Od kad sam instalirao najnovije GeForce drajvere, optimizovane za Bioshock, sistem mi je poludeo. Kad se podigne sistem, kursor se zapuca, i ne pomaze nista osim rucnog restarta. Probao da obrisem drajvere iz safe moda, i da probam drugu verziju, ne pomaze. Srusio sistem i digao novi, ono opet isto !!! Ne mogu da instaliram nijednu verziju drajvera, instalacija se zapuca na pola i monitor se ugasi ! Sve radi normalno samo sa drajverima koje mi je win automatski instalirao. U cemu je fora ? Jel mi crkava graficka, i koji su simptomi toga ? Napajanje mozda ? Aj pomagajte ljudi, ne znam sta da radim.
Od kada to?Na xp standard driver da ali na win 7 i win 8 wdm drajveri jesu 3d,kako inace rade igre??? edit... @ Ispicutura ako nista mozda baking pomogne.Ja sam 9800gt oziveo.Jel nije pocela da ti baca tackice po ekranu pre ovih cudnih desavanja?
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: :: :: :: win drajveri su bez 3d-a znaci graficka ti je krenula ka velikom manuituu...
Nikakvih tackica po ekranu nikad nije bilo. Jedino sto je bilo je povremeno zapucavanje kursora, sve je radilo kao usporeni snimak, da bi posle restarta bilo sve ok. Mozda je to bio znak upozorenja, bem li ga. A kako ide to sa pecenjem ? Vidim da to ljudi rade, al` mi nikad nije palo na pamet nesto slicno sam da uradim. Stavim je na 150 stepeni da se lagano krcka, dok spremam marinadu ? :)))
Ako se odlucis na to ja cu da ti objasnim kako sam ja uradio.Ako znas engleski onda imas na youtube kolko hoces klipova. Mozes li ti da pokrenes neku igru s tim win drajverima? Koji je sistem?Sta pise za drajver u device menager?
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: :: Nikakvih tackica po ekranu nikad nije bilo. Jedino sto je bilo je povremeno zapucavanje kursora, sve je radilo kao usporeni snimak, da bi posle restarta bilo sve ok. Mozda je to bio znak upozorenja, bem li ga. :: A kako ide to sa pecenjem ? Vidim da to ljudi rade, al` mi nikad nije palo na pamet nesto slicno sam da uradim. Stavim je na 150 stepeni da se lagano krcka, dok spremam marinadu ? :)) :: ::
pecnica mora unapred postici temperaturu, pogledaj video i malo proguglaj, nemoj baciti grafu u tepsiju sa sve kulerom i ukljuciti pecnicu/...
:: :: Nikakvih tackica po ekranu nikad nije bilo. Jedino sto je bilo je povremeno zapucavanje kursora, sve je radilo kao usporeni snimak, da bi posle restarta bilo sve ok. Mozda je to bio znak upozorenja, bem li ga. :: A kako ide to sa pecenjem ? Vidim da to ljudi rade, al` mi nikad nije palo na pamet nesto slicno sam da uradim. Stavim je na 150 stepeni da se lagano krcka, dok spremam marinadu ? :)) :: ::
Sistem je win7 ultimate x64. U device manageru je sve ok, pise wddm v1.1 driver. Mogu da pokrenem Eurotruck simulator, radi sve ok. Ali da instaliram bilo koji drugi drajver, ne moze. A sistem je taze podignut.
Ja bih: -skinuo grafiku i probao na drugom racunaru ako radi onda: -komplet obrisao sve particije(ako ih ima) , formatirao hdd, napravio druge particije, instalirao win...
Ne nije. Pokušaj kažem ti sa apdejtom preko sistema (ideš na apdejt pa ce da ti da opciju za graficke drajvere) ili kad skineš drajvere pa kad ih raspakuješ ostaviš ih na c a onda iz device manager-a sa desnim klikon na to gde ti pokazuje grafiku ideš na apdejt pa brouzuješ do drajvera.
Aha tek sad vido e onda jebiga.Izvadi graficku pa je ponovo vrati al je najverovatnije nešto do grafike :( A šta ti pokazuje koja je verzija tih drajvera koji ti da sam windows.Dal su genericki ili su nvidia.
probacu da izvadim kartu, al sve mislim da je mrka kapa. Videcu sutra sta jos mogu da isprobam, odoh da spavam. Ako neko u medjuvremenu ima jos neki predlog, kazite. Hvala vam svima unapred. Drajveri su genericki, wddm v.1.1. Microsoft corporation.
