Na Laptopu posle instalacije grajvera za VGA - BSOD
STRANA 1 OD 1
arogan
Na Laptopu posle instalacije grajvera za VGA - BSOD
06.04.2013. 11:53
T52605
status: user broj poruka: 538
Laptop: Acer Aspire 5737z. U njemu je grafička: NVidia geforce 9400m g.
Kada instaliram Windows XP i instaliram drajver za ovu grafičku, posle traženog restarta, prilikom svakog podizanja Windows-a pojavi se plavi ekran smrti (BSOD). Taman kada posle poruke Welcome treba da se pojavi Windows-ov desktop u pravoj rezoluciji, ekran se na tren zamrači i pojavi se BSOD, i Laptop tako brzo krene u resetar da ne mogu da proćitam poruku.
Pokušao sam 2 puta novu instalaciju Windows-a i to sa dva drajvera - Prvi sam skinuo sa Acerovog sajta, a drugi sa Nvidia-nog, gde je bila i aplikaicja za auatomatsko prepoznavanje drajvera i prepoznao je upravu ti grafičku (baš kao što piše na nalepnici na kućištu Laptop-a).
Probao sam prvo da instaliram SP3 pa tek onda drajver ali opet isto.
Probao sam prvo da instaliram sve ostale drajvere i opet isto.
Čupao sam po jedan modul RAM-a (ima 2x2 GB i opet isto).
Pitanja:
1. Da li je sam Laptop, odnosno grafička u kvaru? Kad sam ga dobio, mnogo se greje tako da mu treba postolje sa dodatnim ventilatorima. Ima problema samo sa drajverom za grafičku sve je ostalo OK.
2. Ako je otišla grafička, da li je integrisana ili može da se zameni na ovom Laptopu?
3. Da li predlažete još neki drajver ?
4. Da li vredi da pokušam da instaliram Windows 7 (Laptop je Dual Core 2x2 GHz sa 4 GB RAM-a).
Noviji nvidia driveri imaju problema sa mobilnim grafickim kartama (u mom slucaju od 3xx drivera sa 8400M). Probaj poslednju verziju iz serije 2xx, mislim da je 296, meni sa njom radi odlicno
Uspeo sam sa Windows 7. Da li je ipak GPU pred crkavanjem.
06.04.2013. 16:40
status: user broj poruka: 538
Pokusao sam sve gore navedene XP drajvere, ali isto - BSOD. Malopre sam stavio indows 7, skunuo drajver sa Acer sajta, instalirao ga i posle restarta proradio iz prve u punoj rezoluciji. Ostajem pod Win 7. Sada nisam siguran da li da ulazem u taj Laptop. Dobio sam ga bez baterije, prethodni vlasnik kaze da je toliko crkla da se izoblicila. Laptom se nenormalno greje, ugasi se prilikom prebacivanja velike kolicine podataka (100 GB) sa eksternog diska, ako ispod nejga nije postolje sa dodatnim kulerima.
Kako da utvrdim da li je GPU isravan ili je samo delimicno ispravan. Posto kosta polovna baterija za ovaj Acer Aspire 5737z - nemam bateriju pa ne znam oznaku. Imam srodan Laptop 5738z na kom je oznaka baterije AS07A51. Prepostavljam da su iste, jer je punjac potpuno isti i isto leziste?
naravno, u HDD Regeneratoru 1.71. nema nijadna bed sektor, išao je svih 100% sektora punom brzinom. HDD sentinel nešto je 100% a nešto 93% (health ...). Ne verujem da je do HDD-a, mada sam ga prilikom instalacije XP-a morao da prebacim u ATA mod, a pod sedmicom radi sa ANCHI.
mada je jasno da je u pitanju driver za grafiku ,jer se bsod pojavio posle instalacije Nvidia drivera.Ostaje ti jedino da probas neku drugu verziju drivera ,jer sa ovom verzijom ocigledno imas problem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.