imaš nešto u vezi toga ovde: http://bit.ly/14GVcVh ako ti je extended onda je već u fulu, ako prevučeš neki plejer zbog filma onda ga samo pustiš u full screen-u.
Ne znam da li si me razumeo odnosno da li sam ja postavio pitanje kako treba. Znaci povezem graficku (komp) i monitor sa HDMI kablom i dobijem sliku desktopa suzenu za po 2cm sa svake strane ekrana i jos `mutljikavu` u Windows okruzenju. Kako da bukvalno `rasirim sliku na ceo ekran` i kako dami slike ne bude mutna?
pretpostavljam da si izabrao duplicate opciju ,ne zaboravi da monitor i lcd ne moraju da podrzavaju istu rezoluciju ,tako da ako je tu problem nadji im neku zajednicku rezoluciju preko ikone catalista ,desni klik misa ,1 pa set desktop area to ,pa im nadji neku zajednicku rezoluciju , ako ni to ne resii skroz problem idi na scaling options.
Takodje imas opciju da nezavisno podesavas onda ides na properties digital flat panel ,izaberes LCD pa onda GPU scaling i stikliraj scale image to full panel size i to je to . Znaci izaberi da LCD ne podrzava aspect ratio od monitora u toj opciji,
desni na desktop, pa CCC, zatim meni Graphics, pa Desktop & Displays, pa ako imaš oba monitora ``desni`` na ``TV`` pa propertis pa tu namesti rezoluciju u Desktop area.
Druze nemam ovde `scaling options`. Pazi My Digital Flat Panels pa u njemu - Properties (Digital Flat Panel) - Display Color (Digital Flat Panel) - HDTV Support (Digital Flat Panel) - LCD Overdrive (Digital Flat Panel) To je sve. E sada u Properties ime Image Scaling - GPU Scaling. Da li je to?
Gde si ti zakljucio da kaci jos jedan monitor... Ja sam razumeo da hoce da poveze postojeci monitor na HDMI umesto na DVI...
Imao sam slicnu situaciju pa sam odustao, doduse moja kombinacija je bila GPU/DVI a HDMI na monitoru, posto je monitor imao prikljucak za sluske htedoh da ih kacim na njega... Zvuk je radio ali je slika na monitoru bila palac uza sa sve cetiri strane...
Probao sve i na kraju odustao...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: pretpostavljam da si izabrao duplicate opciju ,ne zaboravi da monitor i lc :: ne moraju da podrzavaju istu rezoluciju ,tako da ako je tu problem nadji im :: neku zajednicku rezoluciju preko ikone catalista ,desni klik misa ,1 pa set desktop area to ,pa im nadji neku zajednicku rezoluciju , ako ni to ne resii skroz problem idi na scaling options :: :: Takodje imas opciju da nezavisno podesavas onda ides na properties digital flat panel ,izaberes LCD pa onda GPU scaling i stikliraj scale image to full panel size i to je to :: Znaci izaberi da LCD ne podrzava aspect ratio od monitora u toj opciji :: :: :: ::
To ti je do TV-a, podesi malo sharpness, boje, 1:1 mapping itd. Imas na Benchu temu o televizorima, podesavanjima itd pa procitaj malo kad budes imao vremena. Veoma je lako podesiti prikaz, samo nisi naveo koji TV imas i da li ga koristis zajedno uz monitor ili zasebno. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Tako je druze. Idemo jos jednom. Hocu (ako je to moguce) da povezem komp odnosno graficku kartu Sapphire HD7870GE sa monitorom ViewSonic VX2433wm koristeci HDMI kabal-vezu. Probao sam i dobijam malo mutnu sliku (Windows okruzenje) i skracenu sa svake strane za po 2cm. Da li je moguce pri tome izostriti sliku i dobiti je na celom ekranu kao sa DVI prikljuckom-kablom?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.