Da pokusaj sa starijim drajverima.Odigraj 1h tu ili jacu igru,ako ne pukne,ne baca fleke i kocke onda je grafa ispravna.Problem je u verziji drajvera,sistemu (iako je nov-il ne valja il si navukao neki virus-malvare).Skini stariji drajver za 9600gt,win7 x64 lepo sa nvidia sajta.
Pošto je matora toliko očigledno je riknula. Imamo dežurnog klinca na forumu koji uvaljuje kuvane karte pa će možda da se javi i možda ti da koji tip kako bolje da je skuvaš... __________________ Scourge of PCBerza
Postoji mogucnost da su ostavilii drajvere za starije karte, u novim drajverima na nacin gde su stali sa daljim pisanjem za stare karte. Lakse da ti objasnim. Postoji zadnja verzija 500.00 za seriju 8 i 9. I posto je napravljena verzija 1000.00 za nove karte ti imas i dalje verziju 500.00 u tom paketu. Drajveri, koje skidas sa neta, su omni drajveri za sve kartice....pa skoro sve. E sad, postoji mogucnost da u zadnjih 3-4 drajvera je nesto sjebano pri instalaciji i prepoznavanju, pa ti to tako reaguje. A jednostavno je ostalo tako i niko ni ne primecuje, a niti iko skida, jer u spisku stoji `optimized for 5xx and 6xx series`.
Ali, kao sto rekoh, nemas vise optimizaciju za tvoj model graficke ili bilo kakvo unapredjenje. Mislim da ima jedno 15 verzija drajvera, pre ove zadnje, gde su stali sa daljim budzenjem starijih karti.
:: Pošto je matora toliko očigledno je riknula. Imamo dežurnog klinca na forumu koji uvaljuje kuvane karte pa će možda da se javi i možda ti da koji tip kako bolje da je skuvaš.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Tvrdid od pocetka da je karta ispravna cim radi na win a i sad na tim drajverima.Nema podrske za stare karte.Mene je jednom na laptopu tako zezao drajver na 8400gs,skinuo stariji i eno karta jos radi.
:: Pošto je matora toliko očigledno je riknula. Imamo dežurnog klinca na forumu koji uvaljuje kuvane karte pa će možda da se javi i možda ti da koji tip kako bolje da je skuvaš.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Shvatam sta govoris, i ja sam pretpostavljao da nema nikakvih poboljsanja performansi za ovu kantu od moje graficke u novim drajverima, ali rekoh, aj da probam, mozda iscedim koju slicicu vise u sekundi.
Nista ljudi, hvala vam puno na savetima, makar sam privremeno sanirao problem i mogu da koristim komp, to mi je najbitnije. Koliko sam shvatio, dok ne kupim neku graficku novije generacije, nema nikakve potrebe stavljati novije drajvere.
Da.I otarasi se te karte sto pre.Ako nisi zahtevan prodaj je za 3000 din dodaj malo i kupi nekog malog potrosaca u garanciji jer serija 8 i 9 nvidia kartica zna lepo da riknjava pa bolje uzmi jos nesto dok mozes za nju.Pozz
:: :: Shvatam sta govoris, i ja sam pretpostavljao da nema nikakvih poboljsanja performansi za ovu kantu od moje graficke u novim drajverima, ali rekoh, aj da probam, mozda iscedim koju slicicu vise u sekundi. :: :: Nista ljudi, hvala vam puno na savetima, makar sam privremeno sanirao problem i mogu da koristim komp, to mi je najbitnije. Koliko sam shvatio, dok ne kupim neku graficku novije generacije, nema nikakve potrebe stavljati novije drajvere.
Ma znam ja to druze, al sam slab trenutno sa kintom, i imam neko budjavo Thermal Master napajanje od 420w, sa svega 16 ampera na grani od 12v. Nekako bih se skrpio za novu graficku, al` i za napajanje nikako.
Da li postoji neka novija graficka srednje klase koja bi radila na tom djubretu ?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.