Slagaće ti se dotična grafika sa tom kombinacijom, kao i bilo koja nV grafika u toj klasi (cenovnom rangu). Za koju god da se odlučiš, nećeš pogrešiti. Ako ovde budeš tražio objašnjenje koju da kupiš tema će se pretvoriti u prepucavanje između ATI i nV klana.
U većini testova je sporija od GTX680, negde je brža gde su igre optimizovanije za AMD. Negde je čak i sporija od GTX670, ali je u većini testova brža.
Nije bez razloga 7970 jeftinija od GTX680. __________________ Scourge of PCBerza
Ovo sam napisao ne da bi te ofirao nego planiram da kupim grafiku pa gledam sad malo detaljnije testove.Do skoro je bilo 680 je vrh vrhova ,7970 ne moze da joj pridje itd.Ali nema te prednosti vise nigde.Inace gledam samo MSI Lightning i jednu i drugu.E sad sto je 30 evra skuplja 680 ne znam?
Tek kad uzmes 7970 i gtx 680, pa malo igras sa jednom malo sa drugom mozes dati sud, jer imas i padova fps-a, i latencija i mnogih stvari koji taj average fps rezultat nemoze da objasni...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Sapphire 6870 @ 1ghz/1150mhz/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: Ovo sam napisao ne da bi te ofirao nego planiram da kupim grafiku pa gledam sad malo detaljnije testove.Do skoro je bilo 680 je vrh vrhova ,7970 ne moze da joj pridje itd.Ali nema te prednosti vise nigde.Inace gledam samo MSI Lightning i jednu i drugu.E sad sto je 30 evra skuplja 680 ne znam :: :: M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970 :: :: ::
:: JEdno je filozofija.. :: :: Tek kad uzmes 7970 i gtx 680, pa malo igras sa jednom malo sa drugom mozes dati sud, jer imas i padova fps-a, i latencija i mnogih stvari koji taj average fps rezultat nemoze da objasni.. :: ::
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: :: :: :: :: Kamioni, prikolice, krivine.. :: :: :: :: JEdno je filozofija.. :: :: :: :: Tek kad uzmes 7970 i gtx 680, pa malo igras sa jednom malo sa drugom mozes dati sud, jer imas i padova fps-a, i latencija i mnogih stvari koji taj average fps rezultat nemoze da objasni.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Da li bi neko mogao da mi objasni sta se tu desava i kako dolazi do po meni drasticnih promena pozicija. Kada sam ja pre nekih 3 meseca kupovao graficku kartu isto sam bio zagrejan za 7970 i naravno ovde sam pitao za misljenje. Tada su mi ljudi izbacili gomilu testova gde se ona `kolje` sa 670 i gde je ova druga u vecini naslova bolja (ne nesto drasticno). Ja tada poslusah vecinu i kupih MSI GTX 670PE te je zabodoh u Asus M5A97 R2.0 sa FX8350. Kako je sada 7970 u kategoriji sa 680 pa cak i bolja?
AMD je podigao referentni takt 7970 i 7950, takodje tu je bila i jedna edicija drajvera koji je podigao performanse za 10-15%, plus sto su se performanse dizale i sa kasnijim edicijama. AMD je pojeo mnogo veliko ***** zato sto nije odmah po izlasku 7xxx serije stavio referentne taktove za 7970-1GHz i 7950 (925MHz, mada i ovde ladno moze 1Ghz), ne bi se jebavao se boostvima updateovima...
