Neka ih dobro uporedi pošto sam pročitao na par mesta da Dell ima problema sa belom, na jednom delu ekrana vuče malo na žuto. __________________ Scourge of PCBerza
@Daum Da, procitao sam i ja da se ljudi zale na taj problem, bas na ovom linku sto sam postavio, ali rekoh ako je to samo od primerka do primerka, za sta bi ste se pre odlucili?
@Dexter013 Vec ima TV od 42`... Nista me ne pitaj, ne mogu da se prepirem vise sa njim. Nema blage veze sa IT-jem, sta god me pita uvek on iznosi posle svoje vidjenje, pa jesam li siguran da je to bas najbolje... Hoce ovo, samo recite sta je bolje... ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
@Dexter Jos ovaj TV je HDReady... Ni slucajno, rekao je samo FullHD... :)
Kada je video da sam uzeo iMac odmah je hteo i on jer mu se jako dopao. Kada sam mu objasnio da ja nisam uzeo iMac da mi ukrasava sobu, nego da zaradjujem na njemu i kada sam mu rekao cifru odustao je, ali je hteo monitor od 27` sa rezolucijom koju ima iMac (2560x1440). Kada sam mu objasnio da za njegove potrebe nema smisla da daje dva puta vise para za monitor sa ovom rezolucijom odlucio se za 27`, ali sa FullHD rezolucijom.
Ne predlazite nista vise - nemam snage da mu objasnjavam svaki dan sta-zasto-kako i da slusam onda njegova vidjenja svega toga.
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
LG IPS277L-BN imam par meseci, jako lepo radi, sasvim sam zadovoljan istim.
U igricama nema ghosting-a, uglavnom igram WoT i odličan je. IPS glow nije izražen, moguće ga je namerno uočiti pod određenim uglom na tamnim scenama, ali ne vidi se u realnom radu.
Dell ima isti panel. oba proizvodi LG, ali je glossy, dok je LG mat, tako da se izbor manje više svodi na to, meni glossy nije odgovarao jer imam dosta ambijentalnog svetla u sobi, pa bi me refleksije ubile.
Inače ako ga uzme, nek obavezno učita ICM profil koji dolazi na CD-u, boje su malo neprirodne bez profila.
Ako se slucajno secate one teme gde pitam za lap top od 150 000 din za, opet, gledanje filmova, surf i office - to je bilo za njega.
LG kazu da proizvodi panele za mnoge proizvodjace monitora, tako da se fakticki samo dizajn razlikuje... ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
Mislim da LED osvetljenje rešava to što je Dell glossy, primera radi taj iMac 27 je sa staklom napred i ne primećuju se refleksije u normalnom radu. Ni ne nude mat panel na njemu, verovatno jer ne predstavlja problem. __________________ Scourge of PCBerza
E hvala na odgovoru iz prve ruke! ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: LG IPS277L-BN imam par meseci, jako lepo radi, sasvim sam zadovoljan istim :: :: U igricama nema ghosting-a, uglavnom igram WoT i odličan je. IPS glow nije izražen, moguće ga je namerno uočiti pod određenim uglom na tamnim scenama, ali ne vidi se u realnom radu :: :: Dell ima isti panel. oba proizvodi LG, ali je glossy, dok je LG mat, tako da se izbor manje više svodi na to, meni glossy nije odgovarao jer imam dosta ambijentalnog svetla u sobi, pa bi me refleksije ubile :: :: Inače ako ga uzme, nek obavezno učita ICM profil koji dolazi na CD-u, boje su malo neprirodne bez profila.
Na poslu sam imao iMac generaciju pre ovog najnovijeg i refleksije su bile prisutne, ali nista posebno sto bi uticalo na rad.
Na ovom svom novom iMac-u refleksije skoro da uopste ne primecujem iako u sobi imam dosta ambijentalnog svetla. Zaista su dobar posao uradili sa ovim najnovijim modelom. ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: Mislim da LED osvetljenje rešava to što je Dell glossy, primera radi taj iMac 27 je sa staklom napred i ne primećuju se refleksije u normalnom radu. Ni ne nude mat panel na njemu, verovatno jer ne predstavlja problem :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Da kazes tvom drugaru da dobro razmisli jer full hd monitor od 27` ne lici ni na sta. Preci sa full hd 21` na full hd 24/27` po meni ne predstavlja nekakav upgrade. Ako hoce 27` samo 2560x1440 realno dolazi u obzir. Ima ovog za 400 evra http://goo.gl/zFLGB i ako hoce nov monitor bolje neka razmislja o njemu... O prednosti S-IPS panela u odnosu na druge da ne govorim...
