E, kada bi ovo bilo kao sto pokazuju specifikacije:
08.05.2013. 18:56
status: user broj poruka: 10999
20 nm fabrication proces 4096 shader processors 16 serial processor units 4 geometry engines 256 TMUs 64 ROPs 512-bit GDDR5 memory interface
...i to sve na single chip karti (64 ROPs, 512bit memory interface), Deka bi zaista proizvodio vulkane... Ta karta ce jamacno biti snabdevena water block-om - tesko da se vulkan moze ohladiti ``vetrom``... A cena (cijena - sitnica, stono bi rek`o Sir Oliver)...
koliko vidim sredili su hladjenje, jos ako se spuste na 20nm proces -> manja potrosnja, manje zagrevanje, manja povrsina cipa, vise tranzistora po cipu (mm^2)
HD 8000 je koliko vidim samo za OEM
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
`Potrebno jako napajanje jer koristi x3 8-pinska pci-e strujna kabla. Ja je koristim na Corsair HX850W napajanju.
Mora da je jako mala potrosnja.
Da das 569 evra za karticu bez garancije kojoj ventovi stalno rade 100%, da kupis napajanje od bar 850W i da trosis 480W. I da igras - sta? Igre koje i onako rade na svakoj normalnoj karti?
Koliko bi neko morao da bude lud da bi se ponizio kupovinom neceg ovakvog?
1. Malo lud? 3. Medium lud? 4. Veoma lud? 5. Ultra lud?
na sadasnje high end karte ,vrlo impresivno . Now if we chart it up you can see why this is such big news, as this is a 2x performance increase over the current high-end graphics part.
Ko ja ? Ma ne ... cini ti se... Samo sam listao cika Guru i gle vest .. Mene bas briga za prepucavanje AMD Nvidia i sl gluposti.Jednostavno Saznasmo za Nvidiu pre nekoliko dana izadje sad ovo pa reko da podelim vest.Ko je brzi jaci ... nema svrhe e sad sto se ljudi loze to je durga prica.. Mada iskreno razocaran sam sto nece biti serije 8000 ... Lupam da imam para fazon 300 evra na keca bi uzeo 670 jer ce pasti cena ..a AMD ce ostati na istom.... U fazonu ko hoce hoce ko nece nemora.... losa politika ...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: :: Jel se to meni cini ili si ti u poslednje vreme razvio afinitet da prodrmas kaveze uvazenim kolegama :: :: :: :: http://www.guru3d.com/news_story/amd_volcanic_islands_coming_late_2013.htm :: :: :: :: Stize przenje :D :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Re: Re: AMD Hawaii GPU ce biti brzi izgleda od Titana...
08.08.2013. 18:38
status: user broj poruka: 3730
Nvidia je oduvek kaskala za AMD jos od HD5000 serije to sto se zeleni drze to je razmuljivo.... AMD se pita za igre niko drugi shvatite vise kako AMD kaze tako ce da bude...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Sad ces da dobijes odgovor nema sanse svemirska tehnologija da bude porazena jok nemoguce nije to istina : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/vYOW1W
Sve je ok, i da neko voli `samo` NV, a neko amd, ali dokle bre vise ove price sa pregrevanjem!? Imao sam, svoje vremeno, cim se pojavila u radnjama kod nas, HD5850(presao sa nv 8800GT), vrhunska karta, tiha i hladna, i sluzila me besprekorno 2god. Nakon toga sam imao dve u CF 6870, i nakon toga(sada jos uvek) Asus 7970 DCII. Karta je tiha i ladna. Dajte molim Vas vise, pustite te price sa pregrevanjem.
Elem, sledeca moze da mi bude NV, sasvim mi sve jedno, samo je pitanje za koliko para sta dobijam, prosto i jednostavno. Evidentno je da je amd poslednjih godina napredovao i to dosta. .)
Re: Re: Re: AMD Hawaii GPU ce biti brzi izgleda od Titana...
08.08.2013. 22:57
status: user broj poruka: 3519
`Oduvek` i `još od HD5000` (2009.god.) u istoj rečenici je poražavajuća sintagma, koja sveobuhvatno ukazuje na (ne)pismenost, inteligenciju i opažanje. Pozabavi se time.
Citiraću user-a `Zajebani76`, citat je iz teme `MSI 770 GTX lightning SLI`: `Nvidia dere i performansama i cenom heheh, ustvari ati ima nekih problema sa prikazom i nema fiziku a to je dovoljno da se ozbilni kupci koji poznaju materiju uglavnom odlucuju za Nvidia karte. Da nije tako ne bi nudili igre u vrednosti o 150e uz kartu koja kosta 350e, sigurno to ne rade u znak zahvalnosti vernim kupcima :P
Ništa se AMD ne pita, a ti shvati da je osnovna škola obavezna i nepohađanje iste sa sobom ne nosi samo zakonske reperkusije.
:: Nvidia je oduvek kaskala za AMD jos od HD5000 serije to sto se zeleni drze to je razmuljivo... :: AMD se pita za igre niko drugi shvatite vise kako AMD kaze tako ce da bude.. :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Sad ces da dobijes odgovor nema sanse svemirska tehnologija da bude porazena jok nemoguce nije to istina : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/vYOW1W
Re: Re: Re: Re: AMD Hawaii GPU ce biti brzi izgleda od Titana...
08.08.2013. 23:49
status: user broj poruka: 3730
Ovo je forum o tehnologiji a ne pravopisu koji uzgred se i negleda kad kucas sa Ipad-a... i to jos na brzinu... Poenta je da Nvidia nema odgovor osim sumanute cene i nabedjenog imena... U ostalom ja sam ti primer sto ne uzimam 760???? CEKAM AMD jer konkurecija ubija cenu a i kapiram da ce AMD da nastavi dominaciju....
:: `Oduvek` i `još od HD5000` (2009.god.) u istoj rečenici je poražavajuća sintagma, koja sveobuhvatno ukazuje na (ne)pismenost, inteligenciju i opažanje. Pozabavi se time :: :: Citiraću user-a `Zajebani76`, citat je iz teme `MSI 770 GTX lightning SLI` :: `Nvidia dere i performansama i cenom heheh, ustvari ati ima nekih problema sa prikazom i nema fiziku a to je dovoljno da se ozbilni kupci koji poznaju materiju uglavnom odlucuju za Nvidia karte. Da nije tako ne bi nudili igre u vrednosti o 150e uz kartu koja kosta 350e, sigurno to ne rade u znak zahvalnosti vernim kupcima :P :: :: Ništa se AMD ne pita, a ti shvati da je osnovna škola obavezna i nepohađanje iste sa sobom ne nosi samo zakonske reperkusije :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: :: :: Nvidia je oduvek kaskala za AMD jos od HD5000 serije to sto se zeleni drze to je razmuljivo... :: :: AMD se pita za igre niko drugi shvatite vise kako AMD kaze tako ce da bude.. :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: Sad ces da dobijes odgovor nema sanse svemirska tehnologija da bude porazena jok nemoguce nije to istina : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/vYOW1W
Ljudi pa ovo je suplja prica. Sta to govorite... Sta to govorite ljudi??? Pa AMD nema godinu dana ziv cip koji moze da parira GK110.
Ne treba da se podsecaju ljudi da je AMD zadnju kartu dobru izdao pod imenom ATI5870 tu je nadmasio NVIDIA i sam sebe jel je doneo 90% ubrzanje u odnosu na 4870. Posle toga je NVIDIA izdala GTX480 kojim ga je stigla i prestigla, doduse ne odmah kasnije. Dok je ona spremala Fermi AMD je napravio downgrade na 6970 koji karta je imala 1000 poena veci skor u igrama je to licilo na downgrade.Sta se dalje desava NVIDIA lansira fermi seriju 5xx koja totalno razvaljuje AMD jel je i drugi cip po rangu bio jaci ili isti sa AMD najacim. Sta se dalje desava AMD izbacuje seriju 7xxx pazite bilo je vreme i red na njih koju novinari pokusavaju da uzdignu kao neko ekstra poboljsanje znaci karta je bila 15-20% jaca od GTX580 racunajuci smooth gameplay na NVIDIA i to je dobro. Pazite novinari, forumi uzdizu AMD jel im je to jedino polje da se odrzi firma, CPU rang mrtav i to poboljsanje je toliko bilo da NVIDIA uspeva da ceo cip najaci ostavi za godinu dana kasnije jel bi imao 90fps u najzahtevnijoj igri da je izasao kada se pojavio GTX680. Pazite ocekivalo se poboljsanje verovatno vidjeno u 4870>5870 i NVIDIA je bila spremna mozda ne odmah kada i GTX680 ali bi njega izbacila kao srednju klasu a 2-3 meseca kasnije bi izasla top klasa. Ona umesto toga razdvaja GK104 na 2-3 klase, razlika je bila za isti cip po 300e zavisno da li ga je obogaljila ili napumpala. Jedan obican srednji cip koji je trebao da nosi 2-3 karte srednjeg ranga da je AMD imao mozga.