@Dejzane
Ne znam da l sam ti spomenuo Sapphire je napravio 7950 za Hackintosh! Jos je bele boje neces verovati ! :D
Evo ja ću ... Značiii .. well ... khmm - - sinko, ... dijagnoza je sledeća: `NASEO` si kao žutać na bajku nekog Nvidia fanboja. Nasadio te čovek, naveo na svoju vodenicu, ... slagao, ... video je da može da utiče na nekoga iako sam nema ni Dual Core PC ... rekao čovek sebi: `nasadi vevericu, neka plati koliko ne košta, i još ću ispati cenjen i pametan` ... i td. Mislim da je to dobar odgovor na tvoje pitanje. :P:):P
:: Da li bi neko mogao da mi objasni sta se tu desava i kako dolazi do po meni drasticnih promena pozicija :: Kada sam ja pre nekih 3 meseca kupovao graficku kartu isto sam bio zagrejan za 7970 i naravno ovde sam pitao za misljenje. Tada su mi ljudi izbacili gomilu testova gde se ona `kolje` sa 670 i gde je ova druga u vecini naslova bolja (ne nesto drasticno). Ja tada poslusah vecinu i kupih MSI GTX 670PE te je zabodoh u Asus M5A97 R2.0 sa FX8350 :: Kako je sada 7970 u kategoriji sa 680 pa cak i bolja :: ::
Hvala svima na odgovorima danas cu da vidim sta cu i kako cu...
Pitao bi jos nesto pre negos to uzmem da mi objasnite naime neko mi rece da da ne zavisi ve od koliko grafa ima GB do tih taktova kao sto je napisao i Miskonius
Ali da li neko moze da mi stvarno kaze zasto je ogromna razlika u recimo 925 i recimo ova sto cu uzeti moze do 1050 MHz da ga klokne sta time dobijam?
Daum: Sto se cene tice Ati je pobedio a ovo sto mi je dao Miskonius vidim da 7970 sije 680 sto je odlicna vest...
Simon72: ono sto me je iznenadilo je ova 590 od 3 GB nje nema u ponudi ali vidim da je 7970 malo bolja od 680 :)
Daum : Onda definitivno 7970 ali ova klokovana sije 680...
peki22: Daum je dao za FC3 ali ima tamo opcija da izaberes igru :)
Milunka: podpuno se slazem sa tobom izgleda da ovde su sve ljudi koji se oslanjaju na neke rezultate jer nisu isprobali uzivo :)
Dejzan: Shaffire slazem se....
bomid: Jbg :(
Miskonius: Slazem se
Dexter013 : vec sam se odlucio za 7970 oko 90 % ali jos cu da se konstatujem javicu i slikacu karticu da vidite :) i da kada smo kod ovih hladnjaka koliko 2 je dosta a da mi grafa ne postane bucna?
Druze mislim da gresis ili da nisi sa razumevanjem ili do kraja procitao moj post. Rekao sam `ljudi` a ne `fanboy` sto podrazumeva vise osoba medju kojima su bili i oni koji vec poseduju AMD/ATI graficke karte. Takodje sam rekao `gomilu testova` gde se vidi da je 670 u vecini igara ispred 7970 a da je pri tom 10-20 Eura jevtinija od iste, dakle best buy u tom momentu. Tvoje `opaske` uopste nisu na mestu. Probacu da nadjem temu pa cu izbaciti link.
Za potrosnju,Grejanje me ne brine jer racunam da je to u skladu sa katicom buka bi mi bila malo problem ali nista neresivo sada :)
E ovo drugo sto si napisao me je zamislilo...
:: Pa moze, ali koja je potrosnja grejanje i buka? :: + optimizovanost za igrara za CF :: Misli i o tome :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Takodje moja iskustva sa gigashitom su takva,kakva su.....Ali sam na kraju njihovu grafiku(gtx 660 ti OC). Samo cu reci da njihovo windforce hladjenje nimalo ne zaostaje za onim sa asusa ili msi-a,od twin frozra je tise to je sigurno. Jos se tu radi o modelu sa tri ventilatora,sto je super.
Ako si sve lepo sabrao i oduzeo i ta ti je najbolji(cenovno)izbor,onda ne vidim apsolutno razlog da je ne uzmes.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Hteo sam samo da pitam da li je to najbolji odnos cena i sta se dobija :) i da li za iste pare tj. 44000 ima bolja , ili istih karakteristika ali da je neki drugi proizvodjac...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.