mislim da je 760ti biti najzanimljivija (kao ne tako davno 560ti)
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Pa, tako trenutno ide... nVidia postavlja standarde, AMD ih prati, nesto urade na vreme, nesto sa zakasnjenjem...
Uglavnom, osim ako nesto debelo skrivaju, AMD trenutno ne znam cime ce parirati ovim kartama...
Mada to i nije neka briga, posto razmisljam o prelasku na tetris...Bolje otici na Ibicu, Kubu, ili kupiti auto za te pare...A kako stvari stoje, u vrednosti high end konfiguracije, ne bi me cudilo da se za manje od decenije moze kupiti stan.... Izgleda da nema kraja podizanju cena u high end-u koje je pokrenuo... ko? Odgovor na ovo pitanje podsetio bi na ono `ko je poceo rat` ...
Dok je pre ~12g Pentium 4 racunar na 2.4 ghz, kostao secam se u oglasima 2400 evra, cini mi se i sa monitorom, bile su tu i karte kao sto su ATi x850 xt, kao i 6800ultra, koje su kostale preko 600 evra... Sa takvim kartama mogle su da se pokrenu igre sa maksimalnim podesavanjima...
PRE 3 GODINE izasla je kartica Gtx 460, koja za cifru od nesto preko 150 evra, to jest sada 60-70 evra po oglasima, pokrece svaku igru u 1920 x 1080 sa svim mogucim podesavanjima i to sa AA i AF... Uz 2tb drajvove koji ponovo dolaze na cifru ispod 70 evra, do 500 evra mozete sklopiti racunar,koji ce biti babaroga u svakom smislu...
Danas imamo naslednike u vidu gtx 650 ti boost, kao i Amd hd 7850.
I dok je u normalnim zemljama sa NASIM CENAMA PLATA BAREM 10 x veca u proseku, ako se meni ovo cini dzabe , mogu da zamislim koliko njima ovo dodje smesno...
DAKLE cene su i dalje SLICNE ali se za mnogo manje para dobija mnogo vise nego pre 10 godina....
Isto ce onaj sa gtx 680 videti ovo sto ja vidim sa gtx 460, samo ce on imati 80 fps-a , a ja 40 fps ...
A nekad,razlika izmedju geforce 2 i geforce 4, ili ati radeon 9600 pro i 6800 gt, su znacile dali cu u igri videti ista ili nista....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Svaku igru sa AA i AF? Ne znam dal` da se smejem il` da placem na ovakve izvale. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: PRE 3 GODINE izasla je kartica Gtx 460, koja za cifru od nesto preko 150 evra, to jest sada 60-70 evra po oglasima, pokrece svaku igru u 1920 x 1080 sa svim mogucim podesavanjima i to sa AA i AF... :: Uz 2tb drajvove koji ponovo dolaze na cifru ispod 70 evra, do 500 evra mozete sklopiti racunar,koji ce biti babaroga u svakom smislu.. :: :: Danas imamo naslednike u vidu gtx 650 ti boost, kao i Amd hd 7850 :: :: I dok je u normalnim zemljama sa NASIM CENAMA PLATA BAREM 10 x veca u proseku, ako se meni ovo cini dzabe , mogu da zamislim koliko njima ovo dodje smesno.. :: :: DAKLE cene su i dalje SLICNE ali se za mnogo manje para dobija mnogo vise nego pre 10 godina... :: :: Isto ce onaj sa gtx 680 videti ovo sto ja vidim sa gtx 460, samo ce on imati 80 fps-a , a ja 40 fps ... :: :: A nekad,razlika izmedju geforce 2 i geforce 4, ili ati radeon 9600 pro i 6800 gt, su znacile dali cu u igri videti ista ili nista... :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Nesto se ne secam da sam mogao da pokrenem svaku igru na maks podesavanjima sa mojom kartom kad sam je kupio pre nesto vise od dve godine, a ona je osetno jaca od 6850 koja je opet za nijansu jaca od GTX460. Tako da ove price sa AA i AF nemaju veze.
