Problem sa povezivanjem graficke i lcd tv,nema zvuka na tv-u.
STRANA 1 OD 2
maxpayne
Problem sa povezivanjem graficke i lcd tv,nema zvuka na tv-u.
07.04.2013. 12:07
T52629
status: user broj poruka: 220
Komp je sledeci: Ploca:asus m2n Muzicka:Integrusa sound max Graficka:9800 gt 512 ddr3 Tv Lg 37 LD 465 Tip veze:HDMI ( 10 metara dugacak kabal ) Graficka i ploca je povezana malim kablicom do spid/f konektora na ploci koji daje izlaz zvuka na integrusi. Na tv-u ima slike nam zvuka.Ne znam sta je problem,cackao sam po podesavanjima za muzicku,i sve mi se cini da je mozda problem u nekim novijim drajverima za zvuk.
Dole desno pored sata ima ona ikona koja izgleda ko zvucnik, desnim klikom idi na playback devices i ako si sve lepo instalirao, trebalo bi tu da ti bude tvoj TV cak ce i pisati LG, i biras i eto zvuka na tv-u.
Cini mi se da nije bilo potrebe da povezujes graficku i plocu, tj s tim spid/f konektorom, probaj bez te veze, posto sam hdmi daje zvuk, ne treba zvucna preko graficke da daje, bar tako mislim... A jel su ti dobri drajveri za graficku?
Drajveri su orginalni,sa diska iz kutije od graficke.Mozda da skinem neke novije drajvere?Nije mi jasno zasto ne prikazije LG,sad sam gledao na netu,uopste na zvanicnom sajtu nemaju drajveri za plocu asus m2n.Sedmica je sama prepoznala drajvere,i muzicka radi,ali mozda ti drajveri zezaju od muzicke?
HDMI prenosi sliku i zvuk...jedino mi nije jasan ovaj deo povezivanja grafičke i ploče spdif kablom? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nije mi jasno,skinem drajvere za graficku 9800gt,windows je 7 ultimate,drajvere skinem sa zvanicnog Nvidi-ja sajta ,verzija 314.22,i kada krenem instalaciju,izbaci mi da ovi drajveri nisu kompatibilni sa operativnim sistemom.A na sajtu pise da su drajveri za win 8,win 7,win vista.Gde da nadjem najnovije drajvere.Graficka jeAsusova
PA mogu i da skinem taj kablic,ali kontam da preko tog kablica ulazi zvuk u graficku.A verovatno nista ne menja ako ga ostavim tako povezan.Procitao sam na nekim forumima da taj kablic treba tako da se poveze.
Ovi drajveri sa Asusovog sajta su 301.xx,i opet mi prijavljuje da drajveri nisu kompatibilni sa ovom verzijom Windowsa,ne znam sta je problem,ovo je windows 7 ultimate.
Evo dok skidam drajvere za graficku,ulazim u opcije graficke,i u nvidija kontrol panelu vidi lg tv,a dole kod sata nemam tu opciju.Kako da dobijem?Ili ipak da instaliram nove drajvere,pa cu tako dobiti!
Kada instliras dobre drajvere za tvoj windows imas par stvari koje jos trebas da uradis.
1. Prilikom instalacije drajvera za grafiku OBAVEZNO instaliraj: nvidia hd audio ili tako nesto se zove. 2. nakon instalacije i restartovanja proveri da li imas tv kao izbor za drugi monitor, da li je tu uopste. 3. nakon toga desni klik na zvucnik u system tray-u i Playback devices 4. U tom prozoru imas SPEAKERS gde ti sad stoji verovatno (ako imas zvucnike u plocu bocnute) a na listi trebas da imas i TV, kliknes na njega pa set as default pa ok i to je to.
:: HDMI prenosi sliku i zvuk...jedino mi nije jasan ovaj deo povezivanja grafičke i ploče spdif kablom :: GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Iskoristi drajvere 295.73. Instaliraj HDMI audio. Desni klik na desktop - nvidia control panel - setup digital audio i pod HDMI izaberi LG Electronics LG TV. Onda ces moci da izaberes u Sound pod Control Panel LG-TV.
Setovanje LG televizora za PC-HDMI: Pritisni Input na daljinskom, pogledaj na koji HDMI si nakacio 1,2,3...itd. Pritisni plavo dugme za teletekst, nadji HDMI na kojeg si nakacio. Pomeri sa levo-desno na PC. Idi na close. Picture Mode stavi na Expert 1 ili 2. Osvetljenje, kontrast i backlight namesti po zelji. Na expert control stavi balc level na low, color temp na medium, gama na 2.2 i method 10 point IRE. Izadi iz menija.
Ovime dobijas nastelovan TV na 1:1 pixel mapping i sve odradjue graficka.
Malo ce ti biti cudne boje, ali to nisu nadrndane boje, nego vuce ka prirodnijem.
moras da povezes tim kablicem grafiku i spdif sa ploce, moras da vidis koja tacno dva kontakta na spdif se spajaju na druga dva na grafickoj i ako si to dobro uradio onda ides desnki klik na zvucnik pored sata i u playback devices izaberes TV. kod mene na 8800gt je tako moralo. u playback devices imam tri uredjaja: speakers, realtek digital output, i realtek digital output(optical) i ja zvuk dobijam na tv preko trece opcije - realtek digital output(optical)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.