako da ovo sto sam napisao nema nikakvog smisla za tvoj problem. Al mozda nekome pomogne...
I mogu samo reci,ma koliko se trudis,ne mozes pobediti prasinu :)
Ocistio sam sve,znaci redom povadio sve iz kucista,cetkica,pluca,usisavac sve ocisceno onako temeljno bas i sad ukljucio normalno,restartovao,vadio vga,vracao,sve kako treba.
Najgore od svega sto sam po pitanju prasine jako temeljan,svakih 7 dana cistim kuciste i coolere,sto na kome mi je komp se cistim svaki dan po nekoliko puta,ali ocigledno dzabe!
Vama hvala na trudu i izvinite.Dakle monitor (bar tako izgleda)nije bio problem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.