E sad, da nasi ne nadrndaju cene samo na ovo. Mislim, 300 evrica za GTX 770 je sasvim fina cifra. A znamo da se sve to nabavlja na veliko, tako i da prodavnica stavi 300 evrica za maloprodaju, oni su fini sa zaradom. Ma neka je i 320.
A 460gtx su kostale od 250-280 evra kad su izasle, joj kad se setim tog odusevljenja i sa kojoj su se radoscu davale pare za to. Onda posle AMD izadje sa 6850 za 170-180 evra i tu je bio kraj svake price
:: Nesto se ne secam da sam mogao da pokrenem svaku igru na maks podesavanjima sa mojom kartom kad sam je kupio pre nesto vise od dve godine, a ona je osetno jaca od 6850 koja je opet za nijansu jaca od GTX460. Tako da ove price sa AA i AF nemaju veze :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Kad vidim prvi benchmark na internetu ili na youtube-u od likova koji su licno kupili karte i probali ih tad verujem brojevima, a ne ovim sajtovima koji ce uskoro da izbacuju benchmarke a karte jos ne postoje u prodaji, a onda kad izadju pa znate malo smo ovo promenili ovo nije vise ovako zato su resultati drugaciji.
Kad izadju i pojave se regularno na obicnom trzistu tad treba i raspravljati i polemisati o istima.
Re Brand ili ne morali su da izbace inace gubitak za 2013 bi bio katastrofalan.Ista sudbina za AMD naravno da moze da se zivi od konzola ali realno PC trziste je rudnik lepih metala :D Nvidia i AMD samo kad bi vise cenili potrosace svi bi lepo funkcionisali .Ovako zelenii pohlepni crveni jure svuda a mi potrosaci na sisanje. Valjda je serija 700 bolje odradjena od serije 600 i cenovno prilagodjena .Ako je a usput izadje serija HD8000 bicemo na slatkim mukama
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Kako nas ragi nemanja21 lupi pa ostane ziv.. A sta ces,AMD boljka nikad ne popusta..
Prvo pricate o seriji koja je trenutno samo bacena u etar kao informacija.. Drugo ne moze biti nesto rebrend ako koristi resurse dva razlicita chipa + sto se radi na tweakovanju.. U opciji su GK110 i GK104 koji ce biti dodatno tweakovani.. Obzirom da se radi o refresh seriji nVidia ce i vise nego da opravda novu seriju 7xx u odnosu na AMD koji zapravo i nema sta da ponudi osim da uradi pravi rebrend (promena imena postojece serije) .. Jos uvek je u opticaju isti nm proces tako da od nekog racionalnijeg pomaka nema nista.
GTX7xx ce biti opravdana a ako cene budu ovakve koje je guru3d istakao i ako ne verujem ni jednoj glasini osim ako inffo ne dobijem iz prve ruke sto sad nije slucaj.. Polako ali sigurno AMD puca na desktop/mobile gaming polju jer zaostaje za nV sa ogromnom razlikom.. GTX7xx kao refresh ce biti samo uveritra za ono sto ce se desiti kada se Maxwell pojavi..
Supernatural Technology indeed
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Kolko se napravi a kolko proda tih najskupljih karti. Svaka sledeca generacija je super samo tendecija je da za igru na slicnim podesavanjima svake godine placamo sve više.Nije fora napraviti najjacu graficku vec kako je napraviti a da bude jeftina tj ne 500 ili 1000 evra. Ranije su razlike low midium high bile ogromne.Sad tog skoro da nema jer je sve slicno a nekad ako mogu da primetim razliku ubio me bog.Šta je razlog ovog.Konzole ili to što se veštacki pravi zahtevnost da bi se prodavale grafike.Ranije si imao nekolko modela sad imaš u seriji koliko po 10 razlicitih karti. Sve je to marketing i potrošacka privreda.Pravice se dok ima potrebe tj ako se ljudi ubede upravo ko što neko rece da umesto 40 ima 80 frejma i da kažemo vau ili ti wow pa da damo pare jer smo dobili nešto sto je duplo bolje.Sa mnogo slabijim grafika ljudi se lepo naigraju svega.Prestao sam da menjam grafike svake godine.Vec dugo nema potrebe za tim kao ni za menjanjem bilo koje komponente osim dodavanja ram-a.
