gtx 780 = malo modifikovani titan gtx 770 = gtx 680 gtx 760 ti = gtx 670 gtx 760 = gtx 660 ti itd itd itd...
?
A kad se uzme u obzik katastrofalno mala razlika u snazi izmedju trenutnih npr gtx 670 i 680 http://goo.gl/HTyvZ ovo sve i mozda ne bude lose samo ako cene gtx 6xx padnu dole u odnosu na svoju relativnu novu bracu blizance iz 7xx serije.
Place mi se kada vidim cifre za titana i 690. Juce devojka i ja razgledali malo gigatron, i devojka snimi 690-icu izlozenu u staklenoj vitrini i kaze ``vidi ljubavi kako je lepa ova metalik-siva karta, a kosta samo 11 somica`` rek`o sreco nisi videla jos jednu nulu...
ahahahaha...
:: Zaboravio si da dodas jos - po novim cenama :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Fake kao vrata! GTX770 i GTX680 nemaju isti referentni dizajn,cak su i chipovi razliciti,GTX770 ce imati redizajniran GK104 ..
To je sve GTX680 sa modovanim vrednostima u biosu i promenjen naziv karte u GTX770!
1752 Mhz za memoriju?Po takvom def kloku znaci da mem na GTX770 ide preko 1800 Mhz laganice sto znaci da su malo poboljsali i mem kontroler..
GTX680 pod OC-om tesko funkcionise na ovoj frekvenciji (mislim na klok memorije)..Da ne objasnjavam dalje ostale razlike i sl ,ostavicu znalcima da se sa tim bave :)
`The card has a lot of overclocking headroom, due to 6+8-pin power connectors, TDP of 250W (note that the GTX 680 has the TDP of 195W), and a default voltage above 1.3V. It looks like the PCB, at least the one used by this very model (probably engineering sample), has more similarities to TITAN’s than GTX 680′s board`
P.S.GTX 760 Ti ce biti 256-bit-na karta!
Neko ulaze velike napore da kompromituje nadolazecu seriju.. Hm..Ko li bi to mogao biti?Eh ti crveni Djavoli :))))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Da, otkako se Ser Aleks Ferguson povukao, ostale su brojne spekulacije u vezi sa daljom buducnoscu Crvenih Djavola... :D
Mada mislim da i dalje imaju tim za velika dela :D :D :D
:: Fake kao vrata :: GTX770 i GTX680 nemaju isti referentni dizajn,cak su i chipovi razliciti,GTX770 ce imati redizajniran GK104 . :: :: To je sve GTX680 sa modovanim vrednostima u biosu i promenjen naziv karte u GTX770 :: :: 1752 Mhz za memoriju?Po takvom def kloku znaci da mem na GTX770 ide preko 1800 Mhz laganice sto znaci da su malo poboljsali i mem kontroler. :: :: GTX680 pod OC-om tesko funkcionise na ovoj frekvenciji (mislim na klok memorije)..Da ne objasnjavam dalje ostale razlike i sl ,ostavicu znalcima da se sa tim bave : :: :: `The card has a lot of overclocking headroom, due to 6+8-pin power connectors, TDP of 250W (note that the GTX 680 has the TDP of 195W), and a default voltage above 1.3V. It looks like the PCB, at least the one used by this very model (probably engineering sample), has more similarities to TITAN’s than GTX 680′s board :: :: P.S.GTX 760 Ti ce biti 256-bit-na karta :: :: Neko ulaze velike napore da kompromituje nadolazecu seriju. :: Hm..Ko li bi to mogao biti?Eh ti crveni Djavoli :))) :: :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Cuvajte se, kolege, od ovakvih navlakusa. Malopre sam download-ovao
14.05.2013. 19:49
status: user broj poruka: 10999
zip fajl koji, navodno sadrzi ``magical bios`` - tezina mu je 180kb (sumnjam da je pravi .ROM)... Ako i jeste, pitanje je da li ce odgovarati modelu 680-ice tog i tog proizvodjaca. Ovakve stvari (trikovi kojim je moguce promeniti naziv karte kao i odredjene stavke vezane za sam hardver, bolje je izvoditi programima poput NiBiTOR-a)...
Sreca sto nije rebrand ko zna sta bi bilo da jeste... Tortice sto skaces odma` kao oparen? Pa svi BIosi za 680 gtx su oko 180Kb, kol`ko bi ti da to bude?
Re: Cuvajte se, kolege, od ovakvih navlakusa. Malopre sam download-ovao
15.05.2013. 02:44
status: user broj poruka: 7769
@tortojed Ne kolega... NE!!!
