Otisla na reklamaciju. U Emmi-ju su bili izuzetno korektni i ljubazni. Kada sam im objasnio i oni evidentirali ponasanje karte i celog racunara rekose da s obzirom na to najverovatnije sledi zamena drugom. Ipak da ne pricamo nista u napred, videcemo sta ce biti.
Tako je Dex, i ja sam tako razmisljao. U Emmi-ju su mi rekli da `procedura` traje 15 dana odnosno da ce me u tom period obavestiti sta su uradili-odlucili.
Ja sam totlano razaocaran ALTI sto se tice zamena za reklamaciju.
1. Powercooler 4870 1gb ddr 5 crkla u grantnom roku dobio MSI 6770 2. MSI 6770 dobio MSI 7750 (nije u pitanju ista grafika ova gore i ova sad) 3. MIS 870A- 54G dobio sam MSI 970-43
U svakoj zameni sam dobio za po jedan do dva stepenika losiju komponentu. Sa emmi nisam do sad saradjivao, mozda je kod njih druga politka ali kod kupaca gde je alti radio posao kao velepordaja tu sam totalno razocaran!
U ovom slucaju sa mojim Sapphire-om veleprodaja je `ASBIS`. Posto do sada nikada nisam bio u prilici da nesto reklamiram nemam po tom pitanju nikakva iskustva. Ako sam dobro razumeo, kada daju drugu komponentu u zamenu za tu koja se reklamira (neispravna) ona bude u istom rangu (iste-slicne performance) bez obzira na generaciju.
1.Kupis kartu koja kosta 200e i pravi recimo 40 frejmova u nekoj igri. 2.Crkne u garanciji nakon dve godine. 3.Neces dobiti kartu koja u tom trenutku kosta 200e nego ces opet dobiti kartu koja pravi isto 40 frejmova u onoj istoj igri ali logicno ne kosta 200e kao ona prva pre 2 godine.
4.Kupujes preformanse to i dobijes ako ti se uredjaj pokvari.
5.A zaimisli kad bi ti posle 2 godine slucajno iskopali bas tu istu matoru kartu i dali ti nju, il bi se onda neko bunio, to kupio, to crklo to isto dobio, onda je ok?
A kad dobijes iste preformanse ali to sad ne kosta kao ranije onda nije ok?
Ako ce mo da gledamo relano sta sam trebao da dobijem 4870 trebao sam da dobijem 6870 u rangu sa ja sam paltio 225e ura 4870 trebao sam da daobijem u tom rangu graficku. Bez obizrira kad sam je kupio! MSI 6670 placena 120 eura dobio graficku 80eura 7750 trebala je 7770 da bude u istom su rangu. A 870A-54g i 970-43G su tu negde, hajde da kazemo da je tu negde. Mozda je relano mogla da bude 970-46 ali ni ova nije losa tu su negde male su nijanse. Samo sto je u 46 bolje haldjenje ima! Ovu 43 ni nemam nameru da OC icsto sumnjam da moze bilo sta da se uradi sa njom! Sa asbis sam imao do sad izuzetnu saradnju. Nadam se da ces i ti isto izvrsiti reklamaciju bez problema. Ali milsim da tu niije problem do uvoznik vec do samog altija. Jer cisto sumnjam da alti bilo sta uvozi.
Moj `slucaj` je malo drugaciji. Kartu sam kupio pre mesec dana a 7870 su jos aktuelne karte tako da tu ne bi trebalo da bude neke dileme. Bar se nadam.
Ti dobijas identicnu kartu ili od nekog drugog proizvodjaca.
@jamire Koga zabole koliko si ti nesto platio pre dve godine? Ne funkcionise to tako.
sta da su ti dali za crknutu 4870 isto 4870? Bi se onda bunio? Imao bi isto frejmova kao i stara crknuta karta, a isti slucaj je sa tim kartama koje si dobio u zamenu.
Dakle uzmes kartu 4870 recimo msi sa 3 god garancije i kad crkne nakon 2 godine i 11 meseci ti dobijes 7870?
Nisam je ja zamenio nego sam je dobio, ali poenta je da je nisam trazio niti bi to ikada radio, niti ocekivao da cu dobiti 670.
da su mi dali 6850/6870 gtx560/gtx560 ti
ja bih opet bio zadovoljan jer su sve krte +- genralno tu negde po preformansama.
Mene je usralo a verovatno su i moje komsije kod kojih je kupljena karta u radnji u Pancevu malo urgirale jer sam redovna musterija koja kupuje skupe stvari.
Opet se ponavljam, placas snagu, tu istu snagu dobijes ako ti crkne karta, i opet te pitam da dobijes identicnu istu kartu il imas pravo da se bunis?
Ali ako dobijes istu snagu kao tvoja pokvarena karta, samo eto logicno jer tehnologija ide napred, ne kosta kao tvoja ranije onda nekako to nije ok?