Sky ocito imas problem sa 70% forumaa :D Pa jel vidis covece da AMD u svakoj kalsi dere Nviidiu ? Odrao je u konzolama sad i PC ne kazem da ce da vlada AMD narednih 100 godina ali ko boga te molim otvori oci... Titan je cist promasaj... Izbacen da natrlja Xbox i PS na nos sta su mogli da imaju ... AMD ih pusti da se igraju ko deca u pesku i izbaci zverinu...Nvidia umesto da kapitulira konacno brze bolje nova serija karti.....Daj molim te... Svi su prihvatili da AMD hara i da je oduvao zelenbace samo tako... Ti pricas o stvarima koje nema ni u diznlilendu pogledaj rezultate karte sta je pokazala ... Sedi zaplaci se ..bice ti lakse znam... :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Kako nas ragi nemanja21 lupi pa ostane ziv. :: A sta ces,AMD boljka nikad ne popusta. :: :: Prvo pricate o seriji koja je trenutno samo bacena u etar kao informacija. :: Drugo ne moze biti nesto rebrend ako koristi resurse dva razlicita chipa + sto se radi na tweakovanju. :: U opciji su GK110 i GK104 koji ce biti dodatno tweakovani. :: Obzirom da se radi o refresh seriji nVidia ce i vise nego da opravda novu seriju 7xx u odnosu na AMD koji zapravo i nema sta da ponudi osim da uradi pravi rebrend (promena imena postojece serije) . :: Jos uvek je u opticaju isti nm proces tako da od nekog racionalnijeg pomaka nema nista :: :: GTX7xx ce biti opravdana a ako cene budu ovakve koje je guru3d istakao i ako ne verujem ni jednoj glasini osim ako inffo ne dobijem iz prve ruke sto sad nije slucaj. :: Polako ali sigurno AMD puca na desktop/mobile gaming polju jer zaostaje za nV sa ogromnom razlikom. :: GTX7xx kao refresh ce biti samo uveritra za ono sto ce se desiti kada se Maxwell pojavi. :: :: Supernatural Technology indeed :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Jao ko se nasao da mi odgovori.... Prve 460gtx (Gainward) kostale su oko 280 evra, po ceni tadasnje 465gtx, i to je naravno rasprodato u rekordnom roku. Posle je stigao Asus sa cenom od nekhih ~250 evra, a Msi 460gtx Hawk je posle spustio cenu na 230 evra
:: http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_460_1_GB/ :: :: price - jul 2010 - 229 :: :: Ja sam na jesen 2010 kupio u Emmi-ju gainward gtx 460 1gb gs za 18 000 dinara,kasnije su cene bile jos povoljnije.. :: :: To sto si ti sanjao da kosta 250 evra , to je tvoja stvar.. :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2 :: :: :: A 460gtx su kostale od 250-280 evra kad su izasle, joj kad se setim tog odusevljenja i sa kojoj su se radoscu davale pare za to.
Tvoje trenutno stanje svesti mi govori da je situacija pod rednim brojem 1. Ostalo mi je neprihvatljivo ali ako tako nastavis pomislicu da si zastranio!
O tim bajkama koje pominjes ne veruje cak ni Debeli koji voli AMD vise od sebe samog a ni mali Misko nije daleko samo sto mudro cuti, (za toliko nije lud) nebi da ispadne pajac,titulu ocigledno zasluzno ti nosis :)
Poceses i sam da verujes u to sto pises a to onda prelazi u jedan mnogo kompleksniji medicinski fenomen i tad neka ti je Bog u pomoci,trebace ti..
Pozdrav..
P.S.Ima li kakvih vesti o novoj 8xxx seriji? :D
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.