Pozdrav, Nedavno sam nasao stari monitor SyncMaster 740N, i posto samo skuplja prasinu, odlucio sam da ga stavim pored novog monitora. Uglavnom, htio sam da povezem primarni monitor (LG) na graficku (MSi GTX 560) a Sasmung na internu graficku (HD Graphics 4000 sa GA-Z77X-UD3H). Medjutim kad upalim internu graficku u BIOSu racunar se restartuje, stigne do slike za maticnu, i opet... Kad sam open iskljucio internu, sve radi. Da li postoji neko resenje za to ili nije problem da oba monitora idu u istu graficku (monitori su razlicitih velicina i rezolucija..).
Drugi problem, kada stavim oba monitora u graficku, ne mogu da stavim da oba monitora imaju zaseban desktop nego samo na primarnom je desktop, a na lijevom samo mogu da povucem prozore i ikonice. Odnosno, stavim ja da oba imaju poseban desktop. Ali onda ne mogu da stavim posebnu rezoluciju za oba monitora i onda umjestno Full HD na primarnom mi je ista kao i na Samsungu... Sta treba da podesim?
nije problem i treba da idu dva monitora u istu graficku, kada napravis extended desktop trebalo bi da mozes da za svaki posebno biras rezoluciju. Obrati paznju samo na to koji ces da stavis za primarni jer ce da ti sve u full screen-u po defaultu ide na njemu.
Par godina nisam koristio nv ali meni deluje da radis sve kako treba osim rezolucije, i da, mislim da ne mozes da imas dva start dugmeta vec samo jedno, odavno se nisam bavio ovakvom rabotom ali verujem da ce se javiti neko da ti iskuca step by step sta da radis.
Da sam nasao to sto mi treba na googleu ne bih trazio pomoc ovdje :) A i bolje mi je misljenje nekoga ko ima iskustva...
Nego, sta sad, nema sanse da mi je igrica otvorena na jednom monitora dok na drugom radim nesto? Jer trenutno kad otvorim igru na jednom monitoru, lijevi djelimicno pocrni, i kad kliknem spusti igru na desnom i nastavlja rad...
Imam dva monitora na poslu i monitor + tv kod kuce.
Ne mozes da se igras na jednom monitoru a da na drugom surfujes netom, za to ti treba dva kompjutera jer koristi istu tastaturu i mis i mora da ima fokus negde, takodje zvuk ide na jedan izvor od svega itd.
Ako ides clone da je sve isto na oba monitora a rezolucije su im razlicite imas opciju fit to screen ili tako nesto da razvuce da nemas crne ivice oko slike.
Ako ides extend screens, imas jedan primarni na kom ti je start dugme, a drugi je kao produzetak tog prvog. U tom slucaju svaki moze da ima svoju rezoluciju.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.