Ali pricamo sta je relano! Da ako nesto platis 200e i traje godinu dana relano je da ti daju nesto u vrednosti tih para a ne da ti daju prvu sa reda! Ili bi bio mozda zadovljan da ti daju umesto tih 200e koji si potrosio oni ti daju 50! To ti mu dodje isto. Nego je ovo Srbija moze da radi ko sta hoce. Monopol! A to da su mogli da mi daju 4870 za 4870 mogli su!
Da to ne vredi vise psle 6 meseci 200 eura ali su onda lepo trebali da stave 2 dana garancije! I to je to. A sta ako ti se desi da su prestali sa radom i nemaju sta da ti daju od robe. Sta ces im trazis tad klikere. Imas pravo da trazis novac nazad ako pise da si paltio taj prozivod 200e moraju da ti daju 200eura ako insisitiras. Ali tako je svugde u svetu sem u Srbiji posto ALTI drzi monkpol maloprodaja i gura ga neko iz vlade! Znaci u svakoj garanciji lepo pise da ako se pokvari roba moras da dobijes istu ili bolju nikako slabiju! 4870 nikako nemoze da bude u rangu sa 6770. To je za 2 klase manje. Isto tako i za 6770 daju 7750 a ne 7770.
@Jamire , nije idealno, ali si jos i dobro prolazio, to ti mogu potvrditi 100%. Poznajem gomilu ljudi, ukljucujuci i mene, koji gotovo nikad nikad nisu dobro prosli u zameni, cak su morali uzeti losije... Ili to, ili beskonacno tuzakanje s firmama...
Nemojte bre i oko toga raspravu,ili ako bas mora po ovoj vrucini, moglo bi uz neko pivce...
@Bomid Trebalo bi da je zamene bez problema...S tim da ce im verovatno trebati dvadesetak dana...
E sad, setih se da sam pre par godina kupio od Dautovica GTX 460Gainward, a dao mu moju GTX 260MSI i doplatio... Kad te hoce, onda te hoce... Moja graficka mu je crkla bukvalno sutradan... odradio reklamaciju u PIN-u, i dobio istu kartu koju je meni prodao...
Meni je crkla GTX 280, i tek nakon jako teskih reci sa ewe comp, uspelo se izgurati da se dobije GTX 470, inace, oni su hteli dati GTX 550.... i to prakticno bez garancije (nisu ni godinu dana hteli dati), jer je GTX 280 bila koji dan pre isteka ...te su nastavili garantni rok - kojeg vise nema...
Nisam prodavac, ali tebi logika ne valja uopste. Idi kupi auto i posle 2 meseca ga vrati pa da vidim da li ces dobiti pare. Da ti vodis radnju kao sto pricas propao bi za 3 meseca. Dexter ti lepo objasnio sve ali ti si tvrdoglav za sve pare
:: Da to ne vredi vise psle 6 meseci 200 eura ali su onda lepo trebali da stave 2 dana garancije! I to je to. A sta ako ti se desi da su prestali sa radom i nemaju sta da ti daju od robe. Sta ces im trazis tad klikere. Imas pravo da trazis novac nazad ako pise da si paltio taj prozivod 200e moraju da ti daju 200eura ako insisitiras. Ali tako je svugde u svetu sem u Srbiji posto ALTI drzi monkpol maloprodaja i gura ga neko iz vlade :: Znaci u svakoj garanciji lepo pise da ako se pokvari roba moras da dobijes istu ili bolju nikako slabiju! :: 4870 nikako nemoze da bude u rangu sa 6770. To je za 2 klase manje. Isto tako i za 6770 daju 7750 a ne 7770. :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: ::
Da se mi svadjamo ovde ovo je samo rasprava oko toga kakva je ko imao iskustva i sta bi po necijem misljenju trebalo da bude relano a sta je po zakonu.
Gledaj ovako kupio si sad golfa V full klima koza i imas na njega garanciju 5 godina na sve. Crkne mu motor posle 1 godine , istruli limaraji jednostavno nema mu popravke, daju ti umesto golfa daju ti novijeg pola klot bez iceg jer nema vise 5. Sta bi ti uradio Platio si golfa V 20000 eurica. Dobijes pola od 8-9000. Ti bi prstao i rekao da je u redu. I rekao da je to normalno. Ja nisam zahtevoa mojom voljom da mi zamene grafiku jednostano nije joj bilo spasa a daleko od toga da je mogla da se porpavi da je oni nebi servisirali.
Dexter je extra momak nema totalno nista protiv njega nego nam se jednostano misljenja ne poklapaju! On je dobro prosao sa Alti ja nisam mada sam uzeo reobe kod njih za igornicu kad sam drzao u vrendisti preko 20-25k u zadnjih 4-5 godina! I na insisitiranje prodavca a bio sam kad je pricao sa njim da mi daju bolju graficku uz moju doplatu samo da mi ne daju losiju ako trenutno nemaju takvu doticni gospodin iz dela za rekalmacije rekao da ako nece ovu nemoze ni jednu drugu da dobije!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.