Ovaj Asus sto ima je 21`, ali nije FullHD, i zaista je los monitor. Sve je u odnosu na njega dobar upgrade... :)
Ovaj Shimian mu ne bih predlagao jer ne znam nista o tom brendu, kako se pokazao, a i 399e za S-IPS i 2560x1440 mi je nekako nerealno mala cena... ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: Da kazes tvom drugaru da dobro razmisli jer full hd monitor od 27` ne lici ni na sta :: Preci sa full hd 21` na full hd 24/27` po meni ne predstavlja nekakav upgrade :: Ako hoce 27` samo 2560x1440 realno dolazi u obzir :: Ima ovog za 400 evra http://goo.gl/zFLGB i ako hoce nov monitor bolje neka razmislja o njemu.. :: O prednosti S-IPS panela u odnosu na druge da ne govorim.. ::
Mislim da nije isplativo potrositi vise od 300e za 27`` ips monitor ako ce na njemu da se gledaju filmovi i djuskaju igre. Mozes za ~40000din da uzmes dobar tv Samung ue32eh5000.
Neka razmisli o kupovini IPS VIEWSONIC VX2770Smh-LED ali ja mislim da bi mu ipak bilo pametnije da uzme neki 23` ips i sacuva preko 100e. Ja bih uzeo LG ili Dell ips monitor jer LG za vise proizvodjaca monitora pravi ips panele.
p.s. Shimian daje samo dve godine garancije za taj monitor
Paneli koji se ugradjuju u Shimian, Catleap nisu ispunili izuzetno stroge stanarde (A+) koji Apple propisuje da bih ih stavio u svoje Mac-ove itd. Mada to su sitnice koje se ne primecuju, mada zakaci se po neki mrtvi pixel
:: Ovaj Asus sto ima je 21`, ali nije FullHD, i zaista je los monitor. Sve je u odnosu na njega dobar upgrade... : :: :: Ovaj Shimian mu ne bih predlagao jer ne znam nista o tom brendu, kako se pokazao, a i 399e za S-IPS i 2560x1440 mi je nekako nerealno mala cena.. :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Mountain Lion 10.8. :: :: :: :: Da kazes tvom drugaru da dobro razmisli jer full hd monitor od 27` ne lici ni na sta :: :: Preci sa full hd 21` na full hd 24/27` po meni ne predstavlja nekakav upgrade :: :: Ako hoce 27` samo 2560x1440 realno dolazi u obzir :: :: Ima ovog za 400 evra http://goo.gl/zFLGB i ako hoce nov monitor bolje neka razmislja o njemu.. :: :: O prednosti S-IPS panela u odnosu na druge da ne govorim.. :: ::
E samo fali da pogleda ovaj video i cuje da u Shimian idu paneli koji nisu ispunili stroge standarde (A+) i da ih je Apple odbacio i dao Shimian-u.
Ne bi imao zivaca a ni uspeha da objasnjavas bilo sta dalje takvom coveku. ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
:: Paneli koji se ugradjuju u Shimian, Catleap nisu ispunili izuzetno stroge stanarde (A+) koj :: Apple propisuje da bih ih stavio u svoje Mac-ove itd :: Mada to su sitnice koje se ne primecuju, mada zakaci se po neki mrtvi pixe :: :: http://youtu.be/akJVKzzp4a :: :: http://www.prad.de/new/monitore/test...ian-qh270.htm :: :: http://www.anandtech.com/show/5885/t...d-sips-displa :: :: :: :: Ovaj Asus sto ima je 21`, ali nije FullHD, i zaista je los monitor. Sve je u odnosu na njega dobar upgrade... : :: :: :: :: Ovaj Shimian mu ne bih predlagao jer ne znam nista o tom brendu, kako se pokazao, a i 399e za S-IPS i 2560x1440 mi je nekako nerealno mala cena.. :: :: ******************************* :: :: :: :: iMac 27` (late 2012 :: :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: :: 1TB Fusion Driv :: :: Mac OS X Mountain Lion 10.8. :: :: :: :: :: :: :: Da kazes tvom drugaru da dobro razmisli jer full hd monitor od 27` ne lici ni na sta :: :: :: Preci sa full hd 21` na full hd 24/27` po meni ne predstavlja nekakav upgrade :: :: :: Ako hoce 27` samo 2560x1440 realno dolazi u obzir :: :: :: Ima ovog za 400 evra http://goo.gl/zFLGB i ako hoce nov monitor bolje neka razmislja o njemu.. :: :: :: O prednosti S-IPS panela u odnosu na druge da ne govorim.. :: :: ::
OK. Predlozicu mu i taj ViewSonic pa nek uzme sta mu se vise svidja posto je ovako sve manje-vise isto. ******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Mountain Lion 10.8.3
Sve su ti to isti AH-IPS paneli koje proizvodi LG (IPS je LG-eva tehnologija, pa otud da samo on proizvodi, Samsung ima PLS).
Razlikuju se elektronika, okvir, meni, postolje, ima/nema zvučnike u sebi i sl. Nema prevelike razlike jer svi kreću od iste osnove.
:: OK. Predlozicu mu i taj ViewSonic pa nek uzme sta mu se vise svidja posto je ovako sve manje-vise isto :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Mountain Lion 10.8. :: :: ::
Bre ne znam kakav je, ali pitaj ga da li on stvarno misli da bi bilo koji od vec navedenih monitora/panela Apple uzeo u obzir?
:: E samo fali da pogleda ovaj video i cuje da u Shimian idu paneli koji nisu ispunili stroge standarde (A+) i da ih je Apple odbacio i dao Shimian-u :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.