Dalje vreme prolazi, prolazi, dolazi vreme i za novu seriju NVIDIA lansira i taj GK110 pod imenom Titan pojavile se nove igre koje mogu da opterete sve to da radi na oko 60fps a AMD i dalje kalkulise sa 7970 jel nam cip, njemu fali ziv cip, on prodaje karte pod parolom nije toliko strasnije od NVIDIA koliko je jeftinije plus igrice.
Da vam ne pricam da AMD jos je daleko od realizacije cipa a da NVIDIA ima nebrojeno mogucnosti. Ona vec godinu dana skoro ima vreme da razvija Maxwell, ima cip koji je klasa za sebe sa kojim AMD ne moze da se meri ni u oslabljenoj verziji, nedaj boze da ga nabudze i iscede recimo da nakace na Titan 10-15 faza jedno 8+8+6 pin konektor da ga fabricki onako nabilduju pa to bi bilo jace od 7970 SLI. A to je sve realnije i brze nego Vulcan. I ko tu vlada??? Ko tu naredjuje. Da ne pricamo o kompleksnosti cipova o samoj ideji proizvodjaca i viziji koja je naprednija, pametnija, pogledajte samo Demo neki NVIDIA i AMD i bice vam sve jasno. Pa AMD je izdao zadnji driver u Martu mesecu. Ne treba se zavaravati kadar koji radi u AMD nije na tom nivou kao NVIDIA drugo ovo im je najveci rascep od postojanja nikad razlika nije bila ovolika da AMD nije ni na vidiku nista sto moze da parira jednom GK110. Da ne govorimo dalje na to kakve NVIDIA ima brandove i za sebe mada je i sama NVIDIA kao stock vs AMD stock jedno kvalitetnije parce hardwara od tamo 2008-2009 god pa na ovamo.
Kaze poenta je da NVIDIA nema odgovor osim sumanute cene.
Zasta nema odgovor, za koju to vanzemalsku tehnologiju nema odgovor, za Radeon HD7970. Pa to je nivo GK104. Zasta nema odgovor i zasta dize cenu. To je sto Titan kostao 1000$ da zadovolji one najalavije koji bi dali sve za najbrzi cip ma makar u kolikom siromasnom PCBu to je jedna stvar. Partneri NVIDIA po 699$ prodaju cip koji ima 15 faza, PCB mu je takav da 90mm ventilatori izgledaju malesni, pravi 1410MHz klok na vazdusnom kuleru a kupuje se sa 993MHz, na 1300 radi ispod 80C a 80% modela ide preko toga i daleko veci skor pravi verovatno klokovan i od klokovanog Titana. To je 520e, ali neka bude 660-700e, pa jel to malo.Jeste skupo je ali gledajuci sta Intel prodaje ovo je boost vanzemaljski.
Ja samo vidim da AMD nema odgovor. Da je oko 10 meseci u zaostatku i da mu ocajnicki ali ocajnicki sada treba jak cip, optimizovan, karta hladnja, driveri bez premca, sada odmah sutra da bi izvukao stvar, jel sve sto dalje ceka i juri GK110 koji postoji odavno NVIDIA ne spava sigurno, tako prolazi vreme i blizi se Maxwell a za njega kazu da ce jos biti ubrzanje kakvo je GK110 doneo u odnosu na GK104. Ja tu vidim da AMD nije u dobroj poziciji. Da ne govorimo da NVIDIA karte ne mogu da se nadju neki modeli, ljudi spavaju za PCem, fale i na Newegg i na Amazon pojave se pa nestanu, pojave se pa nestanu, a cena i nije strasna ako gledamo GTX780. Sve ostalo ispod AMD moze da ugrozi, i 770 i da se bori za prevlast nad trzistem gde je GTX760 ali GK110 tesko. Ma nikako, i NVIDIA ce prva znati ako on moze nesto tu da uradi lansirace bolju verziju Titan Ultra i o tome se nesto govorilo. Mi kao NVIDIA fanovi ne smemo propustiti da budemo deo necega sto je sve obradovalo a to je GK110 u verziji GTX780, bolje ohladjen i sposoban za daleko bolje klokovanje nego Titan a i to je najveca razdaljina bar sto je NVIDIA napravila od kada se ovo dvoje takmice, zato GK110 se ne sme propustiti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.