Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Tv-out nema boju
STRANA 1 OD 1
ljuki Tv-out nema boju 16.08.2007. 19:41 T5298

status: user
broj poruka: 324
Povezem cinc na cinc ubodem u zelenu i u TV dobije se slika ali nema boje podesim kao sto je grr
rekao na prethodnoj temi TV-OUT PITANJA I ODGOVORI ali nema kabal je duzine 5m da nije to uzrok pustio sam film slika je kristalno cista ali bez boje TV je Samsung 55cm. Doduse nisam restartovao burazer skida neku igru 663mb zadnji mu cd a ostalo mu jos nekih 50mb pa necu da me lincuje. Za nekih 20min zavrsava pa videcu da li je to uzrok ali sumnjam.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ljuki nerazumem 16.08.2007. 19:48 #25589

Zasto mi je postavio 2 teme kad sam samo jednom hteo

dsb Re: Tv-out nema boju 16.08.2007. 20:05 #25593

broj poruka: 244

:: Povezem cinc na cinc ubodem u zelenu i u TV dobije se slika ali nema boje podesim kao sto je gr
:: rekao na prethodnoj temi TV-OUT PITANJA I ODGOVORI ali nema kabal je duzine 5m da nije to uzrok pustio sam film slika je kristalno cista ali bez boje TV je Samsung 55cm. Doduse nisam restartovao burazer skida neku igru 663mb zadnji mu cd a ostalo mu jos nekih 50mb pa necu da me lincuje. Za nekih 20min zavrsava pa videcu da li je to uzrok ali sumnjam
:

Ne znam sta bi moglo biti sa kompom/grafikom ali sa TV-om proveri da li je za AV kanal setovan video standard SECAM ( obzirom da je on crno-beli ) postavi na PAL
ljuki nema 16.08.2007. 20:16 #25594

Ali na tv-u nemogu nista podesiti posto sam ga povezao preko cinca slika mi se pojavi kad pritisnem ext dugme na daljinskom tu imam da podesim boje kontrast slika koja je unapred definisana tipa film muzika i drugo i nista vise

Equinoxe Re: 16.08.2007. 20:17 #25595

broj poruka: 12057

Ako si izabrao PAL B/D/G izlgeda....

....jedino objašnjenje je da čip na tvojoj kartici ne može da jedan od PrPbY izlaza sabere u kompozitni. Ti si dobio samo ono što zeleni činč u stvari i jeste - luminance - svetlost bez RGB komponenti.

Izgleda da ćeš morati da nabaviš S-video - činč prelaz. Ovo sa PrPbY račvom i Y-out forom izgleda funkcioniše samo sa GeForce 8x00 serijom. Sorry.

ljuki ............ 16.08.2007. 20:39 #25597

nije frka svideo na cinc kosta 100kinti kod ortaka u radnji verovatno ce raditi posao

grr crno belo 16.08.2007. 23:57 #25614

broj poruka: 242
ako ti je crno bela slika i pre nego shto se digne win(a jeste)nevalja ti kabal.

prvi pasaz iza londona ka terazijama, prodavnica cd-ova.kupi kabal odgovarajuce duzine svideo-cinc ili koj ti vec treba i radice. znaci pre wina moras da dobijesh boju na tv-u,pa onda drndaj drajver.

ovo nije reklama ali ljudi imaju jeftine i dobre kablove.uzmi onaj pozlacen..
vampirbg bilo vise puta na forumu 17.08.2007. 02:20 #25639

broj poruka: 711
Ukoliko imas Svideo ulaz na TV-u onda ti taj kabl radi... Ako si samo uzeo SVvdeo kabl sa kompa i nakacio ga na SCART adapter koji si turio u TV onda dobijas crno-belu sliku i to je iz razloga sto tvoj TV ne podrzava Svideo i interpretira samo jednu njegovu komponentu... Ono sto ti treba je Svideo muski - chinch zenski adapteri potom jedan chinch-chnich kabl koji ces `turiti` ili direktno u TV ili u SCART adapter... Tada ce sve raditi...

BTW Da si uradio search na ovom forumu nasao bi bar 2-3 moja identicna odgovora :)
-ShonE- Re 17.08.2007. 09:27 #25647

broj poruka: 3529
Jeste bilo nekoliko puta vec objasnjeno sve ovo, najbolje je kao sto ti je vampirbg rekao, samo da se nadovezem da problem hoce da pravi i driver za grafiku(iz licnog iskustva), namestis na Pal ali uopste ne reaguje, i dalje je crno bela slika, tako da bi mogao da probas i sa drugim(novijim ili starijim) drajverom!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ljuki paA 17.08.2007. 11:11 #25650

NEVERUJEM DA SU DRIVERI JER JE SLIKA CRNO BELA I POSLE RESTARTA TJ. KAD UCITAVA WIN PROBACU DA NADJEM KABAL S-VIDEO NA CINC PA U CINC TV-A
A DA JA SAM IZ KRALJEVA TAKO DA CU MORATI DA SE POTRUDDIM DA OVDE NADJEM TE KABLOVE A JEDINI IZBOR MI JE NA BUVLJAKU:-(

thawar s-video out 17.08.2007. 13:28 #25656

broj poruka: 7
probaj da u meniju za prebacivanje slike na TV nadjes napredna podesavanja za video izlaz koji kacis na tv. tu biras video standard(pal, secam...) i tip video izlaza(komponentni, s-video ili cinc) pa izaberi odgovarajuci. meni je to pravilo probleme sa nekom starijom verzijom drajvera pa sam svaki put posle restarta kompa morao da ponovo podesavam obe opcije i vdeo standard i tip izlaza na kartici.
pozdrav

vampirbg Re: paA 17.08.2007. 13:58 #25660

broj poruka: 711
:: A DA JA SAM IZ KRALJEVA TAKO DA CU MORATI DA SE POTRUDDIM DA OVDE NADJEM TE
:: KABLOVE A JEDINI IZBOR MI JE NA BUVLJAKU:-

Pa na buvljaku (doduse u BG) ja obicno i kupim te kablove (sem ako mi nije potreban neki bas kvalitetan) Ne znam kako stojite sa supermarketima u KV i okolini, ali to moze da se nadje i u Tehnomarketu (Vojvode Putnika 2, KV), Merkatoru, a mozda cak i u Tempo/Maxi supermarketima (mislim da sam video u Tempu)

Naravno najbolje resenje je da ti to prvo probas pre kupovine, ali to u supermartetima ce tesko da ide :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs