Ja bih uzeo Dell jer su uglavnom svi bili zadovoljni sa njihovim ips panelima. Koristim godinu i po Dell u2311h i planiram ponovo da uzmem ips panel. Uglavnom ljudi kupuju 23` ips monitore pa bi bilo dobro da sakupis jos ~2000din i uzmes Dell S2340L.
@Dex Zasto viewsonic? Jesi li koristio Viewsonic ips monitor? Interesuje me kakvog je kvaliteta slika na njihovim isp monitorima jer bih rado zamenio Dell u2311h za VIEWSONIC VX2770Smh-LED ips koji korsta oko 250e.
Video sam ovde u PA u radnji izlozen i upaljen odusevio sam se, pogotovo za tu cenu, a i realno ko sta samo dell pa dell pa dell, ne kazem da je dell los, imam ga ja kod kuce (ne ips) ali ja bi posle vidjenja na licu mesta u radnji uzeo tog sonika opusteno i svima u inat.
@Dex Hvala na informaciji za Viewsonic. Normalno je da ljudi hvale Dell ips jer je slika dosta bolja od tn monitora koje vecina koristi. Neki ljudi vole da se udalje od kompa kada gledaju film i tek tada moze da se vidi koliko je slika na ips panelima dobra.
Ja sam nekako naklonjen ViewSonic monitorima. Imam dva komada i veoma sam zadovoljan njima. Ovog Dell-a sam uzeo u obzir jer vidim dosta pozitivnih komentara. Cena je ista s tim sto VS ima i DVI, ako je to u ovom trenutku neka prednost. E sada sto se tice velicine, odlucio sam se za 22` odnosno 21,5` iz razloga sto ce mi taj monitor biti `mobilan` odnosno nosicu ga sa sobom da bih mogao da `cepam` igrice kada sam po terenima a 23` je vec malo gabaritnija. Nasao sam i neki Asushttp://www.itsvet.com/proizvod/asus-vs229hr/comp_comp_monitor/20/3718. Nesto je skuplji a ima malo komentara o njemu.
@bomid Predlozio sam ti da uzmes Dell jer ja koristim njihov ips monitor a i zato sto su prvi poceli da prave kvalitetne monitore sa jeftinijim ips panelima. Nisam rekao da Viewsonic monitori nisu dobri a pre par dana sam otvorio temu u kojoj niko nije napisao neku korisnu informaciju za VX2770Smh-LED ips. Lg pravi ips panele za Dell i Asus http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Display
Ok druze razmatram tvoj predlog. Do duse i nemam bas puno izbora. Svega 2 monitora sa IPS panelom u istoj velicini i ceni i jedan malo skuplji. Nije mi jasno kako LG pravi IPS panele za Asus i Dell a nema u ponudi svojih monitora u ovom cenovnom rangu.
Niko od nas nije pisao, jer viewsonic nije kod nas toliko zastupljen, te imamo i manje iskustva sa njima...
Sto se mene tice, javi ako budes prodavao tog DELL-a :D...
:: @bomi :: Predlozio sam ti da uzmes Dell jer ja koristim njihov ips monitor a i zato sto su prvi poceli da prave kvalitetne monitore sa jeftinijim ips panelima. Nisam rekao da Viewsonic monitori nisu dobri a pre par dana sam otvorio temu u kojoj niko nije napisao neku korisnu informaciju za VX2770Smh-LED ips :: Lg pravi ips panele za Dell i Asu :: http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Displa :: ::
samo 23ojku, svaka preporuka... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600... Fiat iustitia, et pereat mundus
Zasto pitas kad vec znas sta ce da uzmes? Uzmi to sto vise volis i uzivaj, ja licno bih isao na DELL zato sto iz iskustva znam da je monitor odlican. ako si naklonjen Wiev Sonic-u uzmi njega i uzivaj
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ja sam nekako naklonjen ViewSonic monitorima. Imam dva komada i veoma sam zadovoljan njima. Ovog Dell-a sam uzeo u obzir jer vidim dosta pozitivnih komentara. Cena je ista s tim sto VS ima i DVI, ako je to u ovom trenutku neka prednost. E sada sto se tice velicine, odlucio sam se za 22` odnosno 21,5` iz razloga sto ce mi taj monitor biti `mobilan` odnosno nosicu ga sa sobom da bih mogao da `cepam` igrice kada sam po terenima a 23` je vec malo gabaritnija. Nasao sam i neki Asushttp://www.itsvet.com/proizvod/asus-vs229hr/comp_comp_monitor/20/3718. Nesto je skuplji a ima malo komentara o njemu :: :: :: ::
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Jebote koliko istih glupih tema u zadnjih par meseci, pa i vrapci na grani do sad znaju šta da kupe.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Gde si bre Sky, furas neki negativni fazon, sta ti se desilo covece ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Jesi ti zaboravio gde si dosao? :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Jebote koliko istih glupih tema u zadnjih par meseci, pa i vrapci na grani do sad znaju šta da kupe.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Ne bih rekao druze da je bas 67 tema. Mozda je negde 65-66 ali 67 nikako. Cemu sada to prozivanje i vredjanje. Ne razumem. Da li sam ja mozda nekoga ovde prozivao i vredjao. Izvinjavam se ako se tako nesto desilo. Da li nekome smeta sto postavljam pitanja u vezi kompjuterskih komponenti na mestu koje je za to namenjeno. @gliga79 Ne znam sta cu da uzmem i zbog toga i pitam. Pomenuo sam da koristim ViewSonic monitore vec neko vreme (3-4 god.) i da sam zadovoljan ali mozda se nesto u medjuvremenu promenilo pa neki drugi proizvodjac moze da ponudi bolji kvalitet za iste novce a pri tom neko od vas vec koristi monitor od `tog` nekog drugog proizvodjaca pa mi moze preneti iskustva, itd. itd. @Daum Zasto tako druze. Zbog cega su te teme glupe. Koji je kriterijum za odredjivanje koja je tema glupa a koja ne. Da su iste, to vec ne bih rekao. Mislim da nikada nisam postavio dva puta temu o istoj komponenti. Sta je uopste lose u tome sto pitam. Valjda su ovde ljudi dobre volje koji hoce da pomognu i podele svoje znanje i iskustvo sa drugima ili se mozda varam.
Ne znaš koja je po redu ovo tema sa istim naslovom: koji monitor od 23-24 inča i 20.000 dinara. Samo jedan search da se odradi i problem rešen... __________________ Scourge of PCBerza
Ako sam i postavio temu sa takvim naslovom kao sto kazes ona se bitno razlikuje od ove sada. Ti pominjes 23-24 inca a sada je u pitanju 21,5 inca. Tada je sigurno bio TN panel a sada govorimo o IPS panelu. Kazes 20.000,00 din. a sada 120 Eura ili do 15.000,00 din. Na kraju kada je bila (pre koliko vremena) ta tema. Ja se secam jedne gde smo pricali o pojedinostima i razlikama TN i IPS panela. Tada sam po savetima i prihvatio da sledeci monitor koji budem kupovao bude sa IPS panelom. Sada je dosao taj trenutak da odlucim koji od dva eventualno tri modela. Ako nekoga otvaranjem tema i postavljanjem pitanja nerviram ili smaram, izvinjavam se i istog momenta cu da prestanem.
Imao sam isti model viewsonic i prezadovoljan sam bio ali bukvalo prezadovoljan ali mi je izleteo tv dole iz potpisa a nisam imao mogucnosti da ostavim oboje...sad tv koristim umesto monitora oslepeh ....
GROUNDING VISION 7 HD HDMI 37inc CPU:AMD Phenom II B55 x4 3.8GHz MB:ASRock 870 extreme 3 RAM:4GB DDR3 1600MHz OCZ Platinum GPU:MSI GTX460 1GB DDR5 256bit OC HDD:WD 160GB SataII LC Power 600H-12 CM Elite 322
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.