OVO JE SAMO ZA gtx680 I NIJE ZA TVOJU gtx470 !!!
Samo gtx680 moze u gtx770...
Tu tvoju gtx470 ces prvo morati da pretvoris u gtx560 (famoznih -10), zatim da tu gtx560 pretvoris u gtx650 (non boost + famoznih -10) i na kraju tek mozes taj gtx650 da pretvoris u gtx740... (Sto ce reci da si trebao da skines jos dva bios-a pre toga pa tek onda taj tzv. `MAGIC`)
gtx740 za DZ, malo li je MASHALALALALALALA !!!
Zelembaci posle kenjaju nesto za Crvene Djavole te otklucava... te ovo, te ono i tako to... MISLIM STVARNO !!!
@Blueberry Vrhunska obzervacija...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: zip fajl koji, navodno sadrzi ``magical bios`` - tezina mu je 180kb (sumnjam da je pravi .ROM)... Ako i jeste, pitanje je da li ce odgovarati modelu 680-ice tog i tog proizvodjaca :: Ovakve stvari (trikovi kojim je moguce promeniti naziv karte kao i odredjene stavke vezane za sam hardver, bolje je izvoditi programima poput NiBiTOR-a).. :: :: ::
ja sam verovao da testovi i zakljucivanja ovog foruma (`chmark) nisu prepiske, vec delo, medjutim za ovo su i sami napisali da je prepiska, samo sto nisu dublje istrazili, vec napisali samo ono na prvu loptu, tj. samo ono sto ide njima u korist.. verovatno imaju cvrst razlog za to.. ali to se nece odraziti lepo na korisnike koji uvide laz.
Pa ja ne vidim sta je tu lose cak i da moze, dobije se malo brza i bolja kartica od trenutne tj ista karta sa malo boljim preformansama, sredili su neke stvari i dali korisnicima da mogu da softverski unaprede svoju kartu, sto da ne? Svi samo dobijaju.
Ali kad je to u suprotnom taboru to je prodavanje magle, sad ce to biti nekako sasvim opravdano od strane nekih kad to radi vidija , necu da imenujem nikoga namerno.
E a mozda ces i ti svoju moci da flesnes u gtx760...
Keva... 3÷5% nije za baciti...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Pa ja ne vidim sta je tu lose cak i da moze, dobije se malo brza i bolja kartica od trenutne tj ista karta sa malo boljim preformansama, :: sredili su neke stvari i dali korisnicima da mogu da softverski unaprede svoju kartu, sto da ne? Svi samo dobijaju :: :: Ali kad je to u suprotnom taboru to je prodavanje magle, :: sad ce to biti nekako sasvim opravdano od strane nekih kad to radi vidija , :: necu da imenujem nikoga namerno :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Proizvodjaci sad mogu fabricki da ubace prekidac na zadnju stranu kojim ce se overklokovati u koracimo od recimo 5% i na svakih 5% kartici ce se inkrementirati vodeca cifra u imenu a dekrementirati prateca.
LOL Jao, Boze koji fail, i stvarno je milina kad vivdim fanbojčiće kako se koprcaju Ali, ja ne vidim da l` ce da dele i one besplatne kredite za free to play igre? Mozda sad malo evoluiraju pa ubace i kredite za Zynga poker ili Farmwill...
`We tested the BIOS with some of our own GTX 680 cards, and found it to be nothing more than a modified GTX 680 BIOS (for increased clocks) with a modified driver INF file that makes the GeForce driver display a different model name. The BIOS just has made-up clock speeds that could run on some GTX 680 cards, but could be unstable on most`
U prevodu za nepismene,sa ovim postupkom dobijate overklokovani GTX680 koja je nestabilna posebno zbog memorije..
Probao sam nekoliko referentnih modela GTX680 i 1750 Mhz je gornji prag maksimalnog stabilnog OC-a dok GTX770 te klokove ima kao defaultne ? Zakljucak?
Pored svega nikako fizicki ne mozete da dobijete GTX770 jer se referentni dizajn (hardverski) razlikuje kao i sam chip koji je malo drugaciji,redizajniran .. Overklokovanjem mozete sustici GTX770 ali nikako postici iste karakteristike u radu! Bla..Bla..Pametni ukapiraju,neznalice troluju ,bilo i ostalo..
Strucnjaci postaju jos veci strucnjaci ali zato pavijani nikad nece dostici novi stepen evolucije
P.S.Uvek mi je berza zanimljiva jer mi svaki put ulepsa jedan deo dana
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.