Kupoio sam asus 7300gt top pre neki dan i dobio neki kabal valjda je za tv-out.Posto sam hteo da iskoristim i ovu mogucnost jer bolje je gledati filmove na TV-u nego buljiti oci u TFT 17`. Pre sam imao ati 9200vivo bilo je jednostavno povezati nadjem konektor VIVO na CINC bocnem u TV i eto slike medjutim kod 7300gt nije jednostavno. U kutiji je stigao neki kabal S-video na jednom kraju a na drugom 3 cinca boja plavi zeleni i crveni i s-video mi je cudan ima 7 iglica dok ovaj klasican 4 na S-videu pise AsLink na zelenom Y-Out na plavom al vise mi vuce na ljubicastom Pb Out i na crvenom Pr-Out. Ako neko zna za sta sluzi plavi zeleni i crveni cinc(zenski) neka mi objasni i kako bi ja najlakse mogao to da ispovezujem jer ima neki program kako bi podesio jer u NV control panelu nisam naletao na tv-out.Kod ATI je jednostavno Secundary display je bio tv menjas koji ce da bude primary secundary i tu je kraj. Hvala na odgovorima odoh da sljakam u prodavnicu.Pozdrav
Da je komplikovanije - jeste. I ja sam imao Radeona i bilo je jenako jasnije kad kopaš po drajverima šta je šta. A što se kalbova tiče, neki nVidia `proizvođači` lepo daju neki prelaz sa Svideo na činč, a neki ti daju samo YPbPr račvu koju si pomenu.
Prvo poveži zeleni činč Y-out sa kablom koji ide na tvoj TV ili neki SKART. Može da se desi da je na tvom modelu podešeno da je neki drugi činč Pb ili Pr u stvari composite. Kod mog Asus 8800 GTS je zeleni.
Sledeći koraci će ti se poklapati ako imaš novije nVidia drajvere.
Softversko rešenje je sledeće: 1. prvo odeš u nVidia Control Panel (desni klik na Desktop) 2. kad ti se otvori CP sa leve strane klikneš na Run multiple disply wizard itamo štikliraš pored svog monitora i TV, posle next odabereš Composite, pa onda u sledećem koraku DualView. (da bi dobio extended desktop) 3.posle toga odeš na Setup multiple disply (sa leve strane) i izabereš primary i secondary display. 4. sa desne strane ti se posle uključivanja TV-a (korak 2.) otvore dve nove opcije sa leve strane. Klikni sa Change the signal or HD format. Tu izaberi PAL format slike. To je to. 5. Posle eventualno možeš da se igraš sa bojom i pozicijom slike TV-outa (desni klik na nVidia ikonicu kod sata u task baru) i TV output.
Ako ti ovo ne upali TV, resetuj komp pa probaj ponovo, mora ovako i nikako drugačije.
Dobio si adapter za kompozitni kabl... Ukoliko imas takav konektor na TV-u (jedino u slucaju da imas neku bolji TFT/plazma TV) samo iznabadaj...
U suprotnom, neko ce morati da ti napravi kabl... Ja obicno predlazem ljudima da odu u Kanibal u maloj Piramidi, ponesu kabl i kazu sta im treba... U 95% slucajeva ce ti to odmah odraditi...
ja sam stavio stari kabal svideo(4 pina )-skart. i radi normalno. taj sa 7 pinova je za hd. njega cu koristiti jednog lepog dana kada budem kupio novi televizor.
Probacu svideo na scrat verovatno ce da radi ili cinc na cinc pa da nabadam koja je boja tv-out A ovo za podesavanja nema nigde driver je 162.18 tj nov ali verovatno kada ga on primeti posle povezivanja i ta podesavanja ce se pojaviti. HVALA NA ODGOVORIMA
Naravno da moraš prvo sve da povežeš da bi ti drajver ponudio TV kao display opciju.
Verovatno si brzo čitao moj odgovor ili ga nisi razumeo.
Onog trenutka kada u Run multiple disply wizard-u izabereš composite kao TV out, jedan od ona tri činča (plavi, crveni i zeleni) se pretvara u composite signal, najverovatnije zeleni (Y-out).
Koliko sam razumeo,on ima s-video (koji ide u karticu) i female komponentne konektore (izlaze) na drugom kraju.Prem a tome,treba mu jos jedan cable koji ce iz TV-a da ide u karticu preko komponentnog female dodatka. Poz.
u svideo sa 7 pinova moze da se stavi konektor sa 4 pina.postoje razne varijante kablova. ja imam svideo(4 pina) audio 3,5 mm-skart kabal. ne radeonu sam imao roblema sa starim kablom pijaca buzditis, pa sam nesao ovaj debeli kabal sa pozlacenim kontaktima, i divno je radilo. sada imam kartu sa 7 pinova i u nju sam prikacio ovaj kabal i sve radi odlicno. 7600gs...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.