Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
artefakti
STRANA 1 OD 1
gman artefakti 14.08.2007. 13:43 T5269

status: user
broj poruka: 1111
u animaticima i 2d okruzenju (point and click igra)
svi su zeleni i pojavljuju se u nizovima od po 5-6 komada
da li je problem u ramdac-ima ili u ram-u rezervisanom za 2d
da li bi novi driver resio to, sve nekakko vuce na soft jer je problem vidljiv u 2 igre
prvo sam mislio da je problem u kompresiji videa, ili dekompresiji
sad vise ne znam ni sam
cak sam vratio clock-ove na standardne i nista
gainward 7600gt agp
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Ako 14.08.2007. 15:30 #25432

broj poruka: 4163
se to desilo iz čista mira, najverovatnije ti je prsla grafika, jer artefekati ti se nikada neće pojaviti zbog lošeg drajvera, virusa, programa ili bilo kakvog softverskog problema. Imam neke grafike koje imaju artefekate samo u 2d a imam i neke kod kojih je to slučaj u 3d. Neke imaju svega dve tri tačkice a neke su pune svakakvih hijeroglifa...
Ubaci grafiku u neki drugi računar i ako i tamo imaš `hijeroglife`, trsla ti je grafika

MACHINE Hehehe 14.08.2007. 18:38 #25434

broj poruka: 5710
ne mora cak ni grafika biti...X puta mi se desilo da je CPU (npr. AMD K6-2 3Dnow!) jer ima korumpiranu jedinicu za ubrzavanje multimedije. Zbog toga su mi izbijale texture, neki elementi igre bili trodupli...zamenom procesora problem bi nestao. RAMDAC moze biti krivac za artefakte. Jos moze biti VRAM

- R a v e n L o r d -

Stripy Re: Hehehe 14.08.2007. 19:49 #25437

broj poruka: 4163
Jeste, to se dešavalo na k6 cpu, međutim čisto sumnjam da on vozi 7600gt na k6 dvojci . Druga stvar, takvih problema je bilo i sa atlon xp procesorima, ali kod njih je ta greška bila fabrička i odmah se manifestovala kod novih procesora, a gman-u se to pojavilo odjednom, samo od sebe. Kod novijih procesora se ne dešava da tako nešto rikne posle x vremena rada (bar ja nisam video). I dalje mislim da je do grafike. Valjda će da je proba na nekom drugom sokoćalu pa da nam javi

:: ne mora cak ni grafika biti...X puta mi se desilo da je CPU (npr. AMD K6-2 3Dnow!) jer ima korumpiranu jedinicu za ubrzavanje multimedije. Zbog toga su mi izbijale texture, neki elementi igre bili trodupli...zamenom procesora problem bi nestao. RAMDAC moze biti krivac za artefakte. Jos moze biti VRA
::
:: - R a v e n L o r d -
VMARC Re: Re: Hehehe 15.08.2007. 03:10 #25462

broj poruka: 9425
Upravo resavamo jednu MSI 7600GS AGP. (Da u 3:00 ujutru!!!) kojoj se pojavljuju zelene mrlje kada se na rezoluciji jacoj od 1024x768 ukljuci AA X4. Kada se na 1680x1050 ukljuci AA 2x pojave se na donjoj polovini ekrana, kada se upali AA4x onda se pojave preko 3/4 ekrana. Na 1024x768 radi normalno. Sumnajmo na napajanje jer je Chieftec 300W, sacemo da stavimo Chieftec 450W pa cemo videti. Ako i tu prsti onda cemo probati na nekoj drugoj masini, jer sam upravo od vas sada saznao da to mogu da prave i XP procesori. Ovde je Barton 2500+, na A7N8X-X i 1GB single Kingston. Dva harda, dve optike i brdo ventilatora... promenom drajvera smo uspeli da ih dovedemo na ovaj prihvatljiviji nivo, jer ranije nije hteo da radi ni bez AA kako valja.

Evo dok ovo pisem konstatujemo da ni 450W ne pomaze... Odustajem sutra cu proveriti na nekom intelu, Prehotu ... :)

ja licno mislim da je zveknula, ali eto... Da probam van K7 jezgra...

:: Jeste, to se dešavalo na k6 cpu, međutim čisto sumnjam da on vozi 7600gt na k6 dvojci . Druga stvar, takvih problema je bilo i sa atlon xp procesorima, ali kod njih je ta greška bila fabrička i odmah se manifestovala kod novih procesora, a gman-u se to pojavilo odjednom, samo od sebe. Kod novijih procesora se ne dešava da tako nešto rikne posle x vremena rada (bar ja nisam video). I dalje mislim da je do grafike. Valjda će da je proba na nekom drugom sokoćalu pa da nam javi
:: :: ne mora cak ni grafika biti...X puta mi se desilo da je CPU (npr. AMD K6-2 3Dnow!) jer ima korumpiranu jedinicu za ubrzavanje multimedije. Zbog toga su mi izbijale texture, neki elementi igre bili trodupli...zamenom procesora problem bi nestao. RAMDAC moze biti krivac za artefakte. Jos moze biti VRA
:: ::
:: :: - R a v e n L o r d -
gman probao 15.08.2007. 14:38 #25481

broj poruka: 1111
na drugom pc-ju i sve je u redu, s tim sto se nisam setio da ponesem te dve igre
kao sto rekoh problem je u 2d okruzenju
animatici, ili sinematici u je... transformersima (kolike sam nade polagao da ce ovo biti neka ozbiljna igra, a ono), i u aura2
uglavnom u win-u je sve normalno i u svim ostalim 2d/3d aplikacijama

ostatak je matori athlon 2600+, giga i po rama i via kt400
poceo sam da kopam po mozgu da vidim da li mogu da se setim da li sam vec vidjao artefakte negde, i setim se, pa .stalkeru
zeza
izvinite na mom saljivom duhu, ali ponekad jednostavno ne mogu da odolim
verovatno cu ubrzo i zaboraviti na ovaj problem jer sam auru vec presao, a transformerse (iako sam kao mali mislio da sam i ja jedan od njih) necu ni da igram

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs